Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Tayloro viražai – nuo liūdesio „Wolves“ rūbinėje iki džiaugsmo: „Tai – ypatingiausias jausmas“

Vilniaus „Wolves Twinsbet“ ekipa prieš pat sezoną kėlė daug ažiotažo. Įdomiai sukomplektuota komanda su pajėgiais legionieriais, daug žadančiais lietuviais, italu treneriu ir ambicingais tikslais. Atrodė, kad bus linksma, tačiau kol kas to linksmumo – labai mažai. Apytuštės tribūnos, slogus žaidimas ir pralaimėjimai – tokia dabar „vilkų“ realybė.

Antradienio vakarą „Wolves“ trečią kartą paeiliui pralaimėjo Europos taurėje. Šįkart Ulmo „Ratiopharm“ klubui nusileidę vilniečiai vis dar neturi pergalių Senajame žemyne ir dabar jau yra A grupės dugne.

Apskritai, Alessandro Magro auklėtiniai neišlaikė nė vieno rimto testo šį sezoną: triskart suklupo Europos taurėje, LKL pralaimėjo Panevėžio „7bet-Lietkabeliui“ ir gali pasigirti pergalėmis tik prieš kuklius Jonavos bei Mažeikių klubus, kurie tikrai nėra varžovai tokio kalibro komandai.

Antradienį vilniečiai kovėsi 31 minutę, o vėliau sugriuvo. Ketvirtojo kėlinio pradžioje rezultatas dar buvo lygus, tačiau „vilkai“ prasileido atkarpą 26:8 ir į rūbinę vėl traukė liūdnais veidais.

Po mačo liūdesio persmelktu žvilgsniu į vieną tašką žiūrėjo ir 35-erių Eurolygos čempionas Jeffery Tayloras.

„Pradėjome rungtynes neblogai, užšokome ant jų, bet jie grįžo. Nuo tada kovėmės taškas į tašką. Jie atsikovojo kur kas per daug kamuolių puolime – 16. Iš to jie susikūrė daug antrųjų šansų, – pripažino „vilkų“ veteranas. – Vaikiškos, nereikalingos mūsų klaidos, pats kvailai klydau. Bet viskas buvo dėl tų kamuolių. Jie išsimetė 15 metimų daugiau. Rezultatas neparodo, kokios iš tikrųjų atkaklios buvo rungtynės.“

Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Wolves-Twinsbet“ – Ulmo „Ratiopharm“
Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Wolves-Twinsbet“ – Ulmo „Ratiopharm“

Dar prieš žurnalistams įeinant į rūbinę, pirmasis į ją žengė strategas A.Magro. Po mačo italas dažniausiai būna santūrus, tačiau ne šįkart. Labai aiškiai girdėjosi, kaip dėl įtūžęs treneris rėkia ant savo žaidėjų.

„Kalba buvo apie atkovotus kamuolius, kaip mus tiesiog apstumdė po krepšiu, – A.Magro žinutę po mačo ištransliavo J.Tayloras. – Tai mums kainavo rungtynes. Kad kažkas nori labiau už mus. Tai – nuvilia. Jau trečias kartas paeiliui Europos taurėje, kuomet pabaigoje paleidžiame rungtynes. Kodėl? Turime labiau norėti. Varžovai atkovoja daugiau kamuolių, turime juos nusiimti. Dažnai 24 sekundes gerai atstovime gynyboje ir viską sugriauna neatkovotas kamuolys.“

Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Wolves-Twinsbet“ – Ulmo „Ratiopharm“
Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Wolves-Twinsbet“ – Ulmo „Ratiopharm“

Nors fonas aplink „vilkus“ dabar tikrai nėra teigiamas, šilto ir šalto matęs buvęs Madrido „Real“ ir NBA žaidėjas šioje situacijoje sugebėjo įžvelgti pozityvo.

„Su puolimu problemų neturime, turime daug talentingų žmonių, kurie gali pelnyti taškus. Gynyboje taip pat dažnai dirbame gerai, bet paskutinę sekundę šauname sau į koją, neatsikovodami kamuolio. Pozityvas vienareikšmiškai yra tas, kad tikrai galime gintis“, – sakė puolėjas.

Bet ar vadžios Europoje nėra paleistos per stipriai? Ar „Wolves“ dar atsitiesti po tokio slogaus starto ir kovoti dėl atkrintamųjų? J.Tayloras pripažįsta, kad švaistyti taškų nebegalima.

„Neturime nė vienos pergalės ir turime tris pralaimėjimus Europos taurėje, mes nebegalime tiek pralaimėti, jei dar norime kažką pasiekti. Sezonas ilgas, tai yra procesas, bet reikia pradėti rodyti rezultatus. Tikiuosi, kad po kurio laiko būsime kur kas geresnėje pozicijoje“, – sakė septynerius metus karališkajame klube praleidęs aukštaūgis.

Tačiau kai atrodo, kad viskas aplink niūru ir vaizdas „Wolves“ rūbinėje buvo slegiantis, pokalbio dinamika bei Jeffery veidas iškart pakito palietus kitą temą. Spalio 1-ąją pasaulį išvydo trečioji krepšininko atžala – berniukas.

„Jalen“, – vardą su šypsena atskleidė J.Tayloras, kol kiti komandos draugai rimtais veidais kalbėjo apie nesėkmės priežastis.

„Tai yra nuostabus jausmas. Dabar jau turiu tris atžalas. Priimti naują gyvybę į pasaulį...Tai – ypatingiausias jausmas gyvenime“, – su pasididžiavimu kalbėjo Jeffas.

Roko Lukoševičiaus/Betsafe-LKL nuotr./Mažeikių „M Basket Delamode“ ir Vilniaus „Wolves Twinsbet“ rungtynių akimirka. Jeffery Tayloras
Roko Lukoševičiaus/Betsafe-LKL nuotr./Mažeikių „M Basket Delamode“ ir Vilniaus „Wolves Twinsbet“ rungtynių akimirka. Jeffery Tayloras

Tituluotas krepšininkas pripažino, kad mažylio laukimas nebuvo lengvas ir tai turėjo įtakos jo profesiniam gyvenimui.

„Vis dar miegu mažai. Turėjau kupiną streso pasiruošimą sezonui. Jaudinausi dėl savo žmonos ir nėštumo. Nežinojau, kada vaikelis gims. Jis gimė praėjusią savaitę, aš buvau kartu. Miego buvo mažai, bet ne tai svarbiausia, tai – nuostabi patirtis“, – pasakojo atletas.

Tiesa, gimtojoje Švedijoje Jaleno gimimą išvydęs Jeffas iškart patraukė atgal į Vilnių, kur reikėjo grįžti prie komandos reikalų bei žaidimo. Krepšininkas sostinėje kol kas yra vienas, o šeima – Švedijoje.

„Tai nėra ideali situacija, bet yra kaip yra, – sakė vienas „Wolves“ lyderių. – Žmona turėjo pasilikti ir sutvarkyti dokumentus, gauti Jalenui pasą. Jie už poros savaičių turėtų atvykti į Vilnių ir likti su manimi čia.“

„Augusto Lima dabar yra kažkur padangėse“, – garsiojoje spaudos konferencijoje sakė Šarūnas Jasikevičius, kai iš Edgaro Pulkovskio sulaukė klausimo apie brazilo išvykimą LKL pusfinalio serijos metu. Ar krepšininkai gimus atžalai užsiaugina sparnus ir ant parketo?

„Kaip profesionalus atletas, turi atskirti savo asmeninį gyvenimą nuo darbo, todėl kažkokio pokyčio nėra, – sakė J.Tayloras. – Kai žengiu ant parketo, tiesiog stengiuosi padėti komandai visomis išgalėmis. Kartais pavyksta, kartais ne, bet intencija yra koncentruotis į rungtynes.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas