Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Estiją atvykęs K.Maksvytis paaiškino permainas rinktinėje ir nenoriai prisiminė 2020-uosius

Sekmadienį Lietuvos krepšinio rinktinė pasiekė Taliną, kuriame pirmadienį sužais antrąsias 2025-ųjų Europos čempionato atrankos rungtynes su Estijos komanda.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Tiek lietuviai, tiek estai šį atrankos ciklą pradėjo pergalingai.

Mūsiškiai ketvirtadienį namuose susitvarkė su lenkais, o estai dramatiškai svečiuose patiesė Šiaurės Makedonijos komandą.

„Atvažiavome kažkiek anksčiau, tad manau, kad turėsime laiko priprasti ir pasiruošti. Kažkiek sujaukė planus mūsų pasikeitimai komandoje, kuriuos reikėjo išspręsti. Juos išsprendėme ir važiuojame toliau“, – teigė strategas.

VIDEO: Kazio Maksvyčio mintys prieš mačą Estijoje

Kaip žinia, sunegalavusius Martiną Gebeną ir Margirį Normantą Lietuvos treneriai buvo priversti paskutinę minutę pakeisti Matu Jogėla.

„Martinas tiesiog susirgo ir nespės per kelias dienas pasveikti, o dar prisideda kelionė, tad jo tiesiog nusprendėme nesivežti. Margiris pajuto kojos skausmus, kuriuos jautė ir per Karaliaus Mindaugo taurę. Priekinės linijos problemas spręsime didesniu Mareko Blaževičiaus ir Ąžuolo Tubelio vaidmeniu, o gynėjų linijoje trūko su kamuoliu galinčių žaisti žmonių, tad išsikvietėme Matą Jogėlą. Jis atvažiavo tiesiai į treniruotę iš Ispanijos ir sutiko prie mūsų prisijungti. Šaunuolis“, – džiaugėsi strategas.

Kalbėdamas apie estų pergalę prieš Šiaurės Makedoniją, K.Maksvytis išskyrė tris būsimų varžovų lyderius.

„Maikas Kotsaras, mums gerai pažįstamas Kristianas Kullamae ir Siimas-Sanderis Vene turėjo geras rungtynes. Jie turi žaidėjų, turi jaunimo, ypatingai antroje pusėje kontroliavo rungtynes ir pasiekė gerą pergalę. Su M.Kotsaru yra žaidęs Rokas Giedraitis, kitus du irgi pažįstame, tad ruoštis kiek lengviau, bet ir jie mus pažįsta“, – kalbėjo strategas.

2020-aisiais lietuviai gavo skaudų estų antausį, bet žvalgytis atgal K.Maksvytis nebuvo linkęs.

„Kiti metai, kiti žaidėjai. Yra iš tos rinktinės žaidėjų, kurie atsimena, bet didelio akcento į tai nedėjome“, – teigė treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus