Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 03

„Žalgirio“ naujoką įvertinęs K.Maksvytis: „Tikimės, kad jo indėlis vis didės“

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis po sunkia pergale 80:68 pasibaigusių rungtynių Panevėžyje su „7bet-Lietkabeliu“ turėjo ir kuo pasidžiaugti, ir dėl ko nerimauti.

Kauniečiai Aukštaitijos sostinėje ilgai kovėsi lygiai su šeimininkais, o lemiamą persvarą įgijo tik paskutinėmis minutėmis.

„Sunki pergalė, kitaip nebūna Panevėžyje, – spaudos konferencijoje po rungtynių kalbėjo „Žalgirio“ strategas. – Jie žaidžia fiziškai, agresyviai, didžiąją rungtynių dalį žaidėme lygiai, teko vytis. Gynybos prasme rungtynės buvo neblogos, išskyrus puolime atkovotus kamuolius. Tai yra nemaloni tendencija, kuri kartojasi. Čia dar galėtume pagerinti žaidimą. Buvo svarbu psichologiškai iškovoti pergalę, kai netekome žaidėjų dėl traumų, kažkiek susivienijome. Džiugu, kad rungtynes pradėjome nuo gynybos, tikiuosi, kad taip žaisime ir toliau.

Kitą savaitę nusimato rungtynių maratonas, todėl bandėme keisti žaidėjus dažniau. Tai pavyko, gal net todėl ketvirtajame kėlinyje ir buvo šviežumas. Pavyko paskirstyti žaidimo minutes ir pavyko išplėšti pergalę.“

Taip pat treneris pripažino, kad į kovą mestas vos penktadienį į Lietuvą atvykęs naujokas Edmondas Sumneris dar nėra pasirengęs žaisti. Amerikietis per daugiau nei 5 aikštėje praleistas minutes prametė tritaškį, kartą suklydo ir 3 kartus prasižengė.

„Jeigu atvirai, jis dar nepasiruošęs, bet sąmoningai metėme į aikštę, žvelgdami į ateitį. Šiose rungtynėse net nelaukėme kažkokios naudos, – dėstė „Žalgirio“ treneris. – Jis praleido kažkiek laiko be kontaktinio krepšinio, tikimės, kad rungtynės po rungtynių jis įneš vis didesnį indėlį. Gaila, kad dabar neturime treniruočių. Jis gero charakterio, darbštus, kol kas viskas yra gerai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas