Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jonas Valančiūnas reziumavo LKF prezidento rinkimus: „Mes vėl skaldome krepšinio bendruomenę“

Lietuvos krepšinio rinktinės kapitonas Jonas Valančiūnas neslėpė nusivylimo pasibaigusių Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento rinkimų rezultatu po to, kai krepšininko remtas Robertas Javtokas pralaimėjo Mindaugui Balčiūnui.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Treneri, gal galime toliau nebežaisti?“, – liūdnai pajuokavo Jonas Valančiūnas, stovėdamas šalia Jono Kazlausko ir Roberto Javtoko.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Jonas Valančiūnas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Jonas Valančiūnas

Tuo metu LKF prezidento rinkimuose skaičiuojant balsus už M.Balčiūną skaičius pasiekė 75 ir tapo aišku, kad 148-ių antradienį „Krepšinio namuose“ Kaune registruotų konferencijos narių balsavime R.Javtokas laimėti šansų nebeturi.

M.Balčiūnas laimėjo galutiniu rezultatu 84:63, o R.Javtokas buvo priverstas pripažinti pralaimėjimą, nepaisant krepšinio žvaigždyno paramos rinkimų kampanijoje.

Ilgametis Lietuvos rinktinės lyderis Jonas Valančiūnas atvyko palaikyti savo buvusio bendražygio aikštėje ir sėdėjo šalia R.Javtoko per visas tris valandas vykusią rinkiminę konferenciją.

Prieš rinkimus NBA žvaigždė teigė, jog tiki R.Javtoko pergale, bet galiausiai aukštaūgiai su kitais bendražygiais jos nesulaukė.

VIDEO: Jonas Valančiūnas tiki, kad LKF rinkimus laimės Robertas Javtokas

„Gaila, bet rinkimai parodė, kad krepšinyje rezultatai nelabai svarbūs. Viskas gerai“, – karčiai tarė J.Valančiūnas, pasibaigus balsų skaičiavimui.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./LKF konferencijos akimirkos
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./LKF konferencijos akimirkos

Jis teigė, kad rinkėjai patys parodė, kad jiems nereikia permainų Lietuvos krepšinyje.

„Paprasta matematika, reikėjo 75 balsų „už“. Viskas gerai. Mes tik parodėme, kad nenorime laimėti, – sakė NBA klubo „Washington Wizards“ vidurio puolėjas. – Žmonės tiesiog parodė, kad viskas yra gerai. Jeigu viskas gerai, jei juos tenkina, tai tvarka, kam čia stengtis, kam čia norėti, kad būtų dar geriau.

Jei viskas gerai, galės patys žengti žaisti, persirengę.“

J.Valančiūnas pats reiškė paramą R.Javtokui, kurio rinkimų kampanija truko tik pastarąjį mėnesį, kai su savo komandos nariais buvęs krepšininkas ir Kauno „Žalgirio“ sporto direktorius aktyviai agitavo krepšinio klubų, asociacijų ir kitų įstaigų atstovus, keliaudamas, kalbėdamas ir klausydamas jų įvairiose regionuose.

„Ko pritrūko? Balsų! Nežinau, sunku pasakyti, čia buvo daug veidų, kurių krepšinyje net nežinai, – gūžtelėjo J.Valančiūnas. – Tai parodo, kad mums nereikia autoritetų, nereikia žmonių, kurie visą gyvenimą tai darė. Jiems reikia kažko kito.

Gerai, bet mes vėl skaldome krepšinio bendruomenę. Nežinau dėl ko, bet tai krepšinio bendruomenės skaldymas. Tai tikrai nepadės Lietuvos krepšiniui, bet gerai – gal kažkaip kitaip motyvuos vaikus, o ne su tais, kurie yra tikrai žaidę ir sportavę bei parodę, kas yra krepšinis. Vadinasi, reikia kitų pavyzdžių.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Jonas Valančiūnas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Jonas Valančiūnas

Jis neslėpė, kad ir tarp kitų rinktinės žaidėjų gali būti skeptiškų nuomonių dėl rinkimų rezultatų.

Prieš trejus metus Marius Grigonis buvo uždėjęs klouno paveikslėlį soc. erdvėje, taip reagavęs į LKF rinkimus, kai Vydas Gedvilas su tuomet generaliniu sekretoriumi M.Balčiūnu nurungė tada kandidatavusius Ramūną Butautą ir tą patį R.Javtoką.

„Daug su kuo nešnekėjau apie šiuos rinkimus, bet yra buvę pasisakymų iš Mariaus Grigonio, kitų. Kaip čia pasakius... traukė pečiais J.Valančiūnas, paklaustas, už ką rinkimuose buvo kiti rinktinės žaidėjai. – Patys suprantate.“

Suprasti akimirksniu

  • M.Balčiūno komentaras apie J.Valančiūno žodžius:
  • „Gerai, kad turi nuomonę, manau, kad tai emocinis pareiškimas. Bet palaukime, natūralu, kad pralaimėjus jaučiasi nusivylimas.“

Pats 32 metų krepšininkas patikino, kad rengiasi žaisti Lietuvos rinktinėje, nepaisant krepšinio federacijos valdžios.

„Aš esu čia ne dėl Mindaugo, o dėl Lietuvos. Jie daro savo darbą, aš darau savo darbą.

Tai nėra pavardės ar atskiri žmonės. Tai yra Lietuva, aš esu šimtaprocentinis patriotas, tad jei sveikata ir draudimo reikalai leis, visada būsiu ten (rinktinėje). Nėra klausimų. Aš myliu Lietuvą, myliu krepšinį, o ne ką kitą“, – sakė J.Valančiūnas.

M..Balčiūnas per spaudos konferenciją pareiškė, kad tapęs prezidentu tęs pokalbius su Rimu Kurtinaičiu, kuris dabar bus pretendentas Nr.1 tapti Lietuvos rinktinės treneriu – šis postas liko laisvas, kai po nesėkmingos olimpinės atrankos Puerto Rike pasitraukė Kazys Maksvytis.

J.Valančiūnas nuo nuomonės apie būsimą trenerį susilaikė.

„Žiūrėsime, ką nuspręs Mindaugas (Balčiūnas). Dabar jau ne Roberto (Javtoko) sprendimai, žiūrėsime, kas bus“, – sakė krepšininkas.

Per interviu 15min dar pavasarį užsiminęs, kad baigęs krepšininko karjerą norės kitaip įsitraukti į krepšinio sritį bei neatmetęs galimybės pretenduoti į LKF vadovo pareigas, dabar J.Valančiūnas neskubėjo žadėti pats dalyvauti LKF prezidento rinkimuose po ketverių metų.

„Aš noriu atiduoti duoklę Lietuvos krepšiniui ne tik žaisdamas jį, – teigė J.Valančiūnas. – Kai baigsiu žaisti, galvosiu kaip tai padaryti. Yra toks būdas, yra ir begalė kitų. Krepšinis yra tai, kas mane veža, ką aš myliu, tad aš tikrai nenusisuksiu ir baigęs karjerą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas