Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 13

K.Maksvytis: „Buvo gera treniruotė atakuojant zoną“

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis per „Betsafe-LKL“ ketvirtfinalio serijos pirmąsias rungtynes Prienuose turėjo ilgai žiūrėti kaip jo auklėtiniai kankinasi bandydami įveikti zoninę varžovų gynybą, tačiau galiausiai džiaugėsi pergale 90:71.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Iškovojome pergalę ne taip lengvai, kaip atrodo iš rezultato. Kažkiek tai galima pateisinti tuo, kad buvo pora laisvų dienų ir trūko ritmo. Varžovai laikėsi rungtynėse zoninės gynybos dėka, ją kaitaliojo. Vėlai pradėjome žaisti žaidėjais, kurie gerai pataiko, geriau dalinasi kamuoliu, ir nubaudėme juos dėl rizikų, kurias jie prisiėmė, – apie neįprastą varžovų taktiką, su kuria „Žalgiris“ beveik nesusiduria Eurolygoje, sakė kauniečių strategas. - Nusprendėme mesti į aikštę Karolį Lukošiūną, kuris nebuvo planuotas mūsų rotacijoje su tiek daug minučių. Taikėmės prie varžovų, matėme, kad stringame su pataikymu ir Karolis yra tinkamas pasirinkimas. Jis eilinį kartą gavo galimybę ir ja pasinaudojo. Buvo gera treniruotė atakuojant zoną. Pabaigoje aikštėje laikėme tuos žaidėjus, kurie geriau žaidžia prieš zoną“

K.Maksvyčiui po rungtynių spaudos konferencijoje teko keletą kartų prabilti ir apie savo auklėtinių atsipalaidavimą, nes net ketvirtojo kėlinio pirmoje dalyje, kai jau atrodė, kad „Žalgiris“ nutolo, Kėdainių komanda sugebėjo surgįžti į kovą.

„Manau, atsipalaidavo žaidėjai. Iš pradžių praradome kamuolį, po to suklydome gynyboje, to žaidžiant su Kėdainiais daryti negalima. Manau, buvo paprastas atsipalaidavimas ir varžovų neįvertinimas, – analizavo treneris. – Bandysime visus išlaikyti ritme, klubui tai svarbu, nes turėjome neblogą sezoną ir jį norisi užbaigti gerai.“

Kauniečiai dėl „Žalgirio arenos“ užimtumo šias rungtynes žaidė sau neįprastoje aplinoje – Prienuose.

„Visai nebloga atmosfera buvo. Daug sirgalių privažiavo, yra kaip yra. Savo salės neturime, tad tenka žaisti Prienuose“, – kalbėjo treneris.

Taip pat K.Maksvytis pasisakė apie Tylerio Cavanaugh sugrįžimą.

„Jis atsigauna, grįžta į savo ritmą. Kai yra toks ilgas sezonas ir nežinai, kas laukia, mes jį ruošiame. Jeigu reikės jo pagalbos, mes ją priimsime. Tik dar neaišku dėl jo sportinės formos“, – sakė „Žalgirio“ strategas.

Atsakomąsias ketvirtfinalio serijos iki 2 pergalių rungtynes „Žalgiris“ ir „Nevėžis“ žais pirmadienį Kėdainiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas