Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 05

K.Maksvytis apie M.Krivo galimą išvykimą į NCAA: „Mano nuomone, važiuoti nereikėtų“

Kazys Maksvytis buvo patenkintas pergale prieš Utenos „Juventus“ penktadienio vakarą. Treneris suteikė minučių jaunajam Motiejui Krivui, kurio ateities klausimą nagrinėjo spaudos konferencijoje.

„Rungtynės buvo svarbos, nes norime užsitikrinti pirmą vietą. Pagrindinis tikslas buvo pabandyti prikelti emociškai žaidėjus. Kažkiek visi dar buvome trečiadienio rungtynėse. Pavyko iškovoti pergalę, liko dvejos rungtynės, reikia užsitikrinti pirmą vietą ir eiti į atkrintamąsias“, – dėstė K.Maksvytis po pergalės 92:78.

Treneris neslėpė, kad gavo įspėjimą iš asistentų, jog apšilimo metu žalgiriečiai atrodo vangoki. Vis dėlto dar prieš dvi dienas Nemuno saloje jie kovėsi Eurolygos atkrintamosiose prieš „Barcelona“ ekipą.

„Prieš rungtynes paminėjau, kad rungtynės svarbios, reikia užsitikrinti pirmąją vietą ir bandėme nuteikti. Negaliu skųstis. Sunku išlaikyti maksimalų nusiteikimą“, – kalbėjo K.Maksvytis.

Treneris tikėjosi, kad jo krepšininkai neims laukti atostogų ir maksimaliai koncentruosis į LKL atkrintamąsias.

„Turime praėjusių metų istoriją, norime ištaisyti klaidą ir užbaigti sezoną su gera nuotaika“, – prisiminė K.Maksvytis praėjusius metus, kai „Žalgiris“ liko vos trečias Lietuvos lygoje.

M.Krivas per 16 minučių į „Juventus“ krepšį įmetė 6 taškus, atkovojo 5 ir perėmė 3 kamuolius, 2 kartus suklydo, prasižengė 4 kartus ir išprovokavo 5 varžovų pražangas.

K.Maksvytis teigė, kad matė 18-mečio vidurio puolėjo sezono eigoje.

„Jis neišsiskiria blogąja prasme, nemaišo, o dažnai ir padeda. Kažkiek jam minučių neprideda tas, kad Laurynas Birutis panašus į jį ir turi gerą sezoną. Bet Motiejus irgi turi gerą sezoną“, – teigė treneris.

Vis garsesnės yra kalbos apie M.Krivo galimą išvykimą į NCAA po šio sezono.

„Mano nuomone, tokio lygio žaidėjui nereikėtų važiuoti. Jis gali žaisti LKL, yra vienas lyderių jaunimo tarpe. Manau, jis jau gali žaisti profesionaliai“, – svarstė K.Maksvytis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Treneris negalėjo pasakyti, ar mato jaunąjį talentą pagrindinėje „Žalgirio“ komandoje kitame sezone.

„Apie tai dar nekalbėjome. Reikėtų pasirinkti, kas geriau komandai, kas geriau jam. Norint tobulėti, reikėtų jam surasti daugiau minučių nei jis gaudavo pas mus“, – teigė strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas