Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 08

Įsiūtį pergalingu metimu pavertęs M.Fosteris: „Mums liko 40 minučių“

Marcusas Fosteris pratęsė Vilniaus „Ryto“ sezoną mažiausiai 48 valandomis. Beveik visas rungtynes atsilikęs ir didelę laiko dalį dviženklį deficitą turėjęs sostinės klubas išsikapstė įspūdingame trileryje „Jeep“ arenoje ir šeštadienį Kaune mėgins apginti „Betsafe-LKL“ čempionų titulą. „Dabar svarbiausia, kad galėčiau iškelti trofėjų. Tikiuosi, kad taip ir nutiks“, – po emocingos pergalės teigė vilniečių lyderis.

„Ne, ne, ne!“ – rėkė M.Fosteris „Ryto“ strategui Giedriui Žibėnui antrajame kėlinyje, kai užsidirbo antrąją pražangą, o specialistas jau kėlė nuo suolo ir rengėsi į aikštę mesti Kendale'ą McCullumą.

Vilniaus klubo lyderis pelnė pirmuosius du komandos taškus, bet tada įklimpo Arno Butkevičiaus ir „Žalgirio“ gynybinėse pinklėse.

Per visą likusią pirmosios rungtynių pusės dalį jis nepelnė nė taško, o užsidirbęs pražangą buvo priverstas keliauti link suolo.

Vis dėlto ant jo M.Fosteris neprisėdo – amerikietis keikdamasis patraukė į rūbinę, o paskui save dar taip garsiai trinktelėjo durimis, kad girdėjo bent pusė „Jeep“ arenoje susirinkusių sirgalių.

Tačiau po ilgosios pertraukos prieš savaitę 28-ąjį gimtadienį atšventęs M.Fosteris išėjo kitoks.

Nors trečiajame kėlinyje jis dar nevarpė krepšio šūsnimi taiklių metimų ir pelnė tik 4 taškus, tačiau ketvirtajame prisiėmė lyderio vaidmenį ir tempė „Rytą“ link įspūdingo sugrįžimo po to, kai pirmoje mačo dalyje vilniečiai atsiliko 13 taškų skirtumu.

10 taškų ir 4 rezultatyvūs perdavimai iš M.Fosterio leido „Rytui“ perlaužti rungtynes, o svarbiausioje mačo atakoje amerikietis prasiveržė pro A.Butkevičiaus gynybą ir pelnė taškus likus žaisti 2 sekundėms.

69:68 rodė švieslentė, o rezultatas nepasikeitė ir po paskutinės „Žalgirio“ atakos.

„Rytas“ išlygino serijos rezultatą 2-2 ir šeštadienį Kaune sieks apginti pernai iškovotą LKL čempionų titulą.

„Tai buvo negražios rungtynės. Esame puolimo stiliaus komanda, bet tiesiog nesugebėjome pataikyti, – po mačo kalbėjo jų herojus M.Fosteris, surinkęs 16 taškų ir 8 rezultatyvius perdavimus. – Daug mūsų metimų išsprūdo iš krepšio. Bet manau, kad šiandien parodėme tai, ko nebuvome parodę viso sezono metu. Parodėme, kad dėl pergalės galime padaryti mažus dalykus. Pabaigoje savo gynyba neleidome jiems daryti to, ką jie norėjo.“

LKL nuotr./Marcusas Fosteris
LKL nuotr./Marcusas Fosteris

Vilniaus ekipa iki lemiamo M.Fosterio metimo per visas rungtynes pirmavo vos 15 sekundžių. Kas dėjosi amerikiečio galvoje per paskutinę lemiamą ataką?

„Man nekrito rungtynių metu, tad galvojau tik apie tai, kaip prasiveržti po krepšiu. Kai pamačiau, kad Isaiah Tayloras pasitraukė iš baudos aikštelės, žinojau, kad turiu galimybę įsiveržti. Dimša buvo už puslankio, tad žinojau, jog galėsiu mesti iš po krepšio“, – nupasakojo amerikietis.

– Pirmoje rungtynių pusėje buvai piktas, anksčiau laiko išėjai į rūbinę, trenkei durimis. Kas tuo metu sukosi galvoje?

– Buvau įsiutęs. Dalykai nesiklostė taip, kaip norėjau. Mano žmona visą laiką man sako, kad visada noriu laimėti, visada noriu pasirodyti gerai (šypsosi). Kartais tiesiog turiu nuo visų atitrūkti, atsipalaiduoti, giliai kvėpuoti. Turėjau palikti aikštę, bet žinojau, kad sugrįšiu. Tuo metu tiesiog buvau savimi nusivylęs.

Kartais tiesiog turiu nuo visų atitrūkti, atsipalaiduoti, giliai kvėpuoti.

– Po trijų kėlinių buvai įmetęs tik 6 taškus, bet ketvirtajame įmetei 10 ir atlikai 4 rezultatyvius perdavimus. Kas sukosi galvoje prieš ketvirtąjį kėlinį?

– Tiesiog norėjau veržtis po krepšiu ir būti agresyvus. Stengiausi išprovokuoti kontaktą ir susimesti lengvus metimus. Jei atvirai, nepataikiau tritaškių, nesugebėjau susikurti laisvų metimų, nes jie labai kietai prieš mane ginasi. Bet turėjau išlikti agresyvus ir rasti būdų, kaip pelnyti taškus.

– „Rytas“ atsiliko beveik visų rungtynių metu, turėjo dviženklį deficitą. Ką gali pasakyti apie šios komandos ryžtą atsiliekant nuo varžovų?

– Prieš rungtynes sakėme, kad turime būti „šunys“. Tik taip galime laimėti tokias rungtynes. Žaidžiame prieš vieną iš aštuonių geriausių Eurolygos komandų, jie yra puiki komanda, daug kartų buvusi tokiose situacijose. Dėl to turime atsinešti kitokį nusiteikimą, kad iškovotume pergalę tada, kai atsiliekame.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.Arvydas Macijauskas triumfuoja
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.Arvydas Macijauskas triumfuoja

– Prametėte labai daug tritaškių („Rytas“ įmetė tik 3 iš 22). Kodėl taip nutiko?

– Tai tiesiog viena iš tokių dienų. Atrodė, kad daugelis mano ir kitų metimų bus taiklūs, bet išsisukdavo. Tikėkimės, kad tai reiškia, jog turėsime puikias rungtynes šeštadienį.

– Kas bus svarbiausia paskutinėse rungtynėse?

– Tikriausiai trečias kėlinys – atrodo, kad tai tampa šios serijos tendencija. Trečias kėlinys užduoda toną rungtynėms. Nors šį kartą neišsiveržėme į priekį trečiajame kėlinyje, tačiau pakeitėme rungtynes į savo pusę, tuo metu tiesiog nepataikėme metimų. Manau, kad tai bus labai svarbu penktose rungtynėse.

– Šiandien atidavėte labai daug jėgų. Ar turite dar vieną gyvybę paskutiniosioms rungtynėms?

– Žinoma. Visą sezoną kalbame apie tai, kaip norime iškovoti titulą. Mums liko 40 minučių. Tik tai yra svarbu norint kovoti ir laimėti. Kaune dalykai nesiklostė mūsų kryptimi iki šiol, bet turime surasti būdą, kaip juos pakreipti į savo pusę.

Mums liko 40 minučių.

– Po rungtynių atidavei savo sportbačius jauniems sirgaliams. Ką gali pasakyti apie savo ryšį su aistruoliais ir atmosferą arenoje?

– Sirgaliai čia nuostabūs. Prisimenu, kad nuo pirmos dienos, kai čia atvykau, sulaukiau labai daug sirgalių meilės. Kad ir kur nueičiau mieste, jie demonstruoja man meilę – nesvarbu, laimime ar pralaimime. Net jeigu šiandien būtume pralaimėję, jie vis tiek liktų su mumis. Esu dėkingas už galimybę žaisti tokiame klube.

– Ar paskutinėse rungtynėse visas spaudimas bus ant „Žalgirio“ pečių?

– Jei atvirai, spaudimas bus abiem komandoms. Viską lems tai, kas žais geriau, kas bus kietesnė komanda. Mes norime laimėti, jie irgi nori laimėti, tad spaudimas slėgs abi komandas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“

– Evaldas Kairys šiandien buvo didelis pergalės faktorius?

– Jis mums svarbus viso sezono metu. Jo lyderystė, jo dominavimas baudos aikštelėje – visada gerai turėti tokį žaidėją savo komandoje.

– Ar po šių rungtynių iniciatyva jūsų pusėje?

– Manau, kad po to, kaip laimėjome šias rungtynes, iniciatyva gali pakrypti į mūsų pusę, tačiau privalėsime ją išlaikyti smogdami jiems į veidą pirmajame kėlinyje.

– Kas vyksta tarp jūsų su Ignu Brazdeikiu? Rungtynių metu vienas į kitą žiūrite, šypsotės.

– Manau, kad viskas dėl marškinėlių numerio (šypsodamasis pažiūri į savo 17-ąjį numerį, kurį dėvi ir I.Brazdeikis – aut. past.). Bandome būti dominuojančiais savo komandose. Aš labai noriu laimėti – jeigu dėvi kitus marškinėlius, man nepatiksi. Galbūt po serijos susėsime ir pavakarieniausime. Bet dabar viskas su manimi aišku – jei nori su manimi kalbėti, turi žinoti, kad ir aš mėgstu kalbėti (šypsosi). Rungtynių metu tarp mūsų vyksta smagi priešprieša.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“

– Ar šeštadienį mojuosi „Žalgirio“ sirgaliams, jei pasieksite pergalę?

– Ne, nemojuosiu, nes tai nėra apie jų sirgalius, o apie šią „Ryto“ komandą ir „Ryto“ aistruolius. Neketinu mojuoti. Mojavau sezono pradžioje, bet dabar to nereikia. Dabar svarbiausia, kad galėčiau iškelti trofėjų. Tikiuosi, kad taip ir nutiks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas