Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 14

K.Kemzūra: „Sprendimas dėl ateities bus ne mano“

Alytaus „Wolves“ vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra po pralaimėjimo per antrąsias „Betsafe-LKL“ ketvirtfinalio rungtynes Jonavos „CBet“ komandai teigė, kad lauks klubo vadovybės sprendimo dėl savo ateities komandoje.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Reguliariajame sezone trečiąją vietą užėmusi Alytaus komanda puoselėjo ambicijas prasimušti į didįjį lygos finalą, bet pralaimėjo abejas ketvirtfinalio serijos rungtynes (76:80 namie ir 75:80 išvykoje) ir sezoną užbaigė gerokai anksčiau nei būtų norėjusi.

„Wolves“ vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra kalbą po lemiamos nesėkmės pradėjo nuo sveikinimų varžovams ir jų vyriausiajam treneriui Virginijui Šeškui.

„Jie padarė tikrai gerą darbą, įrodė, kad buvo stipresni šitoje serijoje. Jie buvo verti tų pergalių. Mes šiandien atrodėme gyvesni, bet nepakankamai, – sakė „Wolves“ treneris. – Pradėjome rungtynes neblogai, turėjome pranašumą, bet antrajame kėlinyje įkritome į duobę, buvome neorganizuoti, nepataikėme metimų ir leidome varžovams sugrįžti. Jei turi pranašumą ir juo nepasinaudoji, tave nubaudžia.“

K.Kemzūra akcentavo prastą savo komandos pataikymą ir smulkias detales, kurios lėmė didelius sunkumus.

„Jei turi laisvų metimų, reikia įmesti. Tai yra viena pralaimėjimo priežastis, – kalbėjo specialistas. – Kitas dalykas, kad negali tokiose įtemptose rungtynėse daryti klaidelių. Susitariame keistis ginamaisiais, bet vienas keičiasi, o kitas žaidžia kitą gynybą. Susitariame Glynno Watsono neleisti į dešinę, bet tik įėjusį praleidžiame į dešinę. Daug tokių smulkių dalykų, kurie susideda ir varžovai švenčia pergalę.“

Taip pat treneris akcentavo mažą atsarginių žaidėjų indėlį, bet nesutiko, kad komandą labai slėgė atsakomybė dėl rezultato.

„Spaudimas yra natūralu, visi esame žmonės, tad pasąmonėje žinai, kad tai gali būti tavo sezono pabaiga. Bet eini į aikštę ir negalvoji apie tai. Sakiau žaidėjams, kad nebijotų pralošti, bijotų nekovoti. Mes kovėmės. Tas spaudimas gal sugrįžta, kai žaidi, žaidi, laiko mažėja, kažkas nesiseka. Tada tas pradeda lysti į galvą. Tačiau man sunku pasakyti dėl žaidėjų, aš ča esu mažai laiko, negaliu pasakyti, kad gerai pažįstu žaidėjus“, – dėstė K.Kemzūra.

Treneris spaudos konferencijoje dar kartą pažymėjo, kad nieko komandos žaidime kardinaliai nekeitė po to, kai perėmė jos vairą iš Rimo Kurtinaičio. Taip pat krepšinio specialistas teigė, kad ekipai labai trūko dėl traumos ketvirtfinalyje negalėjusio žaisti Jeffery Tayloro.

„Negaliu sakyti, kad atėjau ir radau kažką labai blogai. Komanda turėjo braižą, o aš bandžiau viską kažkiek pakoreguoti pagal save, kaip aš suprantu. Ta intervencija buvo labai minimali, nors gal kažkam atrodys kitaip. Tokioje situacijoje bandai panaudoti tai, kas buvo, pritaikyti sau. Nereikia pamiršti ir kad prisijungė Jerai Grantas, jį irgi reikėjo integruoti, – analizavo K.Kemzūra. – Nenoriu to naudoti kaip pasiteisinimo, bet nepamirškime J.Tayloro. „Vilkai“ yra viena komanda, kai visi yra sveiki, ir kita komanda, kai neturime Jeffery.“

Baigdamas treneris sakė įdėjęs visas pastangas, kad sezono baigtis būtų kitokia, tačiau išėjo taip, kaip išėjo.

„Aš stengiausi, kiek galėjau, tiek dariau, turbūt per mažai, nepasisekė. Nė vienas neapdraustas, dėl ateities aš lauksiu, koks bus klubo vadovybės sprendimas. Tai turbūt ne tiek mano, kiek komandos savininkų sprendimas, – sakė K.Kemzūra. – Sutartyje yra pliusas, bet yra ir tam tikros abiejų pusių sąlygos dėl nutraukimo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas