Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 09

K.Maksvytis: „Žaidėjai suprato, kad laukia sunkios rungtynės“

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis po „Betsafe-LKL“ čempionate iškovotos pergalės prieš Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ 74:66 džiaugėsi savo žaidėjų nusiteikimu.
Kazys Maksvytis
LKL dvikova: „7bet-Lietkabelis“ - „Žalgiris“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Sportas Krepšinis

„Pavyko rungtynės, žaidėjams pavyko nusiteikti, antrame kėlinyje perlaužėme jų gynybą ir kontroliavome rungtynes didžiąją jų dalį. Gaila, kad nepavyko išsaugoti didesnės persvaros, bet „7bet-Lietkabelis“ yra kovinga komanda ir sugrįžo į rungtynes. Iškovojome pergalę ir einame toliau“, – tokia buvo trenerio prakalba spaudos konferencijoje.

„Žalgiris“ Aukštaitijos sostinėje vienu metu pirmavo net 21 taškų skirtumu, tačiau šeimininkai sugebėjo sumažinti atsilikimą iki vienženklio.

Praeito sezono pabaigoje būtent „7bet-Lietkabelis“ čempionato pusfinalio serijoje užkirto kauniečiams kelią į finalą, o šios dienos mačas buvo pirmasis naujame sezone. Ar tai veikė komandą?

„Ambicijos visada yra. Panevėžys man nėra svetimas miestas, teko čia dirbti, teko patirti ir gerų, ir blogų emocijų. Akcentavome žaidėjams, ypač užsieniečiams, kad bus sunkios rungtynės. Kad jos bus fiziškos, kad nežiūrėtų lyg į eilines „Betsafe-LKL“ rungtynes, eilinį pasivaikščiojimą. Jie tai išgirdo“, – džiaugėsi K.Maksvytis.

Prieš keletą dienų „Žalgiris“ žaidė sunkias Eurolygos rungtynes Tel Avive su „Maccabi“, tačiau kauniečių treneriams prieš mačą Panevėžyje labiau rūpėjo ne žaidėjų fizinė būklė, o psichologinė.

„Svarbiausia, kad atsigautų galvos. Treniruojamės neblogai, žaidžiame neblogai, bet pralaimėjome 1 tašku. Tad buvo svarbiausia persiorientuoti ir susitelkti į „Betsafe-LKL“ rungtynes. Lyg ir susitvarkėme su tuo, nesimatė problemų, – dėstė Kauno klubo strategas. – Dabar laukia sunkus periodas, turėsime 5 rungtynes per 10 dienų. Laukia nelengvas maratonas, paguoda tik tokia, kad 4 paskutinės rungtynės bus namie.“

Į Panevėžį žalgiriečiai atvyko be Igno Brazdeikio, tačiau apie jo ateitį K.Maksvytis kol kas neturėjo ką pasakyti.

„Jis vakar dar dalyvavo treniruotėje, viskas šviežia. Rytoj bus laisva, tikiuosi, kad vėliau jis bus pasiruošęs žaisti“, – sakė treneris.

Paklaustas apie ne itin sėkmingą Tylerio Cavanaugh pasirodymą Panevėžyje (5 taškai per 16 min.), „Žalgirio“ strategas svarstė, kad amerikietį galėjo išmušti iš ritmo gautos pražangos.

„Pirmoje rungtynių pusėje jis gavo keletą abejotinų pražangų, gal todėl išsimušė iš ritmo. Sakiau, kad nekreiptų dėmesio. Tikimės jo taiklių tritaškių, manau, kad jis savo formą dar įgaus“, – kalbėjo K.Maksvytis.

Krepšinio specialistas taip pat atskleidė, kad jau spalio pabaigoje laukia sugrįžtančio į rikiuotę Dovydo Giedraičio bei tikisi surasti galimybių žaisti Mantui Kalniečiui.

„Kalbame su Mantu, norime surasti jam laiko, tačiau jo nemesi į aikštę rungtynių pabaigoje. Turėsime surasti laiko tiek jam, tiek kitiems, – teigė K.Maksvytis. – Kol kas viskas vyksta pozityviai. Manto galvoje kažkas verda, bet jis susitvarko ir mums įtampos nekelia.“

Taip pat treneris nepagailėjo gerų žodžių „7bet-Lietkabeliui“ atstovaujantiems, bet „Žalgiriui“ priklausantiems Mantui Rubštavičiui ir Pauliui Murauskui. Pirmasis šiandien per 15 minučių pelnė 1 tašką, antrasis per 17 minučių – 4.

„Jie palieka labai gerą įspūdį, šiandien juos pagyriau. Čia jiems yra gera terpė tobulėti – žaidžia su geru treneriu, geroje komandoje, geroje lygoje“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

Trumpai K.Maksvytis konferencijoje žvilgtelėjo ir į artėjantį Eurolygos mačą su Pirėjo „Olympiakos“.

„Šiai dienai tai yra viena geriausiai žaidžiančių Eurolygos komandų. Liko daug žaidėjų, tas pats treneris, naudoja „Switch all“ gynybą, žaidžia labai fiziškai. „Olympiakos“ yra labai susižaidusi komanda kaip sezono pradžiai, manau, bus sunkesnis varžovas nei „Maccabi“, – užbaigė „Žalgirio“ treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas