Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 11 17

Kaip apmaudu: stebint A.Saboniui ir A.Kirilenkai Lietuva neatsilaikė prieš Rusiją

Lietuvos krepšininkėms nepavyko nuimti Europos čempionato atrankos užkeikimo. Šeštadienį Kėdainiuose Kamilės Nacickaitės ir Gintarės Petronytės vedama komanda nuostabiai kovojo prieš Rusiją, bet pralaimėjo 77:79 (20:17, 16:21, 23:16, 18:25). Tai buvo ketvirtasis vienu metimu pralaimėtas mačas iš penkerių 2019 metų Europos čempionato atrankos C grupės rungtynių.
Kamilė Nacickaitė
2019 m. Europos moterų krepšinio čempionato atrankos C grupės rungtynės : Lietuva - Rusija / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Rungtynes stebint ryškiausioms Lietuvos ir Rusijos krepšinio federacijų prezidentams Arvydui Saboniui ir Andrejui Kirilenkai, mūsų šalies moterų rinktinė parodė simpatišką ir kovingą savo veidą.

Jauna, darni ir labai vieninga Lietuvos komanda dominavo didžiąją rungtynių dalį, bet Laurai Juškaitei nepavyko pataikyti baudų likus žaisti 6 sekundes ir pergalę bei vizą į Europos čempionatą išsivežė Rusijos komanda.

Lietuva: Kamilė Nacickaitė 20, Gintarė Petronytė 14, Santa Baltkojienė 14, Mantė Kvedaravičiūtė 9, Eglė Šikšniūtė 6, Laura Juškaitė 5, Gabija Meškonytė 3, Rasa Knyzaitė, Laurita Jurčiūtė ir Laura Svarytė po 2.

Rusija: Marija Vadejeva 23, Jevgenija Beliakova 14.

2019 metų Europos čempionato atrankos C grupės varžybose lietuvės jau anksčiau buvo pasmerktos finišuoti trečioje vietoje.

2019 metų Europos čempionato atrankos C grupės lentelė

Vieta Komanda Pergalės Pralaimėjimai
1. Rusija 5 0
2. Vengrija 4 1
3. Lietuva 1 4
4. Albanija 0 5

Nepaisant fakto, kad Lietuvos krepšininkės po dviejų pralaimėjimų vengrėms ir vieno rusėms anksčiau buvo praradusios galimybes iškopti į 2019 metų Europos čempionatą, Kėdainių arenoje tvyrojo spalvinga ir triukšminga atmosfera.

Apie šeši šimtai žiūrovų kėlė smagią nuotaiką, kurią papildė trispalvės ir tokių pačių trijų spalvų balionai.

O Lietuvos krepšininkės rūpinosi intriga rungtynėse.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./2019 m. Europos moterų krepšinio čempionato atrankos C grupės rungtynės : Lietuva - Rusija
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./2019 m. Europos moterų krepšinio čempionato atrankos C grupės rungtynės : Lietuva - Rusija

Kamilė Nacickaitė šį sezoną vis dar neturi klubo, bet Lietuvos rinktinės lyderė jau per pirmą kėlinį pelnė 8 taškus, kurie padėjo pamatus tvirtam startui – 20:13.

Atjaunėjusi Rusijos rinktinė nepriminė tos nesustabdomos mašinos, kuri dominavo moterų krepšinyje iki 2012 metų, kai laimėjo septynis Europos pirmenybių medalių komplektus (iš jų tris aukso, pastarąjį 2011 metais), tris kartus kopė ant sidabrinės prizininkų pakylos pasaulio pirmenybėse (pastarąjį sykį 2009 metais) ir dusyk olimpinėse žaidynėse laimėjo bronzą (2004 ir 2008 metais).

Rusijos moterų krepšinis atsitraukė ir po 9 vietos pernai Europos čempionate rinktinės nebuvo šių metų planetos pirmenybėse.

Tačiau ir Lietuva išgyvena moterų krepšinio krizę, nepatekusi antrą kartą į Europos pirmenybes.

Nepaisant to, šeštadienio vakarą Kėdainiuose lietuvės kibo į atlapus rusėms.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./2019 m. Europos moterų krepšinio čempionato atrankos C grupės rungtynės : Lietuva - Rusija
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./2019 m. Europos moterų krepšinio čempionato atrankos C grupės rungtynės : Lietuva - Rusija

Banguotose rungtynėse vokiečio Olafo Lange vadovaujama Rusijos ekipa buvo įsiveržusi pirmyn antrajame kėlinyje, bet po pertraukos vėl iniciatyvos ėmėsi mūsų komandos lyderės K.Nacickaitė ir G.Petronytė.

Jos turėjo drąsių bendražygių. M.Šernius su savo asistentėmis Jurgita Štreimikyte ir Sandra Linkevičiene pasitikėjo ir mažiau patyrusiomis žaidėjomis, kurio darė viską, kad Lietuva kontroliuotų padėtį aikštėje trečiajame kėlinyje ir didžiąją ketvirtojo ketvirčio dalį.

Tačiau 36 minutę rusės vėl įgijo pranašumą. Santos Baltojienės tritaškis ir Lauros Juškaitės dvitaškis padėjo išlyginti rezultatą (74:74), bet mačo pabaiga nebuvo palanki šeimininkėms.

Ypač svarbus buvo Rusijos rinktinės kapitonės Jevgenijos Beliakovos tritaškis likus 45 sek., kai svečių pranašumas padidėjo iki penkių taškų.

G.Petronytė sukėlė triukšmo arenoje, kai pataikė tritaškį likus 36 sek. ir sumažino skirtumą (77:79).

Lietuvės apsigynė ir turėjo 18 sekundžių kertinei atakai, kurią rengė po M.Šerniaus paprašytos minutės pertraukėlės.

L.Juškaitė prasiveržimu išprovokavo pražangą likus 6 sekundėms. Tačiau jaunoji puolėja prametė jau pirmą metimą.

Antrąjį ji tyčia metė pro šalį, bet per likusi laiką atkovoti kamuolio ir prasižengti lietuvėms nepavyko.

Europos čempionato atrankoje lietuvėms liko vienintelis mačas - trečiadienį Kėdainiuose su grupės autsaidere Albanija. Mažai abejonių, kad bent jau pabaiga bus pergalinga, nes pirmojo rato rungtynes Albanijoje lietuvės laimėjo 119:61.

Į Lietuvą albanės atvyks po pralaimėto mačo namie Vengrijai net 112 taškų skirtumu - 27:139.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas