Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
15:01

Jonavoje sužibęs gynėjas – apie ekspertų nurašinėjimus ir sąsają su Kobe Bryantu

Jonavos „CBet“ ketvirtąjį sezoną stipriausioje Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pasitiko smarkiai pasikeitusi. Po sėkmingo Virginijaus Šeškaus etapo, šį tarpsezonį jonaviečiai kardinaliai pakeitė tiek komandos kryptį, tiek formavimo viziją. Jauniems žaidėjams žalią šviesą uždegęs klubas pristatė ir iškart komandos lyderiu tapusį naujoką – Koby McEweną.

Iš Toronto kilęs 27-erių gynėjas, neišgirdęs savo pavardės 2022 m. Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų biržoje, nusprendė sukti kitu keliu ir pastaruosius keletą sezonų migravo tarp Kanados bei Europos. Senajame žemyne jonaviečių naujokas atstovavo Švedijos bei Lenkijos komandoms.

Pastarąjį sezoną K.McEwenas rungtyniavo Kanados lygoje, kur žaidė Vankuverio „Bandits“ ekipoje. Puikią statistiką fiksavęs atletiškumu išsiskiriantis legionierius vidutiniškai rinko po 18,4 taško, 5,1 atkovoto kamuolio ir 3,2 rezultatyvaus perdavimo, tritaškius mesdamas net 44,3 proc. taiklumu.

Tik atvykęs į Lietuvą, 194 cm ūgio pirmoje ir antroje pozicijoje galintis žaisti kanadietis iškart tapo vienu pagrindinių Jonavos komandos žaidėjų puolime. Per ketverias sužaistas LKL rungtynes, K.McEwenas pelno vidutiniškai po 17,3 taško, atkovoja po 4 kamuolius, išskirsto po 2,5 rezultatyvaus perdavimo ir fiksuoja 16,5 naudingumo balo statistiką.

Dar sezonui neprasidėjus ir komandoms net nepradėjus pasiruošimo, buvo kalbama, kad Jonavos „CBet“ nėra pakankamai pajėgi sėkmingai konkuruoti Lietuvos krepšinio lygoje.

Kalbos ėmė rimti, kai Manto Šerniaus auklėtiniai pasirodė aikštelėje ir pradėjo draugiškų rungtynių ciklą. Jonavos klubas iš viso sužaidė 6 draugiškus mačus, iš kurių iškovojo 3 pergales ir patyrė tiek pat pralaimėjimų. Tarp šių pergalių buvo ir įspūdingai patiesta Rimo Kurtinaičio treniruojama Baku „Sabah“ 97:68 bei įsimintinas laimėjimas prieš Utenos „Uniclub Bet – Juventus“ 91:70.

Oficialų sezoną jonaviečiai pradėjo slogiai, tačiau paaiškinimas paprastas – kitos lentynos varžovai. Išvykoje nusileista Vilniaus „Wolves Twinsbet“ 90:103, namuose patirtas pralaimėjimas prieš Kauno „Žalgirį“ 72:93 ir išvykoje, po atkaklios kovos, nusileista Klaipėdos „Neptūnui“ 87:90. Verta pabrėžti, kad visuose susitikimuose jauną kolektyvą subūręs Jonavos klubas kovojo pagirtinai.

„Taip, esu girdėjęs tokias kalbas, tačiau žmonės, kurie jas skleidžia, niekada nematė nė vienos mūsų treniruotės ir nežino, koks iš tikrųjų yra kiekvienas mūsų žaidėjas, – apie komandos „nurašymą“ ankščiau laiko kalbėjo žaidėjas. – Visi taip kalbėjo, nors dar nebuvome sužaidę nė vienerių rungtynių. Kartais juokinga girdėti, kaip žmonės spėlioja, kurios komandos bus sėkmingos, o kurios – ne. Tai tiesiog kalbos, o mes žinome, ką darome ir ko siekiame. Kartais nėra gerai turėti daug žaidėjų, kurie nori griežti pirmu smuiku komandoje. Gerai, kai komanda turi žaidėjus, kurie puikiai atlieka savo roles bei kelis pagrindinius žaidėjus. Manau, tai sudaro gerą komandą.“

Klubo nuotr./Jonavos „CBet“ krepšininkai
Klubo nuotr./Jonavos „CBet“ krepšininkai

Tarpsezonio metu iš pagrindų komandos sudėtį bei viziją pakeitusi Jonavos komanda atnaujino ir trenerių štabą. Vyriausiojo trenerio pozicijoje Virginijų Šeškų pakeitė iš užsienio sugrįžęs Mantas Šernius, o jam talkina Lietuvos krepšinio pasaulyje puikiai žinomas – Steponas Babrauskas.

Atstovaudamas tuometiniam Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubui, S.Babrauskas iškovojo ne vieną trofėjų. Sostinės klubui Stepas atstovavo 2003-2004 m. ir 200-2014 m. sezonuose.

Babrauskas du kartus tapo LKL ir LKF taurės čempionu (2009 m., 2010 m.), kartą laimėjo ULEB taurę (2010 m.), iškovojo tris Baltijos krepšinio lygos trofėjus (2009 m., 2010 m., 2018 m.) ir vieną kartą tapo pasaulio jaunimo (iki 21 metų) čempionato nugalėtoju.

„Mes bendraujame kiekvieną dieną, – apie ryšį su S.Babrausku pasakojo iš Kanados kilęs krepšininkas. – Jis turi daugybę istorijų iš komandų, kuriose yra žaidęs. Jis yra matęs beveik viską ir buvęs daugelyje situacijų, todėl kai jis man kažką pasakoja ar stengiasi patarti, klausausi ištempęs ausis ir nesiginčiju. Neabejoju, kad visi jo patarimai padės mano karjeroje.“

Euroleague.net nuotr./Marijonas Petravičius ir Steponas Babrauskas
Euroleague.net nuotr./Marijonas Petravičius ir Steponas Babrauskas

Į Lietuvą atvykęs gynėjas išsiskiria ir viena įdomia detale: žaidėjas turi panašų vardą, kaip stipriausios pasaulio krepšinio lygos legenda – Kobe Bryantas. Amerikietis papasakojo apie sąsają su NBA legenda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito