Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 01

K.Maksvytis apsisprendė: Lietuvos rinktinę palieka du krepšininkai

Dviejų mačų Kaziui Maksvyčiui užteko, kad apsispręstų, kurių dviejų žaidėjų jam nebereikia pasirengimo cikle prieš pasaulio krepšinio čempionatą.
Matas Jogėla
Matas Jogėla / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Po pergalingų rungtynių prieš Sakartvelą, Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris pranešė, jog komandą palieka Matas Jogėla ir Eigirdas Žukauskas.

„Po šitų rungtynių padėkojome Eigirdui Žukauskui ir Matui Jogėlai. Visi verti būti šioje rinktinėje, bet reikia išsirinkti dvylika, kurie yra geriausi. Atskirai noriu paminėti Matą, kuris tikrai padarė pažangą ir ateityje bus vienas kertinių rinktinės žaidėjų“, – teigė K.Maksvytis.

E.Žukauskas gavo šansą pirmajame mače su Ukraina, bet per 15 minučių nepelnė nė taško, o antrajame susitikime nebuvo registruotas rungtynėms.

Labiau nustebino M.Jogėlos atsisakymas. Klaipėdos „Neptūne“ praėjusį sezoną žibėjęs universalus puolėjas prieš Ukrainą buvo išbandytas įžaidėjo pozicijoje, pelnė 8 taškus, atkovojo 6 kamuolius ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus. Akistatoje su Sakartvelu jau sau įprastesnėje pozicijoje žaidęs krepšininkas įmetė 8 taškus, tarp jų – ir svarbų tritaškį per rankas ketvirtame kėlinyje.

Skirmanto Lisausko /15min nuotr./Matas Jogėla
Skirmanto Lisausko /15min nuotr./Matas Jogėla

„Labiau koncentravomės į tai, kad norime apdrausti pirmą-antrą poziciją, kurios yra trapios, žaidėjai gali susitraumuoti. O antroje-trečioje pozicijoje, kurioje Matas geriau jaučiasi, yra didesnė konkurencija ir panašesnių žaidėjų į jį“, – aiškino pasirinkimą K.Maksvytis.

Ar trenerio nesužavėjo M.Jogėlos, kaip įžaidėjo, gebėjimai?

„Mes jį kišome ne ten, kur jis yra geriausias. Jis geriausias antroje-trečioje pozicijoje, tikrai padaręs pažangą. Ne visada yra lengva atkabinti jauną žaidėją, bet jis turi ne supykti, ne užsisklęsti, o visiems įrodyti, kad yra vertas“, – teigė rinktinės strategas.

Taip pat, lyginant su pradiniu sąrašu, komandoje jau nebėra ir Lauryno Biručio, tad darbą tęsia 15 krepšininkų.

L.Birutis nežaidė nė vienose iš dvejų draugiškų rungtynių. Dar prieš pasirengimo ciklą K.Maksvytis teigė, kad su Kauno „Žalgirio“ centru pasiektas susitarimas – rinktinei jis padėjo tik per pirmąsias savaites, kol prie jos dar nebuvo prisijungęs Jonas Valančiūnas.

K.Maksvyčio teigimu, likę 15 žaidėjų komandos sąraše veikiausiai liks bent jau iki rugpjūčio antros pusės, kai Lietuvos rinktinė pakels sparnus į Taivaną, kur žais paskutiniąsias dvejas draugiškas rungtynes prieš pasaulio čempionatą.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas: Rokas Jokubaitis, Vaidas Kariniauskas, Dovydas Giedraitis, Ignas Brazdeikis, Tomas Dimša, Margiris Normantas, Deividas Sirvydis, Tadas Sedekerskis, Mindaugas Kuzminskas, Eimantas Bendžius, Donatas Tarolis, Jonas Valančiūnas, Donatas Motiejūnas, Ąžuolas Tubelis, Gabrielius Maldūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas