Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 08 17

Įžaidėjų kova: po mačo su Turkija aiškus lyderis – Lukas Lekavičius

Nors Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas pirmosioms „Huawei Cup“ rungtynėms su Turkija atsirinko ne 12-a, o 13-a krepšininkų, tačiau Žygimantas Janavičius ant parketo taip ir neišbėgo. Tuo tarpu Ado Juškevičiaus bandymas diriguoti žaidimui mačui pabaigoje išderino komandą ir turkai sumažino skirtumą. Po mačo treneris Jonas Kazlauskas nenorėjo kalbėti apie žaidėjų patekimą į galutinį dvyliktuką, tačiau pagyrė L.Lekavičiaus pasirodymą. Visi ženklai rodo, kad jaunasis žalgirietis aiškiai pirmauja įžaidėjų lenktynėse.
Lukas Lekavičius
Lukas Lekavičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Galvoju, kad šis jaunas ir labai simpatiškas žaidėjas artėja link 12-uko. Galiu išduoti nedidelę paslaptėlę, kad Žygimantas Janavičius šiandien bus tas 13-as žaidėjas ir savo šansą pasireikšti jis turės rytoj ir poryt. Arba rytoj ir arba poryt“, – komentuodamas rinktinės rungtynes su Turkija dar antrajame ketvirtyje teigė Linas Kunigėlis, kuris yra ir Lietuvos krepšinio rinktinės atstovas spaudai.

Lietuvių starto penkete mačą pradėjo Mantas Klanietis, po 8 minučių jį pakeitė Lukas Lekavičius, kuris žaidė iki antrojo ketvirčio vidurio. Šie du rinktinės įžaidėjai keitė vienas kitą iki pat trečiojo ketvirčio vidurio, kai mačo nugalėtojas abejonių nebekėlė.

„Man svarbūs būsimi pagrindiniai žaidėjai ir aš noriu juos įvesti į formą. Paskutines penkias minutes žaidė tie, kurie dėl vietos komandoje dar nėra tikri ir aš jais truputį nusivyliau. Jie žaidė ne komandai, o sau. Klaidų gali padaryti visi, tačiau aš nusivyliau jų nusiteikimu“, – po rungtynių teigė J.Kazlauskas.

Apie galutinę sudėtį nekalbėsiu. Bet tie, kurie žaidė apie 35 minutes, man patiko, aš esu jais patenkintas.

Likus 4 su puse minutės (Lietuva pirmavo 79:62) įžaidėjo poziciją užėmė Adas Juškevičius, kuris pataikė kelis metimus, tačiau mačo pabaigoje aikštėje vyravo betvarkė. Tai A.Juškevičiui pliusų J.Kazlausko akyse tikrai nepridėjo.

Tuo tarpu L.Lekavičius žaidė net 19 minučių, per kurias įmetė 11 taškų (3/6 dvit., 1/3 trit., 2/2 baud.) ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Ar toks ilgas laikas aikštėje reiškia, kad L.Lekavičius jau ant rinktinės slenksčio?

„Apie galutinę sudėtį nekalbėsiu, – išgirdęs klausimą apie L.Lekavičiaus minutes nukirto J.Kazlauskas. – Bet tie, kurie žaidė apie 35 minutes, man patiko, aš esu jais patenkintas. Lukas kaunasi už save, jis jau ne pirmas rungtynes sužaidžia gerai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas