Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 03

K.Maksvytis: „Išsidraskėme, apsipykome, užsidarėme salėje ir laukėme šio mačo“

Klaipėdos „Neptūnas“ pozityviomis nuotaikos pasitiks itin svarbią dvikovą FIBA Čempionų lygos aštuntfinalyje namuose prieš Jeruzalės „Hapoel“ ekipą. Uostamiesčio ekipa sausakimšoje „Švyturio“ arenoje 81:71 pranoko Kauno „Žalgirį“, ir tai buvo jau trečioji Kazio Maksvyčio auklėtinių pergalė šį sezoną prieš daugkartinius Lietuvos čempionus.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

K.Maksvytis džiaugėsi pasirodymu. Pasak jo, klaipėdiečiams morališkai reikėjo tokio susitikimo po nesėkmingo Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto, kuriame „Neptūnas“ liko be medalių.

„Manau, kad pirmiausia atsistatėme prieš save, tuomet prieš sirgalius ir savo miestą, – kalbėjo K.Maksvytis. – Šiandien ir aš, ir jūs matėte seną gerą „Neptūną“. Komandą, kuri kovoja nuo pradžios iki pabaigos, agresyviai besiginančią, varžovus baudžiančią už jų klaidas.

Mums šios rungtynės buvo labai svarbios, nes dvi savaites neturėjome mačų ir gyvenome mintimis apie KMT finalo ketvertą“.

– Kas lėmė tokį didelį pražangų skaičių (32), kuris buvo šio sezono „Betsafe–LKL“ rekordas?

– Tokio plano nebuvo. Žinome, kad su „Žalgiriu“ negalime lenktyniauti. Negalime bėgti ar bandyti būti fiziškesniais. Turime kažkur atiduoti. Manau, susirinkome per daug pražangų. Tai nebuvo rungtynių planas.

Kiekviename kėlinyje pražangas išnaudojome gana neblogai, neleidome „Žalgiriui“ pelnyti lengvų taškų. Išskyrus baudas jau turint keturias komandines pražangas.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Neptūnas“ - „Žalgiris“ [2019-03-03]

– Jerai Grantas rungtynių metu buvo susiėmęs už šono, ar jam kažkas nutiko?

– Momentinis skausmas, nes aikštėje buvo vyriška kova. Šiandien noriu pagirti tiek Jerai, tiek visus kitus. Visi šiandien kovėsi, o to trūko Vilniuje, KMT finalo ketverte.

Mes galime pralaimėti ir „Žalgiriui“, ir „Pieno žvaigždėms“, tačiau tai turi nutikti tik kovojant. Šiandien matėme kovą ir azartą, to tikiuosi iš komandos ir ateityje.

Simas Galdikas rungtyniavo ilgiau už J. Grantą. Ar tai dėl pastarojo susirinktų pražangų, ar tiesiog Simas labiau tiko?

– Ir tas, ir tas. Visų pirma, tai Simas gan neblogai įėjo į aikštę, o ir Jerai susirinko greitų pražangų. Tokio plano prieš dvikovą nebuvo. Kai sužinojome, kad nežais Paulius Jankūnas, galvojome, jog daugiau rungtyniauti reikės žemu penketu.

– Tomas Delininkaitis ir Deividas Gailius KMT finalo ketverte atrodė prigesę, ar po tokių rungtynių dėl jų yra ramiau?

– Žinoma, tiek šie krepšininkai, tiek S.Galdikas, tiek legionieriai, tiek Pauliaus Dambrausko darbas gynyboje – visi kažką šiandien davė komandai. Dabar tai džiugina, pamatysime, kaip bus trečiadienį.

VIDEO: Apzvalga„Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Neptūnas“ - „Žalgiris“ [2019-03-03]

Ar jau apmąstėte per tiek laiko priežastis, kurios lėmė nesėkmingą KMT finalo ketvertą? Ar buvo nepaskaičiuota su fiziniais krūviais, ar veteranai buvo pavargę?

– Ir tas, ir tas. Kas blogiausia, kad nebelikome komanda – išsidraskėme, apsipykome. To neturėtų būti, kaip tik turėtume per sunkius momentus išlikti komanda. Pailsėjome kelias dienas, tuomet užsidarėme salėje ir laukėme šio mačo. Nuotaikos dabar yra geros.

Kiek esate patenkintas komandos pasirodymu prieš svarbią dvikovą Čempionų lygoje su „Hapoel“?

– Likau labai patenkintas, tačiau kitos rungtynės bus kitos rungtynės. Kažkokios dvejonės išsisklaidė, po KMT atrodė, jog nemokame žaisti ir nesame komanda, tačiau šįkart buvo atvirkščiai. Nuotaikos pagerėjo, bet kitas mačas bus nauja istorija.

VIDEO: „Atsarginiai“: sezono pabaigos intrigos, LeBrono iššūkiai ir nusišnekėjimai, legendinių metimų Top 5

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas