Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 24

K.Maksvytis po sutriuškinimo Panevėžyje: „Gėda matyti taip žaidžiančią komandą“

Triuškinantį pralaimėjimą Panevėžyje rezultatu 67:85 patyrusio Kauno „Žalgirio“ naujajam strategui Kaziui Maksvyčiui tai buvo pirmoji nesėkmė prie Lietuvos čempionų vairo. Po susitikimo spaudos konferencijoje 44-ejų strategas neslėpė nusivylimo savo auklėtiniais.
Kauno „Žalgiris“ – Šiaulių „Šiauliai“
Kauno „Žalgiris“ – Šiaulių „Šiauliai“

„Visų pirma, tai gėda matyti taip žaidžiančią komandą. Padarėme šventę Nenadui, nors nenorėjome to padaryti. Pirmoje pusėje net nebuvo krepšinio reikalai, mes niekaip nesupratome, kaip „Lietkabelis“, žaisdamas trečias rungtynes per šešias dienas, atrodė šviežesnis, labiau motyvuotas negu mes. Pirmoje pusėje nebuvo krepšinio, buvo pralaimėta psichologinė ir fizinė kova. Antroje pusėje kažkiek skirtumą sumažinome, tačiau manau, kad komanda taip kovoti, kaip antroje pusėje, turi visas rungtynes. Pirmose keliose rungtynėse man vadovaujant nebuvo tokio pasipriešinimo, todėl komanda, taip sakant, praplaukė, o kai iškilo didesni sunkumai, tai matome, kad nesusitvarkome“, – rungtynes reziumavo K.Maksvytis.

Treneris pripažino, kad netinkamas nusiteikimas rungtynėms buvo viena iš pagrindinių šio pralaimėjimo priežasčių, tačiau taisytinų dalykų sąrašas – ilgas.

„Nenoriu net komentuoti kitų dalykų – kamuoliai puolime, taškai iš po krepšio, rungtynių plano vykdymas. Iki krepšinio mes net nepriėjome.“

Žalgiriečiai Panevėžyje neturėjo trijų krepšininkų – susirgusio Tylerio Cavanaugh bei kojos traumas besigydančių Tai Websterio ir Pauliaus Jankūno, tačiau sulaukė po ilgos pertraukos be krepšinio sugrįžusio Manto Kalniečio.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Karaliaus Mindaugo Taurės finalas: Kauno „Žalgiris“ – Panevežio „Lietkabelis“
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Karaliaus Mindaugo Taurės finalas: Kauno „Žalgiris“ – Panevežio „Lietkabelis“

35-erių veteranas rungtynes pradėjo starto penkete, o iš viso per 9,5 min. surinko 3 taškus ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

„Vienas iš planų buvo jį šiek tiek apšildyti. Mantas dar nėra šimtu procentų pasiruošęs, bet ypač kai iškrito Tai Websteris, norėjome šiek tiek Lukui Lekavičiui tas minutes pataupyti, tai kitose rungtynėse bus geriau su Mantu“, – tikino Maksvytis.

Po šio pralaimėjimo tapo aišku, kad kauniečiai reguliariajame sezone finišuos antroje pozicijoje ir į priekį praleis Vilniaus „Rytą“.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Lietkabelis“ - „Žalgiris“ [2022-04-24]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas