Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 10

Jonas Kazlauskas – apie rinktinės branduolį, kroatus ir Donato Motiejūno žinutę

Jonas Kazlauskas išvydo dar vieną lengvą rinktinės pasivaikščiojimą pakeliui į Rio, bet po rungtynių trenerio džiaugsmą paslėpė nerimas. Renaldas Seibutis patyrė čiurnos traumą, dėl kurios nebaigė mačo su Venesuela. „Kai bus atlikti tyrimai, bus aišku. Dabar negaliu komentuoti“, – nuraminti dėl R.Seibučio traumos negalėjo J.Kazlauskas. Jo nenuramino ir Rio atrankos burtai.
Jonas Kazlauskas
Trečiasis testas: Lietuva – Venesuela / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Pakeliui į Rio | Lietuva – Venesuela 84:53 | „Siemens“ arena

Burtai į Lietuvos grupę, kurioje dar žais Ispanija, Argentina, Brazilija ir Nigerija, atnešė Kroatijos krepšininkus.

Tačiau J.Kazlauskas neskubėjo vertinti rezultatų. Jis tik kraipė galvą paklaustas, ar tai parankesnis varžovas nei Prancūzija ar Serbija.

„Niekada nereikia rinktis varžovų, nes tada tik nudegi, – perspėjo J.Kazlauskas. – Varžovai tokie, kokie yra. Mūsų grupė labai stipri. Visi labai stiprūs. Pirmas mūsų uždavinys – kaip patekti į ketvirtfinalį. Nereikia mums čia puikuotis... Džiaugiamės savo vyrais, kad patekome ten iš karto. Tikrai didžiuojamės. Matėme, kaip buvo sunku komandoms Rio atrankoje. Bet toliau – žingsnis po žingsnio. Reikia eiti ieškoti variantų“.

VIDEO: Jono Kazlausko komentaras po rungtynių su Veneseula

Tuo tarpu vaizdas aikštėje jį tenkino. Lietuviai nepaliko vilčių Venesuelai 84:53.

„Teigiamai vertinu rungtynes. Pirmiausia, buvo gera energija aikštėje. Aišku, dar yra daug taisytinų dalykų. Bet kai vyrai taip stengiasi, lengva patarinėti ir taisyti klaidas. Daugmaž paskutinėse treniruotėse buvome visi susirinkę. Darbas normalus, todėl toks ir rezultatas“, – pasakojo J.Kazlauskas.

Į draugiškus turnyrus Madride, Argentinoje ir Brazilijoje jis ketina vežtis 14 krepšininkų. Bet kas ant ribos – J.Kazlauskas nelinkęs komentuoti.

„Branduolys yra mano galvoje, bet dar nesu apsisprendęs. Visi atrodė gana neblogai. Krito tie tritaškiai, o taip bus ne visada, – sakė J.Kazlauskas. – Vyksime keturiolika žmonių. Nereikia per daug žiūrėti į tas rungtynes. Mūsų varžovai atvyko iš Pietų Amerikos ir susirinko paskutinėmis dienomis. Aišku, kad jie dar ne tos formos, mes dirbame ilgiau. Bet gerai, kad jie atvyko, nes varžovus rasti sudėtinga. Arba komandos visiškai nedirba, arba baigė kvalifikacinius turnyrus. O mums susižaisti reikia“. ​

Ne visi susirinko ir Lietuvos rinktinėje. Iki pilnos sudėties trūksta Donato Motiejūno.

„Buvo tiek daug neteisingos informacijos, kad gali susipainioti ir jis, ir kiti. Jei ten įlįsiu ir pradėsiu skleisti kalbas, dar prikalbėsiu nesąmonių, tai galiu visus supainioti. Paskutinė žinutė iš jo buvo „dar nieko nenuspręsta“, – nieko naujo apie dar vieną lietuvį NBA negalėjo pasakyti J.Kazlauskas.

Ketvirtąsias draugiškas rungtynes lietuviai antradienį Alytuje žais su Nyderlandais.

VIDEO: Mindaugas Kuzminskas: „Būtų svajonė baigti karjerą NBA“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas