Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 23

K.Maksvytis: „Susidūrėme su geru varžovu“

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis po pralaimėjimo Kipre per kontrolines rungtynes Pirėjo „Olympiakos“ komandai 72:75 teigė, kad tai buvo geras savo jėgų patikrinimas.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Geros rungtynės, tai, ko mums ir reikia. Susidūrėme su geru varžovu, fizišku varžovu. Gavome nemažai kontakto, padarėme nemažai klaidų. Turime išmokti įeiti į puolimą prie tokios agresyvesnės gynybos, – kalbėjo treneris. – Buvo ir gerų dalykų, pasibandėme naują gynybos sistemą, kažkiek davėme visiems žaidėjams pasireikšti. Tad buvo labai geros priešsezoninės rungtynės, mūsų tikslas – kitose būti geresniems.“

K.Maksvytis teigė, kad nauja gynybos sistema buvo eksperimentas žvelgiant į laukiantį ilgą oficialių kovų maratoną.

„Sezonas yra ilgas. Pasibandėme tam, kad turėtume planą A ir planą B. Tam ir yra skirtas pasirengimo etapas, kad pasibandytume įvairias gynybos sistemas“, – sakė treneris.

Kauno ekipoje penktadienį jau žaidė Rolandas Šmitas ir Tomas Dimša, tačiau dar nerungtyniavo Ignas Brazdeikis. Anot komandos stratego, per rungtynes buvo stengiamasi paskirstyti krūvį visiems žaidėjams, o po pasaulio čempionato prisijungusiems žaidėjams pasitaikiusios klaidos – normalus dalykas.

„Žinoma, antroje rungtynių pusėje jau žiūrėjome, kas geriau žaidžia. Tai yra pasiruošimas sezonui, todėl norisi padalinti visiems krūvį ir kol kas rotuojame didelį skaičių krepšininkų, – teigė K.Maksvytis. – Tomas ir Rolandas kartais žaidė kaip naujokai, nes komandoje yra keli nauji žaidėjai, kelios naujos sistemos. Jautėsi, kad šiandien dar trūksta susižaidimo, bet laiko turime ir manau, kad ateityje bus geriau.“

Šeštadienį kauniečiai susitiks su Belgrado „Crvena Zvezda“, kuriai atstovauja Rokas Giedraitis.

„Pailsėti ir grįžti geresniais“, – taip užduotį prieš šias rungtynes savo komandai apibūdino K.Maksvytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas