Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 04

Ilgai lauktas „Ryto“ naujokas – jau pakeliui į Lietuvą

Prieš 16 dienų sutartį su Maurice'u Ndouru sudaręs Vilniaus „Rytas“ pagaliau sulauks naujoko vyr. trenerio Donaldo Kairio rikiuotėje. 28 metų 206 cm ūgio senegalietis jau pakeliui į Lietuvą ir greitu metu atsidurs sostinės klubo stovykloje.

M.Ndouro Vilniuje laukiama savaitės pabaigoje. Tiesa, 8 mėnesius oficialių rungtynių nežaidęs aukštaūgis greičiausiai dar iš šalies stebės šeštadienio LKL mačą Pasvalyje.

Jo kelionė į Lietuvą iš Senegalo užtruko dėl vizos išdavimo proceso. COVID-19 protrūkis gerokai apsunkino afrikiečių keliones į Europos Sąjungos šalis. Siekiant atsiskraidinti legionierių, „Rytui“ teko bendradarbiauti su įvairiomis institucijomis.

D.Kairiui dabar itin reikia pastiprinimo priekinėje linijoje. Į treniruočių režimą po nykščio traumos sugrįžo Martynas Echodas, tiesa, vidurio puolėjas dar treniruojasi be kontakto.

Kol rungtyniavo be pagrindinio vidurio puolėjo, „Rytas“ laikinai į komandą pasikvietė veteraną Tautvydą Lydeką. D.Kairys priekinėje linijoje turėjo jį, Roką Gustį, Kristjaną Kitsingą bei Chrisą McCullough. Pastarasis, beje, iki gruodžio 1-osios yra bandomajame laikotarpyje – „Rytas“ spręs, ar pasilikti amerikietį iki sezono pabaigos.

M.Ndouras gali rungtyniauti per kelias pozicijas, tarp jų ir centro bei sunkiojo krašto puolėjo.

Tiesa, laikinai iš rikiuotės iškrito pėdą susižeidęs „Ryto“ kapitonas Arnas Butkevičius. Neaišku, ar sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje vilniečius gelbėjęs lietuvis galės išbėgti šeštadienio LKL mače Pasvalyje.

„Rytas“ lapkričio 7-ąją susikaus su „Pieno žvaigždėmis“, o lapkričio 10-ąją Prancūzijoje turėtų susiremti su Strasbūro IG.

VIDEO: „urBONUSas“: gaisrelis „Ryte“ ir „Žalgirio“ ateities galvosūkiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas