Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 15

J.Kazlauskas – apie Šaro šansus laimėti Eurolygą ir byrančią rinktinę: „Esu nustebęs ir nusivylęs“

Į Vilniaus miesto tarybą išrinktas žinomas šalies treneris Jonas Kazlauskas jau įsisuko į politiko darbus, bet jis toliau palaiko ir krepšinio pulsą. Specialistas su pasimėgavimu stebi Eurolygos ir NBA atkrintamąsias varžybas, o iš žiniasklaidos girdėjo ir apie Alytaus „Wolves“ nesėkmę „Betsafe-LKL“ ketvirtfinalyje prieš Jonavą. „Gal nėra kuo stebėtis?“ – 15min portalo klausė J.Kazlauskas, neslėpęs nusivylimo dėl aibės rinktinėje žaisti abejojančių krepšininkų.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Nuo šio klausimo ir reikėjo pradėti“, – išgirdęs paskutinį 15min klausimą dėl aibės Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje šią vasarą abejojančių žaisti žaidėjų, šyptelėjęs sakė Jonas Kazlauskas.

Kaip 15min jau rašė prieš dvi savaites, artėjančiame pasaulio čempionate nacionalinės komandos generolas Kazys Maksvytis gali neturėti būrio praėjusiame Europos čempionate žaidusių krepšininkų.

Abejojančių sąraše, pasak 15min šaltinių, yra Lukas Lekavičius, Marius Grigonis, Rokas Giedraitis, Edgaras Ulanovas, Ignas Brazdeikis ir Domantas Sabonis.

„Aš esu nustebęs ir nusivylęs, – 15min sakė Jonas Kazlauskas. – Aš nesuprantu tokių dalykų. Seniau užtekdavo sušvilpti ir visi subėgdavo iš visų užkampių. Žaidimas rinktinėje – pagarba šaliai, atsidavimas ir padėka tiems, kurie tave užaugino, padėka terpei, kuri tave suformavo. Tokie abejojimai dėl rinktinės man yra nesuprantami. Aš nesu visiškas kvailys, suprantu, kad gali būti daug priežasčių neatstovauti rinktinei – traumos, ligos ir operacijos, bet yra tikros negalėjimo žaisti rinktinėje priežastys, apie kurias garsiai pasakoma ir viskas visiems yra aišku, o dar yra priežasčių ieškojimas dėl kažkokių smulkių dalykėlių.“

Prie rinktinės šturvalo J.Kazlauskas praleido beveik dešimtmetį. Pirmiausia jis nacionalinei komandai vadovavo nuo 1996 iki 2001 metų, o tuomet – nuo 2012 iki 2016 metų.

Per šį laikotarpį J.Kazlauskas iškovojo Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronzą bei du Europos pirmenybių sidabrus.

„Mano laikais būdavo sunku kažko į rinktinę nepakviesti, bet ir visų pakviesti yra neįmanoma. Skaičius – ribotas, o jei kas nors likdavo už to skaičiaus, nors galvodavo, kad galėjo ar turėjo būti dvyliktuke, tai ant manęs už tokį sprendimą baisiausiai pykdavo“, – 15min sakė 68-erių metų specialistas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Valdas Benkunskas, Jonas Kazlauskas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Valdas Benkunskas, Jonas Kazlauskas

Tai buvo ilgas ir išsamus 15min pokalbis su vieninteliu istorijoje lietuviu strategu, triumfavusiu Eurolygos turnyre – apie NBA batalijas bei finalo ketverto turnyrą Kaune.

„Žinoma, kad galime turėti tokį renginį (Eurolygos finalo ketvertą – aut. past.) ir Vilniuje. Juk turime puikią salę, o situacija su viešbučiais Vilniuje geresnė nei Kaune. Kodėl ne? Viskas yra įmanoma“, – 15min sakė J.Kazlauskas.

Žiniasklaidoje akcentuojamas Šarūno Jasikevičiaus vaikymasis pirmojo, kaip trenerio, Eurolygos titulo. Nors J.Kazlauskas yra toks vienintelis, šio fakto jis nesureikšmina.

„Negalvoju, kad Šaras vaikosi manęs ir to titulo. Jis turi savo kelią ir tuo keliu teisingai bei gerai eina. Tai yra daugiau žurnalistų darbas. Jie sugalvoja, parašo ir kažkam duoda epitetą. Jie sukuria, kad būtų apie ką rašyti ir kalbėti. Niekas nieko nesivaiko“, – sakė J.Kazlauskas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Jonas Kazlauskas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Jonas Kazlauskas

15min interviu su Jonu Kazlausku – apie darbus Vilniaus miesto taryboje ir Sveikatos bei sporto komitete, dėl atstovavimo rinktinei abejojančius krepšininkus, NBA krepšinį, Eurolygos finalo ketvertą Kaune, didžiausias šio turnyro intrigas bei Šarūno Jasikevičiaus šansus tapti čempionu.

– Jonai, kaip dabar atrodo jūsų dienos? Ar jau apsipratote politiko rogėse?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas