Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 23

J.Kazlauskas – apie „Žalgirio“ stiprybes ir trūkumus, dingusį Luką ir atkrintamųjų tikslą

Pernykštes klaidas išmokęs Kauno „Žalgiris“ ambicingai pradėjo 2022–2023 metų sezoną. Kazio Maksvyčio auklėtiniai vietiniame fronte iškovojo visas penkias pergales, tuo metu Eurolygoje – pagarbos verti kovingi mūšiai Tel Avive ir Pirėjuje, pasibaigę nesėkmėmis, bei dvi pergalės prieš Bolonijos „Virtus“ ir „Barcelona“. „Gražu žiūrėti“, – po pastarojo „Žalgirio“ mačo 15min sakė Jonas Kazlauskas.

Pirmoji dviguba šio sezono Eurolygos savaitė Lietuvos flagmanui baigėsi tobulai. Dvi pergalės iš dviejų bei kylantis pasitikėjimas savimi.

Iniciatyvos dvikovoje su Bolonijos „Virtus“ ėmęsis Ignas Brazdeikis išgelbėjo Pauliaus Jankūno pagerbimo ceremoniją, o po dviejų dienų, kai Nemuno saloje lankėsi ne tik Šarūnas Jasikevičius su kompanija, bet ir rekordinis per pastaruosius trejus metus sirgalių skaičius (15146), Kauno „Žalgiris“ dramatiškame paskutinių sekundžių trileryje 73:72 pranoko „Barcelona“.

„Rungtynės nuteikė gražiai, kad „Žalgiris“ gali kautis ir prieš elitines komandas, – 15min sakė Graikijoje šiuo metu viešintis Jonas Kazlauskas, ryškiausius karjeros pasiekimus praeityje fiksavęs su „Žalgiriu“ ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktine. – Žinoma, galbūt norėtųsi ilgesnio suolelio, tačiau mes neturime tiek pinigų, kiek turi kitos prestižinės ekipos – „Barcelona“, „Fenerbahče“ ar „Real“. Bet ir su turimais resursais buvo labai gražu. Pamatėme gražias ir kovingas rungtynes, nors buvo sudėtingas momentas, kai atrodė, jog „Barcelona“ gali perlaužti rungtynes, bet žalgiriečiai parodė charakterį ir gražiai laimėjo. Aišku, reikia pripažinti, kad dėl traumų ir kitų dalykų „Barcelona“ dar nėra ta, kokia bus ateityje, bet čia jau jų problemos.“

Jei Kazys Maksvytis džiaugėsi žaidimu ir vaizdeliu aikštelėje, kokį projektavo ir komplektavęs komandą, Katalonijos komandos vairininkas Šarūnas Jasikevičius akcentavo netinkamą auklėtinių nusiteikimą.

„Mes pralaimėjome, nes neįvertinome varžovo. Išėjome į aikštelę kaip povai“, – po nesėkmės spaudos konferencijoje sakė Šaras.

„Mes per dažnai akcentuojame nusiteikimą. Kaip suprasti, jog žmogui mokama alga, o jis neatlieka savo darbo? Tai tokį darbininką reikia atleisti, ar ne? Aš visada sakydavau, kad aštuonerias iš dešimties rungtynių patys žaidėjai turi būti maksimaliai pasiruošę, vieną mačą gali kažkas nutikti, kai jau esi pasiekęs daug pergalių, o dar viename mače žaidėjus turi nuteikti treneris. Dabar per daug girdžiu, kad žaidėjai yra nenusiteikę. Aš to nesuprantu, nors norėčiau suprasti, – sakė J.Kazlauskas. – Dar tik sezono pradžia, pirmieji mačai, kur čia gali būti nenusiteikimas? Pamenu, kai Lietuvos krepšinio lygoje būdavo keturių ratų reguliaraus sezono sistema. Pirmą ratą – daužai varžovus, antrą ratą – jau švelniau, trečią ratą – dar švelniau, o ketvirtame jau gali būti nenusiteikimas. Tokiu atveju tai kažkiek būtų pateisinama.“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Jonas Kazlauskas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Jonas Kazlauskas

Rungtynėse tarp „Žalgirio“ ir „Barcelona“ netrūko ir diskutuotinų arbitrų sprendimų.

Dvi katalonų nesportinės pražangos ketvirtajame kėlinyje, abejotina Roko Jokubaičio pražanga prieš tritaškį metusį Tomą Dimšą ar tą patį T.Dimšą kosminiam metimui kažin ar legaliais būdais užtvara išvedęs Kevarriusas Hayesas.

Jei Šarui teisėjų darbas ketvirtadienio vakarą Kaune kėlė kraujospūdį, J.Kazlauskas šio momento nebuvo linkęs sureikšminti.

„Kiekvienas treneris žiūri savų pliusų ir savų minusų, daugiau analizuoja situacijas, daugiau jaučia būdamas šalia aikštelės linijos. Įprastai treneriai, kaip ir aš darydavau, mato daugiau teisėjų klaidų savo nenaudai, o ne naudai, – teigė bene geriausias visų laikų Lietuvos strategas. – Aš negalvoju, kad šios „Barcelona“ rungtynės buvo pralaimėtos dėl teisėjų. Man tai neįstrigo. Bet dvikovos pabaigoje galėjo būti visko. Išskyrus paskutinę ataką, kai Edgaras Ulanovas apsigynė prieš Tomašą Satoransky, „Barca“ atliko geras atakas, tik prametė metimus. Jiems trūko sėkmės.“

Akylai Eurolygos batalijas sekančiam 67-erių specialistui patinka, ką sezono starte išdarinėja „Žalgiris“, o ir rezervų komandos žaidime dar yra.

Pirmiausia, tai Lukas Lekavičius, kuris pagal žaidimo laiką (vid. 14 min.) lenkia tik Lauryną Birutį (vid. 7 min.) ir Karolį Lukošiūną (vid. 3 min.).

L.Lekavičius sezono starte renka po 5,2 taško ir 1,2 rezultatyvaus perdavimo.

„Jei bus toks „Žalgirio“ nusiteikimas ir toliau, sezonas laukia įdomus, o dar yra ir rezervų. Pirmiausia – Lukas Lekavičius, kuris yra labai specifinis žaidėjas ir naujas treneris turi prie jo prisitaikyti. Galvoju, kad tai įvyks. Tarkime, Lukas pas Šarūną Jasikevičių buvo labai produktyvus, gerai žaidė ir praėjusiame sezone. Tarp rezervų yra ir kiti žaidėjai, kaip Tyleris Cavanaugh, kuris nepelnė taškų prieš „Barcelona“. Žiūrint į kitas komandas, nemanau, kad šį sezoną „Žalgiris“ turės problemų LKL, o Eurolygoje jiems reikia kautis iš paskutiniųjų, – dėstė J.Kazlauskas. – Dabar sugriuvo Rusija, jos nebėra, o ten buvo dideli pinigai ir daug gerų žaidėjų. Didieji Europos klubai tik dar labiau sustiprėjo, tokie kaip „Real“, „Barcelona“, „Fenerbahče“ ir kiti, kurie išgraibstė šiuos žaidėjus. Prie šios situacijos „Barcai“ įkandęs „Žalgiris“ atrodė labai gražiai.“

Jonas Kazlauskas su 15min pasidalijo mintimis apie „Žalgirio“ privalumus – išskirtinį Igną Brazdeikį bei fenomenaliai gynyboje dirbantį Arną Butkevičių, tris trūkumus ir atkrintamųjų tikslą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas