Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 30

K.Lukošiūnas fiksavo 21 metus nematytą skaičių, o „Žalgiris“ turėjo vargo su „Nevėžiu“

Eurolygos ketvirtfinalių įkarštyje Kauno „Žalgiriui“ (26-4) teko sužaisti rungtynes ir Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“). Garliavoje šeimininkų teisėmis rungtyniavę kauniečiai nelengvai 95:89 (27:23, 26:25, 26;25, 16:16) nugalėjo Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ (13-18).
Karolis Lukošiūnas
Karolis Lukošiūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į LKL rekordą šiose rungtynėse taikėsi „Žalgirio“ snaiperis Karolis Lukošiūnas.

Jis išmetė net 16 tritaškių ir užfiksavo didžiausią rodiklį nuo 2002 metų. K.Lukošiūnas buvo netoli ir visų laikų rekordo, kuris priklauso legendiniam Plungės „Olimpo“ amerikiečiui Joey Vickery – jis 1996-aisiais išmetė net 19 tolimų metimų.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Iki šiol šio sezono rekordas buvo 12 išmestų tritaškių – tiek buvo išmetę Kyle'as Mangsas, Bradley Davisonas ir Mindaugas Girdžiūnas.

Tiesa, K.Lukošiūnas pataikė tik kas ketvirtą metimą – tikslą pasiekė keturi tritaškiai. Jis vien per pirmą ketvirtį įmetė 3 tritaškius iš 6, bet iš likusių 10 bandymų tikslus buvo tik vienas.

Iš viso „Žalgiris“ metė net 36 tolimus metimus, iš kurių pataikė 11.

Rungtynėse Garliavoje „Žalgiris“ pirmavo beveik visų rungtynių metu, tačiau didesnio pranašumo kauniečiams susikrauti nepavykdavo.

Iki pat ketvirtojo kėlinio „Žalgiris“ tik kelis kartus buvo atitolęs dviženkliu skirtumu, bet „Nevėžiui“ vis pavykdavo nurėžti LKL lyderių persvarą iki mažesnės negu 10 taškų.

Galiausiai, „Žalgiris“ atitrūko ketvirtajame kėlinyje (88:77), ir nors „Nevėžis“ dar bandė kabintis į tituluotus varžovus, arčiau negu iki 6 taškų Gedimino Petrausko komandai priarėti nepavyko.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Žalgirio“ treneriai šioms rungtynėms jau registravo ir Tyleris Cavanaugh, kuris dėl traumos nerungtyniavo nuo gruodžio 18 dienos. Vis dėlto ant parketo amerikietis taip ir nežengė.

K.Maksvytis su asistentais šiose rungtynėse leido pailsėti Ignui Brazdeikiui ir Arnui Butkevičiui – jie rungtynėms nebuvo registruoti.

Jau trečiadienį „Žalgiris“ žais trečiąsias Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynes, kai namuose priims „Barcelona“. Po dvejų pirmųjų rungtynių kauniečiai atsilieka serijoje 0-2.

„Žalgiris“: Karolis Lukošiūnas (4/16 trit.), Tomas Dimša ir Achille Polonara (10 atk. kam., 26 naud. bal.) po 14, Motiejus Krivas 12 (8 atk. kam.), Rolandas Šmitas 11, Kevarriusas Hayesas (6 atk. kam.) ir Dovydas Giedraitis po 9.

„Nevėžis-Optibet“: Deshawnas Freemanas 20 (9/13 dvit., 9 atk. kam.), Marius Valinskas 17, Timas Lambrechtas 14 (6 atk. kam., 7 rez. perd.), Titas Sargiūnas 13, Bradley Davisonas 11 (5 rez. perd.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?