Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 02 15

Jonas Vainauskas perdavė „Lietkabelio“ dalis naujam oficialiam klubo šeimininkui

Jonas Vainauskas – jau oficialiai nebe Panevėžio „Lietkabelio“ klubo dalininkas. 24sek žiniomis, prieš porą dienų 37 metų vyras perdavė savo 35 proc. dalių paketą naujam pagrindiniam klubo dalininkui.
Jonas Vainauskas
Jonas Vainauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Po dokumentų sutvarkymo, dabar didžiausią „Lietkabelio“ krepšinio klubo dalių paketą turi kabelius ir laidus gaminančios bendrovės „Lietkabelis“ generalinis direktorius Sigitas Gailiūnas.

24sek žiniomis, jam priklauso 70 proc. krepšinio klubo „Lietkabelis“ dalių.

Likusi dalių dalis, kiekvienam po 10 proc., priklauso klubo veikloje aktyviai nebedalyvaujantiems Mantui Ignatavičiui, Irmantui Aukštikalniui ir Rokui Mickevičiui.

J.Vainauskas spalį buvo paskirtas „Lietkabelio“ sporto direktoriumi ir dar gavo 35 proc. dalių paketą. Tiesa, po dviejų mėnesių klubas atleido J.Vainauską.

„Labai gaila, kad atidaviau savo sportines žinias, visas jėgas, širdį, artimiausios aplinkos pinigus, ir likau tokioje vietoje, kuri nuvilia“, – interviu 15min vėliau teigė J.Vainauskas, tada minėjęs, kad nelaikys įsikabinęs klubo dalių.

Ilgametis „Lietkabelio“ šeimininkas Alvydas Bieliauskas oficialiai pasitraukė iš klubo dalininkų gretų. Komandos prezidentu liksiąs verslininkas šį sprendimą jau buvo paaiškinęs 15min.

„Buvimas dalininku man pradėjo trukdyti verslo projektų įgyvendinimui. Viešoje erdvėje neigiamos sufabrikuotos nepagrįstos informacijos pateikimas duoda tam tikrus atgarsius ir aš pats atsisakiau klubo dalių.

Esu tik prezidentas, bet nepaisant to, iki šiol rūpinuosi klubo išlaikymu. Jau šį sezoną su „Lietkabelio“ grupės įmonėmis ir su savo partneriais bei naujais rėmėjais skyrėme klubui 420 tūkst. eurų“, – 15min sausio pabaigoje sakė A.Bieliauskas.

Ray Vysniausko nuotr./Alvydas Bieliauskas ir Kazys Maksvytis
Ray Vysniausko nuotr./Alvydas Bieliauskas ir Kazys Maksvytis

A.Bieliauskas iš dalininkų gretų pasitraukė dėl nesibaigiančių intrigų su mažaisiais „Lietkabelio“ dalininkais, kurie kaltino komandos prezidentą bandant negarbingai juos išstumti iš dalininkų gretų.

„Šiuo metu M.Ignatavičiaus, R.Mickevičiaus, I.Aukštikalnio viešoje erdvėje skleidžiami įvairūs gandai, rašomi informaciniai raštai ir teikiami klubui sufabrikuoti ieškiniai yra ne kas kitas, kaip parazituojančių smulkių dalininkų kenkimas klubo įvaizdžiui“, – 15min anksčiau sakė A.Bieliauskas.

Tada interviu jis patikino, kad kol bus „Lietkabelio“ prezidentu, tol komanda bus remiama. A.Bieliausko teigimu, šį sezoną komanda turi maždaug 1 mln. eurų biudžetą.

Pagrindiniu klubo dalininku tapęs S.Gailiūnas yra A.Bieliausko partneris.

„Dalys perleistos į patikimas rankas, patikimam žmogui. <...> Jis yra autoritetingas, atsakingas ir patikimas žmogus“, – S.Gailiūną neoficialiai pristatinėjo A.Bieliauskas.

Nuotr. iš asmeninio archyvo/Sigitas Gailiūnas
Nuotr. iš asmeninio archyvo/Sigitas Gailiūnas

TAIP PAT SKAITYKITE:

Pykčiai dėl siurblio ir pinigų: buvęs „Lietkabelio“ vadovas atkirto klubo šeimininkui

„Lietkabelio“ šeimininkas atsivėrė: apie kenkėjus, J.Vainausko bėdas ir klubo ateitį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas