Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 23

Isaiah Hartensteiną į Kauno „Žalgirį“ nukreipė ir Donatas Motiejūnas

Vienas geriausių Lietuvos krepšininkų Donatas Motiejūnas vienam talentingiausių jaunųjų Europos žaidėjų Isaiah Hartensteinui rekomendavo savo svajonės siekti drauge su Kauno „Žalgirio“ komanda. 17-metis vokietis paklausė „Houston Rockets“ klubo puolėjo patarimo ir į NBA sieks patekti iš Lietuvos čempionų gretų.
Donatas Motiejūnas ir Isaiah Hartensteinas
Donatas Motiejūnas ir Isaiah Hartensteinas / 15min.lt montažas

Apie ilgas derybas su vienu talentingiausių Senojo žemyno krepšininkų 24sek.lt sutiko papasakoti abiejų šių žaidėjų agentas Tadas Bulotas. 

„Facebook“ nuotr./Donatas Motiejūnas
„Facebook“ nuotr./Donatas Motiejūnas

„Donatas Kaune buvo susitikęs su I.Hartensteino tėvu ir pasidalijo savo patirtimi, papasakojo, kaip jis rinkosi klubus. Nors pačiam Donatui su „Žalgiriu“ viskas susiklostė ne taip gerai dėl tuomet klubui vadovavusių žmonių, bet jis atsiliepė labai gražiai apie šią komandą, nes tikrai mato ir tiki, kad klubas juda gera linkme“, – pasakojo T.Bulotas.

I.Hartensteino troško ne tik daugelis itin žinomų Europos klubų, bet ir agentų. Jaunuolis kartu su savo šeima nusprendė ateitį patikėti „BBaltics“ agentūrai, kuriai vadovauja T.Bulotas. Tai tapo didžiausios Baltijos šalyse krepšinio agentūros pasiekimu bei iššūkiu. 

„Jie pasakė, kad jų tikslas – NBA. Tuomet pasakėme, kad už mus Isaiah nieko geriau negaus, nes Europoje tobulėti tikrai rasime geriausias galimybes, o persikėlus į NBA, jį prižiūrės patys kiečiausi žmonės. Mes dirbame kartu su B.J.Armstrongu. Šis praeityje žinomas krepšininkas irgi labai susidomėjo Isaiah ir pareiškė, kad nori bendradarbiauti. O BJ tikrai renkasi su kuo dirbti“, – kalbėjo su milžiniška Wasserman Media Group bendradarbiaujantis „BBaltics“ atstovas. 

Derybos su I.Hartensteino šeima truko pusę metų ir vasarai persiritus į antrą pusę talentingas vokietis pasirinko galingą „Barcelona“ klubą. Tačiau paskutiniu metu ant stalo lietuviai išmetė kozirinį tūzą – Kauno „Žalgirį“.

FIBA nuotr./Isaiah Hartensteinas
FIBA nuotr./Isaiah Hartensteinas

„Pusę metų mes dirbome su šiuo jaunu ir labai perspektyviu krepšininku. Iš pradžių jie pasirinko Ispaniją, – apie derybas pasakojo T.Bulotas. – Bet mes pasakėme, kad yra ne prastesnis variantas – „Žalgiris“. Klubas užsakė geriausius bilietus, geriausius viešbučius, aukščiausiu lygiu juos priėmė. Jiems viskas patiko ir jie pasirinko kauniečių pasiūlymą. Reikėjo tik įtikinti, kad „Žalgiris“ yra gera vieta. 

Donatas šiame epizode irgi suvaidino labai svarbų vaidmenį, nes šie krepšininkai yra tikrai panašūs. Galiausiai, jie abu labai kruopščiai rinkosi klubus bei žmones, kurie dirbo su jais. Manau, kad šioje situacijoje laimėjo visos suinteresuotos pusės. Pats krepšininkas, „Žalgirio“ klubas ir mūsų „BBaltics“ kompanija, kurios klientu tapo vienas talentingiausių Europos krepšininkų.“ 

I.Hartensteinu domėjosi visi garsiausi Ispanijos klubai. Krepšininkas nenorėjo rinktis Balkanų šalių, todėl kitos alternatyvos buvo Vokietija arba Kauno „Žalgiris“.  

Vokietis ypač vertinamas dėl to, jog sparčiai tobulėja ir turi labai geras fizines savybes. I.Hartensteinas taip pat gali pataikyti iš toli ir gerai varytis kamuolį. NBA atstovai dėl universalumo ir panašaus žaidimo stiliaus jį lygina su Lamaru Odomu.

„Dabar jam tiesiog trūksta komandinio žaidimo suvokimo. Bet tai yra absoliučiai normalus dalykas, – kalbėjo T.Bulotas. – Aš manau, kad jis bus pasiruošęs NBA lygai po trejų metų, nors jam jau dabar prognozuojamas penktas šaukimas 2017-aisiais metais. Iš esmės, Isaiah dar realiai nežaidęs tikro vyrų krepšinio, todėl šeima labai norėjo, kad jis dar metus liktų Vokietijoje ir žaistų trečioje pagal pajėgumą lygoje. Mūsų šalyje ji prilygsta NKL lygai.“

I.Hartensteiną persekiojo ne tik visi žinomi Europos krepšinio agentai ar komandos. Susieti savo ateitį su talentingu vokiečiu, kuris daugelio lyginamas su Dirku Nowitzkiu, labai troško ir „Nike“ kompanija.

„Nike“ pasakė tiesiai šviesiai – mes tikim, kad jis gali būti NBA žvaigždė. Ne šiaip žaidėjas, o žvaigždė.

„Jis jau pasirašė sutartį su „Nike“. Tokias sutartis ši kompanija siūlo tik keliams tokio amžiaus sportininkams. Mums dažnai patiems tenka ieškoti rėmėjų ir gal net prašyti, kad jie padėtų jauniems žaidėjams, – 24sek.lt pasakojo T.Bulotas. – Tačiau šiuo atveju jie jau nuolat vedė derybas ir norėjo savo gretose turėti jauną krepšininką. „Nike“ atstovams jis buvo įdomus dėl daugybės aspektų. Jie pasakė tiesiai šviesiai – mes tikim, kad jis gali būti NBA žvaigždė. Ne šiaip žaidėjas, o žvaigždė.“ 

I.Hartensteino projektas tikrai bus vertas didelio dėmesio, nes šis krepšininkas gali pralaužti ledus Lietuvoje. Dar nei vienas užsienio krepšininkas, kuriam buvo prognozuojamas 5-as NBA naujokų biržos šaukimas, nebuvo pasirinkęs lietuviškos komandos, siekdamas patekti į stipriausią pasaulio krepšinio lygą.

Jonas Valančiūnas iš Vilniaus „Lietuvos ryto“ penktuoju šaukimu persikėlė į NBA, tačiau tokio užsieniečio dar nebuvo nė vieno. T.Bulotas sutinka, kad jeigu tik šis pavyzdys pasiteisins, „Žalgirio“ klubas gali sau atverti naujas galimybes.

Alfredo Pliadžio nuotr./Kauno „Žalgirio“ pergalės akimirkos
Alfredo Pliadžio nuotr./Kauno „Žalgirio“ pergalės akimirkos

„Vienareikšmiškai, „Žalgiris“ turi stiprų potencialą prisitraukti geriausius Europos talentus. Kauniečiai gali daryti tą patį, ką daro geriausi Ispanijos klubai. Ir „Žalgiris“ su savo istorija turi netgi pranašumą prieš tuos didelius klubus, kadangi būdamas „Barcelona“ ar „Real“ jaunių ekipose krepšinininkas turi labai nedidelius šansus žaisti pirmoje komandoje arba privalo būti supertalentas, – svarstė krepšinio rinką nuolat stebintis agentas. 

– Aišku, mes gal per jautriai reaguojam ir sakom, kad reikia auginti Lietuvos talentą. Taip, žinoma, bet talentingiausi lietuviai labai dažnai vieni šalia kitų būna nuo mažų dienų ir vėliau nejaučia tos tikrosios, reikalingos konkurencijos. Jie kartu žaidžia mokykloje, sporto mokykloje, jaunių rinktinėse. 

Esu tikras, kad kai šalia jų bus ir talentingiausi Europos žaidėjai, jie ir patys kitaip į viską reaguos bei dirbs, norės įrodyti, kad nėra prastesni netgi už tą vaikiną, kuriam prognozuojamas NBA šaukimas. Tai visai kitaip juos motyvuos. Dabar dažnai atsitinka taip, kad vienoje virtuvėje užaugę talentingiausi lietuviai, persikėlę į vyrų komandas, tiesiog pradingsta.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento