Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jonas Vainauskas įkliuvo neblaivus prie vairo – įpūtė net 2,4 promilės

Žinomas šalies krepšinio vadybininkas ir kandidatas į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento postą Jonas Vainauskas įkliuvo neblaivus prie vairo, pranešė 15min šaltiniai, o šią informaciją patvirtino ir Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK).

15min šaltinių duomenimis, kuriuos taip pat patvirtino ir Kauno apskrities VPK, gegužės 22-ąją dieną apie 20.20 valandą Kauno rajone, Karmėlavos miestelyje, Vilniaus gatvėje, automobilį „VW Passat“ vairavo neblaivus 43-ejų metų Jonas Vainauskas, kuriam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,40 promilės.

Dėl šio įvykio yra pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos respublikos baudžiamojo (BK) 281-1 straipsnio 1 d.

Tas, kas vairavo motorinę transporto priemonę, kai jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienų metų. Bauda už tokio pobūdžio nusižengimą – nuo 2,5 tūkst. iki 100 tūkst. eurų.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Jonas Vainauskas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Jonas Vainauskas

J.Vainauskas – žinomas šalies krepšinio vadybininkas, kuris su Vilniaus „Lietuvos rytu“ dukart tapo Europos taurės čempionu (2005 ir 2009 m.), o sostinės klubą paliko 2011-aisiais metais.

Pastaraisiais metais J.Vainausko karjera vinguriavo per įvairius Lietuvos ir Latvijos klubus.

Praėjusį sezoną jis vadovavo Palangos „Olimpo“ klubui. Pajūrio komanda neslėpė ambicijų pasiekti Lietuvos krepšinio lygą („Betsafe-LKL“), tačiau Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) pusfinalyje 2-3 sensacingai krito prieš „Jurbarką-Karį“, o J.Vainauskas su klubu atsisveikino.

43-ejų vadybininkas buvo regimas ir kovoje dėl LKF prezidento posto – J.Vainausko kandidatūrą praėjusią gegužę oficialiai iškėlė RKL B divizioną laimėjęs Birštono „Milastos“ klubas.

„Jono kandidatūrą per savo VšĮ „Birštono sportas“, kaip federacijos narys, iškėliau aš, – 15min dar trečiadienį sakė Birštono „Milasta“ komandos vadovas Kristupas Bubnys, kuris pastarąjį kartą su J.Vainausku matėsi prieš dvi savaites. – Dėl J.Vainausko dalyvavimo rinkimuose šiai dienai aš negaliu 100 proc. nei patvirtinti, nei paneigti, nes galutinai ir pats to nežinau. Sunku pasakyti garantuotai, bet mano nuomone – labiau ne, negu taip.“

15min susisiekti su J.Vainausku nepavyko.

VIDEO: PIKENROLAS: olimpinės batalijos, „Žalgirio“ idėja Londone ir Šaro smūgis LKF

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas