Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 26

Išvykusiam kapitonui „Šiauliai“ greitai surado pamainą

„Šiaulių“ vyrų komandai prieš būsimojo „Betsafe-LKL“ čempionato pradžią teks išsirinkti naują kapitoną. Antanas Udras su Saulės miesto komanda išsiskyrė abipusiu susitarimu ir savo karjeroje pradės naują etapą. Jį pozicijoje pakeis į Lietuvą sugrįžęs Denisas Krestininas.
Antanas Udras
Antanas Udras / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.
Temos: 1 BC Šiauliai

26 metų D.Krestininas praėjusiame čempionate žaidė „Jurmala“ ekipoje ir buvo naudingiausias komandos krepšininkas jungtiniame Latvijos ir Estijos čempionate. Įprastai nuo atsarginių suolelio kildavęs 200 cm ūgio puolėjas vidutiniškai įmesdavo po 10,6 taško, atkovodavo po 7,5 kamuolio bei atlikdavo po 1,6 rez. perdavimo per rungtynes.

Su krepšininku pasirašyta 2 metų sutartis.

Visose jaunimo rinktinėse žaidęs ir dusyk tapęs Europos vicečempionu D.Krestininas išsiskyrė kova dėl atšokusių kamuolių, todėl buvo lyginamas su legendiniu Denisu Rodmanu. Pirmuosius žingsnius profesionaliame lygyje jis žengė vilkėdamas Vilniaus „Sakalų” marškinėlius Lietuvos krepšinio lygoje.

Vėliau su pertraukomis porą sezonų atstovavo Zgoželeco „Turov“ (Lenkija) komandai, ilgesniam laikui įsikūrė Latvijoje ir žaidė „Jelgavos“, Rygos „Barons“ ir „Jurmala” ekipose, į pastarąją sugrįžo praėjusiame čempionate po metų, praleistų Kosove, kur tapo šios šalies čempionu Prištinos „Sigal“ gretose.

D.Krestininas tapo pirmuoju komandos naujoku tarpsezonyje. Taip pat „Šiaulių“ spalvas kitą sezoną gins sutartis turintys Aurimas Urbonas, Justas Furmanavičius, Eimantas Stankevičius, Benas Griciūnas ir Paulius Danusevičius.

A.Udras „Šiauliams“ atstovavo nuo 2018 m. Dėl viruso pandemijos anksčiau pasibaigusiame praėjusiame sezone jis sužaidė 20 rungtynių, per kurias vidutiniškai pelnydavo po 8,4 taško ir atkovodavo po 3,8 kamuolio per rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas