Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 10

Jonas Vainauskas grįžta: rado darbą kaimyninės šalies klube

Jonas Vainauskas grįžo į krepšinį. Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ vadovas 2020-ųjų pradžioje tapo Liepojos „Lauvas“ klubo generaliniu vadybininku, pranešė latvių portalas liepajniekiem.lv.
Jonas Vainauskas
Jonas Vainauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 1 Jonas Vainauskas

Pranešama, kad komandą pastaruoju metu paliko Troy Barney, Anrijas Miska ir Rihardas Kuksikas, o naują puslapį verčiančią komandą komplektuoti patikėta būtent J.Vainauskui.

Jam iškelta užduotis surasti žaidėjus, tinkančius vyriausiajam treneriui Branislavui Vicentičiui.

Liepojos klube taip pat dirba ir Lietuvos krepšinio gerbėjams puikiai pažįstamas Artūras Štalbergas, prieš kelerius metus trumpai ėjęs „Lietkabelio“ vyriausiojo trenerio pareigas. Jis yra Liepojos klubo valdybos pirmininkas.

„Jonas turi didžiulę patirtį krepšinyje, kurią jis įgijo vadovaudamas „Lietuvos rytui“, – lietuvį latviams pristatė A.Štalbergas. – Susitikę ir su juo pasikalbėję nusprendėme, kad toks žmogus mūsų klube yra reikalingas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Štalbergas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Štalbergas

Viena iš jo užduočių bus pritraukti papildomų rėmėjų. Be to, jis padės mūsų klubui ir atvesdamas kitus žmones, kurie galės analizuoti komandos procesą, krepšininkų susižaidimą ir pan.

Jonas jau dabar dirba septynias dienas per savaitę ir 24 valandas per parą, jis tiesiog neišeina iš salės. Džiaugiuosi, kad pasiekėme susitarimą su juo.

Planuojame dirbti bent jau iki sezono pabaigos. Jeigu viskas viskas taip, kaip planuojame, sieksime jį išlaikyti Liepojoje ilgesniam laikui.“

J.Vainauskas į Latvijos pajūrį jau spėjo atvesti ir pirmąjį žaidėją – „Lauvas“ pasirašė sutartį su vidurio puolėju iš Serbijos Radoslavu Pekovičiumi. Jis šį sezoną pradėjo Alytaus „Dzūkijoje“ ir Lietuvos krepšinio lygoje rinko po 5,9 taško per susitikimą.

Be to, Liepojos klubą papildė ir 1999 metais gimęs lietuvis Tomas Butrimas.

J.Vainauskas 2019-uosius praleido be darbo po to, kai jo atsisakė „Lietkabelio“ klubas. Jame 2018-2019 m. sezono pradžioje 38-erių lietuvis vos per du mėnesius spėjo paleisti šešis žaidėjus ir vyr. trenerį, pakvietė penkis naujus krepšininkus ir suformavo naują trenerių štabą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jonas Vainauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jonas Vainauskas

Bendrame Latvijos ir Estijos čempionate „Lauvas“ ekipa po 17 turų yra iškovojusi 4 pergales ir užima priešpaskutinę, 14-ąją vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant