Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 24

K.Maksvytis paleido kritikos strėlę į I.Brazdeikį: „Čia – ne katės ir pelės žaidimas“

Kaziui Maksvyčiui teko kaip reikiant raudonuoti iš pykčio, pasiimti techninę pražangą, tačiau galiausiai pavyko prikelti savo vyrus lemiamam šturmui. Trečiadienio vakarą LKL pusfinalyje jo treniruojamas Kauno „Žalgiris“ trečiajame kėlinyje turėjo net 17 taškų deficitą, bet vis tiek sugebėjo svečiuose pranokti Panevėžio „Lietkabelį“ – 86:83.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / LKL nuotr.

Po mačo kauniečių strategas savo vyrams turėjo priekaištų, bet taip pat pasidžiaugė auklėtinių kovingumu ir charakteriu.

„Gerai žaidėme tik pirmąjį ir ketvirtąjį kėlinius, bet po prastų antrojo ir trečiojo galėjome pralaimėti rungtynes. Iš kitos pusės, pagyrimai komandai, kad prie tokios atmosferos Panevėžyje jie sugrįžo į rungtynes iš minus 17. Suradome žaidėjus tiek gynyboje, tiek puolime ir užsikūrėme bei pasiekėme pergalę. Atkrintamosiose gražių pergalių nebūna, tad pasiimame šią pergalę ir važiuojame į Kauną“, – mačą apibendrino strategas.

VIDEO: Kazio Maksvyčio ir Nenado Čanako komentarai

Ieškodamas priežasčių dėl griūties mačo viduryje, K.Maksvytis pirmiausia išskyrė dėmesio stoką ir pažymėjo, kad dvikovos pabaigoje „Žalgiris“ tiesiog išsaugojo daugiau jėgų.

„Reikėjo didesnio dėmesingumo, toks vaizdas, kad ketvirtame kėlinyje jie kiek pavargo, mes didinome tempą ir laimėjome rungtynes. Blogas dalykas, kad dingome tuose kėliniuose, gerai, kad sugrįžome“, – samprotavo treneris.

Jis pažymėjo, kad pasibaigus Eurolygos kovoms komandoje jaučiasi šioks toks emocinis štilis.

„Visgi po truputį įsibėgėjame ir manau, kad viskas bus gerai“, – svarstė strategas.

Jis pagyrė Kevarriusą Hayesą ir Isaiah Taylorą.

„Abu jie žaidė geriau nei pirmajame mače. Isaiah šeši rezultatyvūs perdavimai po pertraukos mus stipriai patempė“, – pažymėjo „Žalgirio“ vedlys.

Visgi stratego strėlių sulaukė Ignas Brazdeikis. Jis šiame mače gavo vos penkias minutes. Anot K.Maksvyčio, atkrintamosiose žaidžia tie, kurie žaidžia geriausiai.

„Blogai žaidė ir dėl to nežaidė. Nenoriu išsiplėsti, čia nėra kalba apie vieną tritaškį. Atkrintamosiose žaidžia tie, kurie žaidžia geriausiai. Nebėra laiko kada žaisti pelės ir katės žaidimo. Žaidžia tie, kurie yra įsitraukę“, – kalbėjo K.Maksvytis.

Serijoje iki trijų pergalių kauniečiai pirmauja 2-0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas