Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 14

Jonui Mačiuliui iki Artūro Karnišovo rekordo pritrūko taško

Jonas Mačiulis kol kas šiame Europos čempionate tapo tuo lyderiu, kurio taip reikėjo Lietuvos rinktinei. Rungtynėse su Gruzija jis sužaidė karjeros rungtynes ir net taikėsi į Artūro Karnišovo paseiktą rekordą – rezultatyviausią lietuvį Europos čempionato rungtynėse.
Jonas Mačiulis
Jonas Mačiulis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

34 taškai, 6 atkovoti ir 5 perimti kamuoliai, 50 naudingumo balų, – tokie Jono Mačiulio statistiniai rodikliai rungtynėse su Gruzija. Internautai pastebėjo, kad lietuvis nusitaikė ne į vieną rekordą.

„Jonui Mačiuliui iki visų laikų Lietuvos rinktinės rezultatyvumo rekordo pritrūko vieno taško. 1995 metų Europos čempionate pirmose rungtynėse Artūras Karnišovas į Vokietijos krepšį įmetė 35 taškus, J.Mačiulis surinko 34“, – rašo krepšinio apžvalgininkas Erildas Budraitis. 

VIDEO: Jono Mačiulio šou su Gruzija

Jonui Mačiuliui iki visų laikų Lietuvos rinktinės rezultatyvumo rekordo pritrūko vieno taško.

Neliko nepastebėtas ir įspūdingas naudingumo balas. „Auksinis sporto komentaras“ teigia, kad tai gali būti vienas geriausių rezultatų nuo 1995 metų: „1997-ų metų čempionate Michailas Michailovas surinko 52 naudingumo balus (35+15) ir padėjo Rusijai įveikti Graikiją bei pasidabinti bronzos medaliais.

2001 metais Dirkas Nowitzki susitikime su Ispanija surinko 52 naudingumo balus (43+15), tačiau Vokietija mače dėl trečios vietos turėjo pripažinti varžovų pranašumą. 

Jonas Mačiulis susitikime su gruzinais pelnė 34 taškus (8/9 dvitaškiai, 3/4 tritaškiai, 9/9 baudos), atkovojo 6 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė 4 kamuolius, išrašė 2 blokus ir 2 kartus suklydo. Iš viso 50 naudingumo balų.“

 

Dvi naujos eilutės per šį čempionatą atsirado.

Posted by Eidvilas on 2015 m. rugsėjo 13 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito