Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 08

K.Maksvytis – apie I.Tayloro galimybes pakeisti K.Evansą: „Ėmėme patikimą žaidėją“

LKL rungtynėse Kauno „Žalgiris“ susitvarkė su Klaipėdos „Neptūno“ pasipriešinimu, tačiau Kaziui Maksvyčiui spaudos konferencijoje apie šį mačą teko kalbėti mažiausiai.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Gynyba tenkino visas rungtynes, trūko laisvumo puolime. Kai pradėjome laisviau atakuoti, atsirišo rankos“, – trumpai rungtynes, kurias kauniečiai laimėjo 77:46, pakomentavo K.Maksvytis.

Žurnalistas Karolis Tiškevičius trenerio paklausė, kuris iš jaunųjų žalgiriečių – Liutauras Lelevičius, Motiejus Krivas ar Kajus Kublickas gali greičiausiai įsilieti į pagrindinę komandos sudėtį.

„Visi, nenoriu išskirti nė vieno. Visi yra skirtingų pozicijų. Motiejus, aišku... tikimės iš jo vienaragį padaryti. Aukštas, turi duomenis. Bet visi jie yra su mumis, ne kiekvienas jaunuolis čia patenka. Todėl kiekvienas turi šansų“, – atsakė K.Maksvytis.

Toliau „Žalgirio“ strategas kalbėjo apie neįprastą situaciją klube, kai skubiai reikėjo pakeisti du legionierius.

Traumas patyrusius Keenaną Evansą ir Tylerį Cavanaugh pakeitė Achille Polonara ir Isaiah Tayloras, kurie jau stebėjo komandos žaidimą „Žalgirio“ arenoje.

„Situacija keičiasi ir labai greitai. Komplimentai klubo administracijai, kad taip operatyviai sureagavo. Nuo rytojaus naujokai prisijungia prie treniruočių, bandysime po truputį juos įtraukti“.

Paklaustas, ar I.Taylorą rinkosi iš daug variantų, K.Maksvytis kalbėjo:

„Turėjome daug kandidatų, bet nusprendėme imti motyvuotą, patikimą žaidėją, kuris, tikime, pas mus atsiskleis. Nežinau, ar įmanoma pakeisti Keenaną, koks jis buvo, bet bent jau fiziškumu ir pastangomis gynyboje turėtume nenukentėti. Puolime – tiek naujokai, tiek kiti turės tuo vaidmeniu dalintis ir surasti naujų kelių“.

Treneris patvirtino, kad ir Shabazzas Napieras buvo kandidatų sąraše.

„Buvo, bet tai žaidėjas, kurį laiką nesportavęs. Ant popieriaus atrodo gražiai, bet pasirinkome žvirblį rankoj, o ne briedį lankoj“.

„I.Tayloras buvo sąraše dar vasarą, ne pirmoje vietoje, bet arti viršūnės. Ieškojome combo žaidėjo, kuris galėtų žaisti per kelias pozicijas, todėl jis buvo mūsų radare“.

K.Maksvytis teigė, kad A.Polonara ir I.Tayloras gali debiutuoti jau antradienio Eurolygos rungtynėse su Bolonijos „Virtus“.

„Nemesime jų į gaisrą, komanda turi savo ritmą, bet po truputį įvedinėsime. Tikimės, kad važiuos su mumis ir padės“.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Žalgiris“ - „Neptūnas“ [2023-01-08]

„Neptūno“ treneris Mindaugas Brazys apgailestavo dėl kovingumo stokos.

„Lyderiams nebuvo lengva žaisti, nes „Žalgiris“ išanalizuoja žaidimą, pasiruošia. Blogiausia, kad nuleidome rankas ir nekovojome iki galo“, – sakė treneris.

Jis pabrėžė, kad „Žalgiris“ šiemet kitoks nei pernai – žymiai fiziškesnis ir varžytis su Kauno klubu šiemet sudėtinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas