Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 05

Ignui Brazdeikiui sugrąžinta Lietuvos pilietybė

Ignas Brazdeikis birželį galės užsivilkti Lietuvos rinktinės aprangą olimpiniame atrankos turnyre - vaikystėje Kanados pilietybę priėmusiam ir Lietuvos piliečio statuso netekusiam krepšininkui sugrąžinta mūsų šalies pilietybė.
Ignas Brazdeikis
Ignas Brazdeikis / „Scanpix“ nuotr.

Basketnews.lt žurnalistas Lukas Malinauskas praneša, kad I.Brazdeikis jau turi oficialų patvirtinimą, kad yra Lietuvos Respublikos pilietis, o dabar jam liko tik sulaukti paso pagaminimo.

Dokumento gamybos procesu 22-ejų žaidėjas užsiims vos tik pasibaigs NBA sezonas – šiuo metu I.Brazdeikis atstovauja „Orlando Magic“ klubui, su kuriuo sekmadienį sudarė 10 dienų sutartį.

Susigrąžindamas Lietuvos pilietybę, I.Brazdeikis pasiliks ir Kanados, kurioje augo nuo trejų metų, pasą.

„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis
„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis

Tiesa, tam, kad galėtų atstovauti Lietuvos rinktinei, I.Brazdeikis dar turės išspręsti savo statusą FIBA sistemoje.

Kadangi I.Brazdeikis jau yra atstovavęs Kanados rinktinei 2015-ųjų Amerikos šešiolikmečių čempionate ir 2016-ųjų pasaulio septyniolikmečių pirmenybėse, LKF dar turės gauti Kanados krepšinio federacijos sutikimą ir FIBA generalinio sekretoriaus Andreas Zagklio leidimą perrašyti jį į Lietuvos stovyklą.

Jeigu spės sutvarkyti visus formalumus, I.Brazdeikis galės Lietuvos rinktinei padėti šią vasarą vyksiančiame olimpiniame atrankos turnyre.

Jis Kaune vyks birželio 29 – liepos 4 d. Jame Lietuvos nacionalinė komanda kovos dėl vienintelio kelialapio į Tokiją su Slovėnijos, Lenkijos, Pietų Korėjos, Angolos ir Venesuelos komandomis. Olimpinės žaidynės šiemet organizuojamos liepos 23 – rugpjūčio 8 d.

Kaune gimęs, bet vaikystėje į Kanadą su šeima iš Lietuvos išvykęs I.Brazdeikis prašymą dėl Lietuvos pilietybės pateikė dar 2020-ųjų sausio 22-ąją.

„Aišku, mano tikslas dabar įsitvirtinti NBA, – dar 2019-ųjų NBA vasaros lygoje 15min pasakojo I.Brazdeikis, bet netrukus pabrėžė lietuviškai, – tačiau aš visada norėjau žaisti už Lietuvą. Ir visa šeima didžiuotųsi, jeigu atstovaučiau Lietuvai.“

Martynas Jocius (@mr.jocius)/Ignas Brazdeikis nori atstovauti Lietuvos rinktinei
Martynas Jocius (@mr.jocius)/Ignas Brazdeikis nori atstovauti Lietuvos rinktinei

2019 m. NBA naujokų biržoje 47-uoju šaukimu pakviestas Iggy už Atlanto vadinamas žaidėjas pusantrų metų priklausė „New York Knicks“ klubui, bet jame neįsitvirtino ir šių metų kovą buvo iškeistas į „Philadelphia 76ers“.

Filadelfijoje I.Brazdeikis vietos po saule irgi nerado ir buvo atleistas, o dar vieną šansą jam suteikė „Magic“, kurios gretose pirmadienį lietuvis sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes ir pelnė 14 taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas