Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 12

K.Maksvytis po sunkios pergalės: „Nesijaučiu užtikrintai“

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis po sunkios pergalės prieš Prienų „Labas GAS“ spaudos konferencijoje buvo gana niūrus.
LKL: „Žalgiris“ – „Labas GAS“
LKL: „Žalgiris“ – „Labas GAS“ / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Žalgiriečiai absoliučius „Betsafe-LKL“ autsaiderius sekmadienį namie pranoko tik 86:80, o prieniškiai atkakliai bandė kabintis į rungtynes iki pat paskutinės akimirkos.

„Iškovojome pergalę, bet ji džiaugsmo neteikia, – po rungtynių teigė K.Maksvytis, nukirtęs, kad nenori teisintis šviežumo trūkumu. – Blogai pradėtos rungtynės, nepatiko, kad net ir paskutiniame kėlinyje reikėjo žaisti pagrindiniams žaidėjams. Norėjosi, kad daugiau žaidėjų įsijungtų į žaidimą. Manau, tai buvo prastos mūsų rungtynės. „Labas GAS“ reikia pasveikinti, jie, nors ir pralaimėjo, žaidžia neblogą atkarpą ir davė mums kovą.“

Treneris teigė nuo pirmųjų minučių pajutęs susikaupimo trūkumą.

„Pradėjome rungtynes „alley-up'u“, kuris buvo neparuoštas, nenubraižytas. Pradedam su daug klaidų, manau, kad tai koncentracijos problema“, – tokią išvadą darė kauniečių strategas.

Paklaustas, ar išspręs dažnų klaidų klausimą Isiah Tayloro sugrįžimas, K.Maksvytis teigė, kad išspręs tik „kažkiek“.

„Nereikia tikėtis, kad grįš Dievas ir kardinaliai pakeis žaidimą. Jeigu manęs paklaustumėte apie vidinę būseną, tai nesijaučiu užtikrintai. Nesvarbu, kad laimėjome geras Eurolygos rungtynes ir šitas. Kalbu apie koncentraciją ir savo kovotojų veido praradimą, savo stiliaus praradimą“, – griežtai kalbėjo treneris.

K.Maksvytis spėjo, kad tokio stiliaus duobė komandą ištiko dėl užvaldžiusios rutinos.

„Sezonas ilgas, reikia per tai perlipti. Reikia eiti į kiekvienas rungtynes. treniruotes nusiteikus 100 procentu. Kai taip nebūna, matome, kad ir „Labas GAS“ gali su mumis žaisti“, – dėstė „Žalgirio“ treneris.

Po klausimo apie galimą iš šių rungtynių pasiimti pozityvą, kaunietis paminėjo neblogas rungtynes sužaidusius gynėjas Dovydą Giedraitį ir Luką Lekavičių.

„Dovis vis geriau ir geriau įeina į ritmą ir prideda mums gynyboje bei koncentracijos. Jam jokių priekaištų šiandien neturiu. Buvo keletas žaidėjų, kuriems nėra priekaištų. Lukas bando įsivažiuoti, o daugiau pozityvo nelabai matau“, – teigė K.Maksvytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas