Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 19

Į KMT finalą žengęs Jure Zdovcas – apie savo traumą ir tykančią M.Kalniečio operaciją

Kauno „Žalgirio“ treneris Jure Zdovcas po laimėtų rungtynių prieš „Šiaulius“ prasitarė, jog po Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyro Mantui Kalniečiui gali tekti gultis ant operacinio stalo.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai jaukiai jautėsi sugrįžę į Karaliaus Mindaugo turnyrą.

Prie pritemdytų tribūnų, apšviestoje aikštėje titulą ginantys žalgiriečiai šeštadienį turnyro pusfinalyje 80:68 įveikė „Šiaulius“ bei žengė į sekmadienį vyksiantį finalą.

„Galima buvo jausti šiek tiek įtampos, daugiau nei įprastai. „Šiauliai“ turi talentingų žaidėjų, neturėjo nieko prarasti, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris Jure Zdovcas. – Manau, kad nusipelnėme pergalės.

Nežaidėme labai gerai, bet mes buvome favoritai, gerai sužaidėme gynyboje, praleidę tik 68 taškus.“

„Žalgiris“ sutvarkė gynybos reikalus, paspendę spąstus „Šiaulių“ komandos atakų lyderiui Jonathanui Elmore'ui.

LKL pirmenybėse po 16,7 taško renkantis amerikietis gynėjas iki pertraukos prametė visus šešis metimus, pirmuosius taškus iš žaidimo pelnė tik 34 minutę, kai „Žalgirio“ persvara jau siekė 19 taškų.

J.Elmore'as iš viso pelnė 8 taškus ir atliko net 10 rezultatyvių perdavimų, bet jo taiklių metimų trūko A.Sireikos komandai.

„Gerai, kad pristabdėme Elmore'ą, tai buvo vienas svarbiausių veiksnių, – teigė 12 taškų „Žalgiriui“ pelnęs Edgaras Ulanovas. – Gynyboje praleidome 68 taškus. Atrodo, geras rezultatas, bet praleidome nemažai lengvų taškų – norėtume jų praleisti mažiau.“

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalis „Žalgiris“ – „Šiauliai“
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalis „Žalgiris“ – „Šiauliai“

„Žalgirio“ sistemoje išaugęs Martynas Varnas taškais daug prisidėjo, kad „Šiauliai“ liptų ant kulnų turnyro favoritams iki pat antrojo kėlinio pabaigos, kai žalgiriečių persvara tebuvo 3 taškai (41:38).

Tačiau trečiajame kėlinyje „Žalgiris“ kirto varžovams dviem efektingais Josho Nebo, Edgaro Ulanovo dėjimais ir Tylerio Cavanaugh tritaškiu.

Kauno komanda jautėsi patogiai su po traumų į aikštę grįžusiais gynėjais Janiu Strelnieku ir Mantu Kalniečiu. Rungtynių pabaigoje žalgiriečių nebetrikdė nei varžovai, nei Vilniaus arenoje pasigirdusios banalios necenzūrinės „Ryto“ sirgalių grupės skanduotės, nei trenerio šlubavimas.

J.Zdovcas vadovavo rungtynėms stipriai pasitempęs šlaunies raumenį. Tai matėsi, bet pats slovėnas juokavo, paklaustas apie savo sveikatą.

„Iš savo patirties galiu nuspėti, kad užtruks apie tris savaites. Bet gal jie išsivers be manęs aikštėje“, – šyptelėjo buvęs legendinis Slovėnijos krepšininkas.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalis „Žalgiris“ – „Šiauliai“
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalis „Žalgiris“ – „Šiauliai“

J.Zdovcas surimtėjo prakalbęs apie M.Kalniečio padėtį.

„Žalgirio“ 35 metų įžaidėją nuo pernai metų kamuoja čiurnos trauma. Dėl susidariusių ataugų jis nesijaučia toks vikrus aikštėje kaip anksčiau, o pastaruoju metu praleido kelias savaites bandydamas sugrįžti į rungtynes.

Šeštadienį M.Kalnietis žaidė 12 minučių, pelnė 5 taškus ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, bet sprendimas dėl jo likusios sezono dalies gali būti priimtas ir po KMT turnyro, pasak J.Zdovco.

„Skausmas gali bet kada sugrįžti, tai klastinga trauma, kokią ir pats panašią esu patyręs“, – kalbėjo J.Zdovcas.

Paprašytas patikslinti, ar galima operacija iškart po KMT turnyro, treneris sakė: „Atsiprašau, bet negaliu tiksliai pasakyti. Gydytojas, jis pats, klubo prezidentas turėtų nuspręsti, ką daryti. Tokia trauma reikalauja tam tikros operacijos, bet palaukime ir sužinosime.“

Mintys apie finalą

Sekmadienį finale „Žalgiris“ susitiks su antrojo pusfinalio tarp Vilniaus „Ryto“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ laimėtoju.

„Norėčiau stipresnio varžovo, kad sirgaliams būtų įdomiau. Kuris šiandien laimės, tas ir bus stipresnis. Tegu laimi stipresnis“, – apie galimus varžovus sakė E.Ulanovas.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalis "Žalgiris" - "Šiauliai"
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalis "Žalgiris" - "Šiauliai"

„Abi komandos geros šį sezoną, abi komandos stiprios. Aš tikiuosi įtemptų lygių rungtynių, finalas bus sudėtingas“, – sakė J.Zdovcas.

Pusfinalio mačui į dvyliktuką jis neįtraukė Nielso Giffey ir Regimanto Minioto, bet teigė, kad nežino, koks dvyliktukas bus pasirinktas finalui.

„Man tai turbūt sunkiausias darbas – kažką išimti iš sudėties. Bet dar nesame nusprendę, galbūt priklausys ir nuo to, su kuo žaisime, – sakė J.Zdovcas. – Aišku, kad bus įtampa, mes laikome favoritais, dauguma tikisi, kad mes laimėsime. Galiausiai detalės lemia finaluose. Pats esu žaidęs daug finalų ir niekada tikrai nesi tikras. Matysime.“

Pats ne kartą ne tik KMT taurę, bet MVP statulėlę aukštyn kėlęs E.Ulanovas priminė, kad šio turnyro Vilniuje „Žalgiris“ dar nėra laimėjęs.

„Pats nejaučiu spaudimo, bet negali atvažiavęs galvoti, kad pasiimsi lengvai taurę. Negalima taip, esu ne kartą sudegęs. Dukart jau esame žaidę Vilniuje ir nelaimėję titulo. Prioritetas būtų pagaliau laimėti Vilniuje“, – pabrėžė E.Ulanovas, nepamiršęs, kad 2016 ir 2019 metais Karaliaus Mindaugo taurę Vilniaus arenoje kėlė „Ryto“ komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas