Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

K.Maksvytis apsisprendė dėl rinktinės papildymo – kvietimų sulaukė du žaidėjai

Rezervinė Lietuvos krepšinio rinktinė baigė repeticijas su Libano krepšininkais, o po trijų lengvų pergalių Kazys Maksvytis apsisprendė, kurie žaidėjai sulauks paaukštinimo – kvietimų į pagrindinės komandos stovyklą.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jais tapo Ąžuolas Tubelis ir Eimantas Bendžius.

VIDEO: Spaudos konferencija: Lietuva - Libanas | 2024 06 14 @Panevėžys

Pirmasis šiemet tapo Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) MVP, o per trejas rungtynes su Libanu vidutiniškai rinko po 16,7 taško.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ąžuolas Tubelis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ąžuolas Tubelis

Devynis mėnesius dėl Achilo traumos nežaidęs E.Bendžius pasižymėjo 13,7 taško. Tritaškius jis metė net 69,2 proc. taiklumu.

„Baigėsi smagus etapas. Varžovas buvo toks, koks buvo. Į kitą etapą šįkart paimsime du žaidėjus – Ąžuolą ir Eimantą, – spaudos konferenciją po trečiųjų rezervinės rinktinės rungtynių su Libanu pradėjo K.Maksvytis.

– Labai arti antrojo etapo buvo ir Ignas (Sargiūnas), ir Laurynas Beliauskas, tas pats Marekas (Blaževičius).“

„Ąžuolas ir Eimantas buvo šios komandos lyderiai. Apie juos sukome savo žaidimą. Šiek tiek žinojome apie E.Bendžiaus situaciją, bet norėjome, kad jis pagautų ritmą. Manau, kad šitas etapas jam labai padėjo. Be šito etapo būtume kažkiek rizikavę.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Eimantas Bendžius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Eimantas Bendžius

Na, o Ąžuolas patinka Lietuvos sirgaliams. Talentingas, galintis žaisti per kelias pozicijas. Smagu treniruoti tokį talentą“, – tęsė K.Maksvytis.

„Gaila dėl A.Marčiulionio. Pagal pirminius planus, galvojom, kad ir jis turėjo šansus patekti į kitą rinktinės etapą, – pridūrė treneris, papildęs, kad pokyčių bus ir anksčiau skelbtame 14-os pagrindinių žaidėjų sąraše, bet apie juos jis pranešiantis sekmadienį.

– Pasikeitimų yra. Planuojame, kad susirinks 15–16 žaidėjų. Jono Valančiūno (žaidimo rinktinėje) klausimas taip pat nusikelia į sekmadienį. Mano žiniomis, tada bus išplatintas pranešimas.“

Pirminis pagrindinės rinktinės kandidatų sąrašas

  • Rokas Jokubaitis („Barcelona“), Lukas Lekavičius („Žalgiris“), Tomas Dimša („Žalgiris“), Deividas Sirvydis („7bet-Lietkabelis“), Marius Grigonis („Panathinaikos“), Rokas Giedraitis („Crvena zvezda“), Arnas Butkevičius („Žalgiris“), Edgaras Ulanovas („Žalgiris“), Mindaugas Kuzminskas (Atėnų AEK), Tadas Sedekerskis („Baskonia“), Jonas Valančiūnas („New Orleans Pelicans“), Domantas Sabonis („Sacramento Kings“), Donatas Motiejūnas („Monaco“), Laurynas Birutis („Žalgiris“).

Rezervinė Lietuvos krepšinio rinktinė Libaną sutriuškino triskart – 100:71, 105:66 ir 95:66 šįvakar.

Pagrindinė rinktinė į stovyklą rinksis jau poryt – sekmadienį. Jos šią vasarą laukia atranka į Paryžiaus olimpiadą.

K.Maksvytis anksčiau kalbėjo, kad iš šios – rezervinės – komandos kvietimų į pagrindinę rinktinę sulauks 3–4 kandidatai, bet galiausiai jų bus tik du.

Olimpinės atrankos varžybose rinktinė dalyvaus liepos 2–7 dienomis Puerto Rike, o iki to laiko sužais dvejas kontrolines rungtynes su Slovėnija. Birželio 23 d. mačas vyks Vilniuje, birželio 25 d. – Liublianoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius