Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 01

K.Maksvyčio sprendimas: paskelbė, kuriuos žaidėjus mes į kovą prieš Sakartvelą

Kazys Maksvytis atskleidė, kuriuos krepšininkus mes į kovą antradienį Kaune vyksiančiame draugiškame mače, kuriame Lietuvos krepšinio rinktinė egzaminuos svečius iš Sakartvelo.
Kazys Maksvytis ir Jonas Valančiūnas
Kazys Maksvytis ir Jonas Valančiūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tai bus antroji Lietuvos rinktinės repeticija prieš šį mėnesį prasidedantį FIBA pasaulio krepšinio čempionatą.

Suprasti akimirksniu: rinktinės dvyliktukas

  • Jonas Valančiūnas, Ignas Brazdeikis, Tadas Sedekerskis, Tomas Dimša, Eimantas Bendžius, Margiris Normantas, Rokas Jokubaitis, Donatas Tarolis, Dovydas Giedraitis, Gabrielius Maldūnas, Matas Jogėla, Deividas Sirvydis.

Rungtynių pradžia 19:30 val. Jas tiesiogiai transliuos TV3.

Pirmąsias kontrolines rungtynes prieš Ukrainą mūsiškiai laimėjo 100:72. „Vaizdas neblogas. Jau prieš tai minėjau, kad gal net per geras kaip kontrolinėms rungtynėms, taip neilgai pasitreniravus. Be abejo, yra, ką taisyti, bet vaizdas buvo neblogas“, – šiandien kalbėjo K.Maksvytis.

Tose rungtynėse nežaidė Rokas Jokubaitis, Ignas Brazdeikis, Dovydas Giedraitis, Ąžuolas Tubelis, Laurynas Birutis ir Jonas Valančiūnas.

Šįkart į dvyliktuką nepateko Mindaugas Kuzminskas, Donatas Motiejūnas, Eigirdas Žukauskas, Vaidas Kariniauskas bei vėl Ąžuolas Tubelis ir Laurynas Birutis.

Šio vakaro rungtynėse su Sakartvelu pirmą kartą šią vasarą bus galima išvysti rinktinės lyderius – J.Valančiūną, R.Jokubaitį, I.Brazdeikį.

„Jie turi patirtį, savo žaidimo lygį – apie juos konstruosime ir savo žaidimą. Manau, kad tiek mums patiems, tiek ir sirgaliams bus įdomu pasižiūrėti, kaip atrodo mūsų lyderiai“, – sakė K.Maksvytis.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kazys Maksvytis ir Ignas Brazdeikis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kazys Maksvytis ir Ignas Brazdeikis

Rungtynių su Ukraina metu krepšininkas Matas Jogėla pasirodė jam neįprastoje įžaidėjo pozicijoje – panašių rokiruočių, anot trenerio, galime tikėtis ir ateityje: „Bandome žaidėjus jų pozicijose, bet bandome ir tokias, kad jie išeitų iš savo komforto zonos, ir jei komandai reikėtų pagalbos, jie galėtų žaisti per kelias pozicijas. Kontrolinės rungtynės tam ir skirtos, kad galėtume pasibandyti visokius variantus.“

Anot trenerio, džiugina ir tai, kad šiandienos rungtynės įvyks Kaune: „Sirgaliai ateina palaikyti Lietuvos rinktinės, o dabar, kai žaisime Kaune, kuris, kaip daug kas vadina, yra Lietuvos krepšinio sostinė, tikimės to palaikymo ir šiandien – kad sirgaliai palaikys, komanda užsives ir nuo to bus tik geriau.“

Šiuo metu kandidatų į Lietuvos rinktinę sąraše – 18 pavardžių. Ar daug iš jų savo vietas jau yra užsitvirtinę, K.Maksvytis neatskleidžia.

„Kiekviena treniruotė ir rungtynės duoda kažkokius atsakymus. Toliau esame procese – kažkoks komandos branduolys jau yra, bet įvardinti tikslaus žaidėjų skaičiaus, kurie būtų užtikrinti dėl dalyvavimo, negalėčiau. Galų gale, pasirinksime tuos, kurie bus naudingiausi komandai“, – tikina nacionalinės komandos treneris, artimiausiu metu žadantis keliems žaidėjams padėkoti už darbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas