Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 20

Iš drebėjimo sukrėstos Turkijos į rinktinę sugrįžęs M.Kuzminskas: „Niekas botagu čia neatvijo“

Izmiro „Pınar Karşıyaka“ marškinėlius vilkintis Mindaugas Kuzminskas trumpam paliko siaubingą žemės drebėjimą išgyvenusią Turkiją ir sugrįžo į tėvynę. Kartu su Lietuvos rinktine 33-ejų vilnietis ruošiasi FIBA pasaulio čempionato atrankos finišui.
Treniruotės akimirka
Treniruotės akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuva jau yra užsitikrinusi kelialapį į pasaulio pirmenybes. Taigi paskutinės K grupės akistatos namuose su Vengrija ir svečiuose su Prancūzija nieko nelems.

Visgi rinktinės senbuvis įsitikinęs, jog motyvacijos lietuviams tikrai nepristigs.

„Noro kovoti tikrai nepritrūks. Manau, kad rinktinės langai yra tas laikas, kai į komandą pakviesti žaidėjai gali parodyti savo vertę, o galbūt tokiu keliu ir nusitiesti sau sėkmę į rinktinę vasarai. Ir bendrai, jei neturi motyvacijos, tai į rinktinę nevažiuoji. Mūsų čia niekas neveja su botagu, visi atvažiuoja savo noru. Rungtynės bus svarbios, ypač prieš prancūzus, kurie mus sutriuškino pirmajame mače. Turime parodyti gerą charakterį ir duot gerą kovą“, – kalbėjo Mindaugas Kuzminskas.

Ketvirtadienį Kazį Maksvytį rinktinės languose pavaduojančio Kęstučio Kemzūros vyrai Klaipėdos „Švyturio“ arenoje susikaus su Vengrija.

Pirmąjį komandų tarpusavio susitikimą rugpjūčio 24 dieną Sombathėjuje Lietuva laimėjo 88:78.

Vasario 26 d. išvykoje lauks paskutinės atrankos varžybų rungtynės. Trelazo miestelyje Lietuvą priims Europos vicečempionė Prancūzijos rinktinė. Pirmoji varžovų dvikova atrankos ciklo varžybose vyko praėjusių metų lapkričio 11 d. Tąsyk Panevėžyje lietuviai pralaimėjo 65:90.

Paklaustas, koks varžovas yra Vengrija, puolėjas šypsojosi.

„Gal skamba banaliai, bet varžovas yra pavojingas. Žaisime namuose, susirinks daug žiūrovų, todėl turėsime gerai sukovoti. Pirmoms rungtynėms pasiruošti turime tris dienas. Per tiek laiko daug kažkokių taktikų neprigalvosi. Tokiose rungtynėse viską lemia atsidavimas“, – kalbėjo M.Kuzminskas.

FIBA.com nuotr./Mindaugas Kuzminskas
FIBA.com nuotr./Mindaugas Kuzminskas

Paklaustas apie savaitgalį Šiauliuose nuvilnijusias Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto batalijas, M.Kuzminskas pripažino, kad Jonavos „CBet“ žygis į finalą jį maloniai nustebino.

„Jonaviečių pasirodymas buvo netikėtas. Jei būtų pataikę dar keletą sunkesnių metimų, ir finalas galėjo pasisukti visai kita linkme. Iš nelabai malonios pusės nustebino „Rytas“ – iš vilniečių daugelis tikėjosi kur kas daugiau. Visi akivaizdžiai pamatėme, kokį nuostabų darbą atlieka LKL. Renginys buvo tikrai gražus. Prisimenu, kai šioje šventėje dar pats dalyvaudavau – dabar viskas pakelta į kitą lygį“, – organizatorius gyrė puolėjas.

FIBA nuotr./Mindaugas Kuzminskas
FIBA nuotr./Mindaugas Kuzminskas

M.Kuzminskas ir pats praėjusį savaitgalį galėjo dalyvauti Turkijos taurės varžybų lemiamuose mūšiuose, bet visas kortas sumaišė šią šalį sukrėtęs didžiulis žemės drebėjimas, nusinešęs tūkstančius gyvybių.

„Sezonas klostosi permainingai. Turėjome gerus šansus išeiti į Turkijos taurės finalą, bet žemės drebėjimas viską sujaukė. Dabar kovos yra nukeltos, labai tikėtina, kad išvis bus atšauktos. Turkija šiuo metu gyvena tikrai ne krepšinio nuotaikomis. Po treniruočių eidavome savanoriauti, nešiojome įvairias dėžes. Mūsų treniruočių salėje irgi buvo įrengtas paramos centras, į kurį žmonės nešė pagalbos reikmenis. Mes juos pakavome, dėjome į sunkvežimius ir vežėme ten. Situacija tikrai sudėtinga, žmonės sukrėsti“, – kalbėjo M.Kuzminskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas