Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 04

JAV žiniasklaidos milžinai išgyrė Lietuvą ir priminė: tai nėra didžiausia lietuvių pergalė

Lietuvos vardas aidėjo didžiausiuose JAV žiniasklaidos kanaluose sekmadienį, kai mūsų šalies krepšininkai pasaulio krepšinio čempionato antrojo etapo paskutinėse rungtynėse 110:104 įveikė JAV rinktinę.

„Lietuva yra didžiausia ir stipriausia pasaulio čempionate, o dar sukūrė magišką spurtą tritaškiais. Jos pasirodymas sekmadienio rungtynėse buvo vienas geriausių per pasaulio čempionato istoriją“, – taip Lietuvos rinktinės mačą apibūdino JAV sporto žiniasklaidos galiūnė ESPN.

Lietuvių pergalės priežastys ir amerikiečių silpnosios vietos buvo narstomos populiariuose dienraščiuose ir portaluose po to, kai Kazio Maksvyčio treniruojama komanda parklupdė čempionato favoritus amerikiečius ir užėmė pirmą vietą J grupėje.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Jonas Valančiūnas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Jonas Valančiūnas

„Lietuva šokiravo JAV rinktinę, o kelias pasaulio čempionate vis sudėtingesnis“, – skelbė „New York Post“ antraštė.

Didysis „Washington Post“ siūlė tekstą tokiu pavadinimu: „JAV krepšinis priblokštas Lietuvos, bet pasaulio čempionato viltys dar gyvos“.

„Lietuva susikūrė 21 taško skirtumą antrajame kėlinyje, pradėjusi karštai rungtynes nuo tritaškių linijos, pataikiusi devynis pirmuosius metimus, dominavusi prieš JAV kovoje dėl kamuolių ir iškovojusi pergalę 110:104“, – rungtynes apibūdino „USA Today“.

„Sports Illustrated“ pasijuokė iš JAV rinktinės, prisiminusi neseniai kilusį šaršalą po pasaulio bėgimo 100 ir 200 m čempiono Noah Lyleso pareiškimo, kad „NBA čempionai nėra pasaulio čempionai“ – tada daug NBA žvaigždžių šaipėsi iš savo tėvynainio, bet po pralaimėjimo Lietuvai jau N.Lylesas gali juoktis garsiai.

„JAV yra žema ir vaikiška, o Lietuva tuo pasinaudojo“, – teigė ESPN, ypač daug dėmesio skyrusi rungtynėms su Lietuva ir analizavusi, kodėl Lietuva buvo pranašesnė už JAV.

„Būtų išmintinga JAV rinktinei sirgti už bet kurią komandą, kuri žais su Lietuva kitame etape, – padarė išvadą ESPN. – Amerikiečiai negalės susitikti su Lietuva iki pat pat pasaulio čempionato finalo, o iki jo turi padaryti labai daug darbo.

Lietuva yra siaubingai neparanki šiai JAV komandai: dėl ūgio ir dėl sudėties gylio. Buvo numanoma, kad tai bus rimčiausias testas dar iki sekmadienio, o rungtynės tai patvirtino.

Jei šios komandos žaistų penkis kartus, lietuviai tikriausiai laimėtų kovą dėl kamuolių visose penkeriose rungtynėse.

Jei Lietuva toliau mėtys tritaškius kaip dabar – beveik 47 proc. turnyre – ji laimės pasaulio čempionatą.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

Amerikiečiams – istoriniai priminimai apie Lietuvos krepšinį

Ne vienas JAV žiniasklaidos kanalas priminė savo skaitytojams, jog Lietuva nėra atsitiktinė komanda elito krepšinyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas