Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 27

J.Zdovcas aiškino slovėno nebuvimą, Ž.Urbonas ruošiasi „dėlioti šachmatėlius“ naujoko galvoje

Kauno „Žalgiris“ ištraukė pergalę per pratęsimą prieš Utenos „Juventus“ 78:71, o Jure Zdovcas džiaugėsi sunkia pergale bei aiškino, kodėl į rungtynes neatsivežė Zorano Dragičiaus.

Z.Dragičius net neatvyko į Uteną su komanda, o J.Zdovcas aiškino, jog gynėjo tiesiog nebuvo rotacijoje.

„Nieko ypatingo, – kalbėjo kauniečių treneris. – Turime 14 žaidėjų, nusprendėme atvykti su šiais 12. Mes nenuvertinome varžovų, žaidėme su geriausiais.“

„Turiu devynis gynėjus, – vėliau pabrėžė J.Zdovcas. – Tik trys gali žaisti. Kažkam visad reikės likti ant suolo, tada kils klausimas: kodėl jis nežaidė? Negaliu padaryti visų laimingų. Nesu magas.“

Strategas pripažino, kad tikėjosi nelengvo mačo Utenoje, tad nebuvo nustebintas rungtynių eiga.

„Turėjome keletą šansą nulaužti rungtynes, bet nepavyko. Pirmoje pusėje viskas buvo neblogai, bet nepataikėme, nors turėjome nemažai gerų metimų. Antroje pusėje buvo daugiau blogų sprendimų puolime, buvome kiek per konservatyvūs, per naivūs. Bet galiausiai laimėjome gynybos dėka. Žaidėjai kovojo dėl kiekvieno kamuolio, gal galėjome būti kiek fiziškesni. Aišku, galėjome ir pralaimėti, bet laimėjome ir einame tolyn“, – kalbėjo J.Zdovcas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jure Zdovcas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jure Zdovcas

Žydrūnas Urbonas dėkojo krepšininkams už kovą.

„Negaliu neatiduoti jiems pagarbos. Bet žinot, taško nėra. Tai kas, kad aštuoniese ar beveik septyniese žaidėm. Bet reikia ir Ernestą (Sederevičių – aut. past.) pagirti, gerai įėjo vaikis. Šiandien buvo jo rungtynės, kuriomis jis padėjo“, – garsiai svarstė „Juventus“ vairininkas.

Patrickas Milleris galėjo padovanoti pergalę Utenai, tačiau nepataikė su ketvirtojo kėlinio sirena.

„Apskritai buvo klausimas: kaip jis atrodys po dviejų savaičių pertraukos? Kiek bus išsimušęs? Manyčiau, kad šiandien jis nebuvo savo geriausios formos, nebuvo tas tikras generolas“, – sakė Ž.Urbonas.

Bet treneris pridėjo, jog tokie metimai – P.Millerio duona: „Jis žudo tokiais metimais. Vakar jis atskrido, tik iš lėktuvo į rungtynes. Labai gerai sužaidė, palyginus.“

Vytautas Šulskis, Gintautas Matulis ir Martynas Gecevičius negalėjo padėti „Juventus“ dėl traumų, o ir P.Milleris žaidė šlubčiodamas mačo pabaigoje – Joshas Nebo užkrito jam ant kojos.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas

„Mano tikslas buvo šiandien kovą duoti, išsilaikyti iki galo rungtynėse. Iki 10 taškų turėti, kad paskui galėtume smogti ir bandyti kabintis. Tas ir įvyko. Turėjome keturis taškus. Dvi progas turėjome laimėti, bet nepasinaudojome, tai nepasinaudojome“, – apie rungtynes kalbėjo Ž.Urbonas.

„Kai būsim visi, tada galėsime būti galingi. Šiai dienai nėra taip paprasta“, – pridėjo treneris.

Skambiausias „Juventus“ istorijoje pirkinys Adreianas Payne'as žaidė 18 minučių, per kurias pelnė 4 taškus (0/3 dvit., 1/2 trit., 1/2 baud. met.), atkovojo 5 kamuolius, 4 kartus prasižengė ir surinko 2 naudingumo balus.

„Jam reikia laiko, darbo, supratimo. Jis dar šneka daug, komunikuoja, kad „gal treneri čia taip ar anaip“, bet „ne, vyriuk, čia reikės daryti taip ir ne kitaip“. Dabar turim labai geros medžiagos. Po pirmų rungtynių buvo sunku jam drožti galvą. Dabar dėliosime jo šachmatėlius galvytėj, kaip turi būti. Nes šiandien... Kaip ir neblogai, bet NBA-RKL, NBA-RKL. Tokiam lygmeny“, – vaizdžiai aukštaūgio žaidimą nupasakojo Ž.Urbonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas