Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 20

K.Maksvytis apie „Žalgirio“ maratoną prieš seriją su „Barca“: „Geriau išlikti ritme“

Tikrą rungtynių maratoną išgyvenantis Kauno „Žalgiris“ pasiekė jau trečią pergalę per 7 dienas, o jau poryt stos į dar vieną akistatą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).

Visa tai, prieš jau kitą savaitę laukiančią atsakingą Eurolygos ketvirtfinalio seriją su lietuviškąja „Barcelona“, bet Kazys Maksvytis, kurio auklėtiniai ketvirtadienį Pasvalyje 88:61 sutriuškino „Pieno žvaigždes“, tvarkaraščiu nesiskundžia.

„Finalinė sezono fazė artėja, tad prašėme iš žaidėjų didesnio susikaupimo. Šiame mače jie tai išpildė. Manau, kad buvome gerai nusiteikę, gerai gynėmės. Pavyko ir laimėti, ir padalinti minutes, nes jau po poros dienų laukia rungtynės su „Wolves“, – džiaugėsi K.Maksvytis.

„Manau, natūraliai pirmojo ir trečiojo kėlinio pradžiose susikrovėme pranašumą, vėliau šiek tiek atsipalaidavome. Bet persvarą išsaugojome ir užbaigėme geromis nuotaikomis“, – pridūrė „Žalgirio“ treneris.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Pieno žvaigždės“ - „Žalgiris“ [2023-04-20]

Tiesa, jam nepatiko, kad „Pieno žvaigždės“ puolime sugriebė net 13 kamuolių. „Į tai visada žiūrime rimtai. Tai reikėtų sutvarkyti. Varžovai gana prastai pataikė, todėl buvo daug atkovotų kamuolių, dėl kurių galėjome kovoti geriau“, – pabrėžė K.Maksvytis.

Trenerio dėmesio vėl sulaukė Dovydas Giedraitis. Puikias rungtynes su Vilniaus „Rytu“ sužaidęs 22-ejų žalgirietis šįkart liko be taškų (0/4 dvit., 0/1 trit.), bet atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir per 19 minučių surinko -2 naudingumo balus.

„Net nepastebėjau, kad jis prametė visus metimus. Turbūt ir jūs matėte, kad jis gerai įsipaišė į žaidimą, gerai gynėsi, gerai kontroliavo komandą. To iš jo ir reikės. Jis irgi yra tokio lygio žaidėjas, kuris net nepelnydamas taškų, kai gerai ginasi, gerai jaučiasi ir yra sveikas, gali būti aikštelėje ir nešti naudą komandai“, – kalbėjo K.Maksvytis.

LKL nuotr./Dovydas Giedraitis
LKL nuotr./Dovydas Giedraitis

Šansu nepasinaudojo Karolis Lukošiūnas, per 17 minučių prametęs visus tris savo tritaškius, nepelnęs taškų ir mačą baigęs su -1 naudingumo balu.

„Antroje pusėje metimai buvo gana geri. Šiaip jis juos pataiko, šįkart – nepataikė. Be abejo, norisi, kad kiekvienas žaidėjas įgautų pasitikėjimo, būtų geros formos, kaip minėjau – artėja lemiama sezono fazė, kurioje bus reikalingi visi žaidėjai“, – tęsė K.Maksvytis.

LKL nuotr./Karolis Lukošiūnas
LKL nuotr./Karolis Lukošiūnas

Šmaikščių trenerio pagyrų sulaukė Edgaras Ulanovas, sužaidęs rezultatyviausią sezono mačą – pelnęs 20 taškų ir pataikęs tris tritaškius iš trijų (5/8 dvit., 1/1 baud.).

„Gal turėjo ambicijų? Žaidė prieš savo buvusią komandą. Išėjo labai susikaupęs. Šaunuolis, kapitonas“, – plačiai šypsojosi K.Maksvytis, primindamas, kad karjeros pradžioje, prieš dešimtmetį, E.Ulanovas trumpai rungtyniavo Pasvalyje.

LKL nuotr./Edgaras Ulanovas
LKL nuotr./Edgaras Ulanovas

Tikrą rungtynių maratoną pastaruoju metu išgyvenančio „Žalgirio“ jau poryt laukia dar vienas LKL mačas – su trenerį pakeitusiu Alytaus „Wolves“ klubu, kuriam dabar vadovauja K.Maksvyčio asistentas nacionalinėje komandoje Kęstutis Kemzūra.

„Smagu. Šiaip „Wolves“ tokių naujų spalvų įnešė LKL lygoje. Surinko neblogą komandą, gerai ją reklamuoja, gerai žaidžia. Bus įdomu pasivaržyti tiek su savo kolega, tiek su nemažai buvusių auklėtinių. Bus geros rungtynės“, – dėstė K.Maksvytis.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kazys Maksvytis ir Kęstutis Kemzūra
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kazys Maksvytis ir Kęstutis Kemzūra

Iš karto mačo su „Vilkais“ „Žalgirio“ lauks kelionė į Barseloną. Kauniečiai pradės Eurolygos ketvirtfinalio seriją su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“. Pirmas mačas – jau balandžio 26 dieną.

„Be abejo (toks mačas) gerai. Kartais yra klausiama, kas geriau – rungtynės ar treniruotė, tai geriau išlikti ritme, kai žaidi rungtynes su geru varžovu“, – komentarą užbaigė K.Maksvytis.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Pieno žvaigždės“ - „Žalgiris“ [2023-04-20]

„Žalgiris“, aišku, agresyviai gynėsi. Sunkiai užpuolėme, bet vis grįždavome į žaidimą. Sakyčiau, antrajame ir ketvirtajame kėliniuose priešinomės, o pirmas ir trečias buvo sunkus“, – po nesėkmės kalbėjo Ramūnas Cvirka.

„Mūsų trijų lyderių pataikymas šiandien buvo vos 2/22. Ne jų diena, matyt. Manau, ne specialiai prameta. Nežinau, logiški metimai buvo, bet be pataikymo žaisti sunku“, – pridūrė Pasvalio ekipos strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas