Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 20

Į Lietuvą sugrįžęs A.Žagaras: „Turime didžiulių tikslų su „Wolves“ klubu“

Pasaulio krepšinio čempionate su Latvijos rinktine žibėjęs Arturas Žagaras grįžo į Lietuvą ir jau prisijungė prie Vilniaus „Wolves“ ekipos.
Arturas Žagaras
Arturas Žagaras / „Scanpix“ nuotr.

Praėjusiame sezone 23-ejų įžaidėjas vilkėjo Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ aprangą, o po puikaus pasirodymo planetos pirmenybėse sudarė ilgalaikę sutartį su Stambulo „Fenerbahče“ ekipą, kuri artėjančiam sezonui paskolino latvį „Wolves“ klubui.

„Kelionė buvo ilga. Turėjau nuvykti į Turkiją atlikti medicininės apžiūros. Labai džiaugiuosi pagaliau būdamas Vilniuje. Ir esu pasiruošęs“, – Vilniaus oro uoste kalbėjo A.Žagaras.

„Po čempionato keletą dienų praleidau su šeima ir grįžtu prie darbų. Toks tas gyvenimas, kurį pasirinkome“, – tęsė latvis.

„Pakalbėjau su agentu ir kitais, kad man čia patinka, patinka ši lyga („Betsafe-LKL“, – past.). Man čia viskas jau gana pažįstama, todėl tikiuosi greitai įsilieti ir būsiu pasiruošęs.

Turime didžiulių tikslų. Nenoriu sau kelti spaudimo, bet akivaizdu, kad turime gerą komandą. Tiesiog pasistengsime kovoti su visais ir pažiūrėsime, kaip mums tai pavyks“, – tęsė A.Žagaras.

„Lietuva turbūt turi vienus iš geriausių sirgalių pasaulyje (kaip ir Latvija). Todėl džiaugiuosi galėdamas čia žaisti“, – pridūrė latvis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Arturas Žagaras
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Arturas Žagaras

Pasaulio čempionate jis buvo išrinktas į antrą simbolinį penketą drauge su „Wolves“ investuotoju Jonu Valančiūnu. Latvijos rinktinėje A.Žagaras rinko po 12,4 taško ir 7,4 rezultatyvaus perdavimo per 25 minutes.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Arturas Žagaras praėjusiame sezone žaidė Kėdainiuose
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Arturas Žagaras praėjusiame sezone žaidė Kėdainiuose

Paskutinėse rungtynėse su Lietuva jis sugebėjo išdalinti net 17 rezultatyvių perdavimų ir taip pagerinti visų laikų pasaulio čempionatų rekordą, o jo vedama Latvija, debiutavusi planetos pirmenybėse, galiausiai finišavo 5 vietoje, žaisdama net ir be ryškiausios savo žvaigždės Kristapo Porzingio.

LKL lygoje praėjusiame sezone A.Žagaro statistika siekė 15,4 taško ir 4,4 rezultatyvaus perdavimo per 28 minutes.

Kartu su „Wolves“ klubu latvis artėjančiame sezone žais ir Europos taurės turnyre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas