Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 02 20

Karaliaus Mindaugo taurė: tikrasis vakarėlis prasideda!

Karaliaus Mindaugo taurė startavo penktadienį, bet tikroji fiesta prasideda šeštadienį. Svarbiausio sezono pusiaukelės titulo kova keliasi į prašmatnesnius „Siemens“ rūmus, kur žiūrovai išvys žadėtą šou, kokio Lietuvos krepšinis dar nematė. „Mes svajojame tapti geriausiu Lietuvos metų renginiu, o mūsų svajonės pildosi greitai“, – pareiškė LKL komercijos direktorius Žygimantas Surintas. Ką išvysime po paslėpta uždanga?
Deividas Gailius
Rungtynių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Šeštadienis | Karaliaus Mindaugo taurė | Pusfinalis + dėjimų konkursas

Pirmąją turnyro dieną „Lietuvos ryto“ arenoje pamatėme tai, ko ir tikėjomės: daug laisvų vietų tribūnose (LKL lankomumo statistikos dar nepateikia), favoritų pergales ir pakankamai neblogą kovą aikštėje („Šiauliai“ nuvylė, bet patys atsiprašė).

Bet neišvydome nieko, ką žadėjo LKL – įspūdingą šou, su daug garso ir šviesų. Tą renginį su 200 tūkst. eurų biudžetu.

Ketverios rungtynės „Lietuvos ryto“ arenoje prabėgo lyg eiliniai vilniečių mūšiai LKL čempionate. Bet to priežastis paprasta – visas vakarėlis prasideda šeštadienį. Penktadienį išvydome, kaip kalbininkai sako, priešvakarį (pre party. – ang.).

Kol Virginijus Šeškus kažkurio iš auklėtinių tinginiavimą gynyboje iliustravo glausdamas du pirštus prie lūpų lyg cigaretę (neva žaidėjas taip vangiai gynėsi, lyg niekur nieko rūkytų aikštėje), Tomas Pačėsas riebiai nusispjovė ant „Lietuvos ryto“ parketo, o Šarūnas Jasikevičius paliko žalgiriečius vienus per minutės pertraukėlę, visai čia pat, už storos storos sienos, „Siemens“ arenoje vyko paskutiniai pasiruošimo šventei darbai.

Nežinau, kaip išvydę šią nuotrauką sureaguos „Lietuvos ryto“ gerbėjai „Rytas ultras“, tačiau jų vietose LKL įtaisė milžinišką keturias dienas montuotą sceną atlikėjams. 

Visai kaip per pernykštę LKL Žvaigždžių dieną. Tokia scena „Siemens“ arenoje visai šalia aikštės suteikia NBA Visų žvaigždžių savaitgalio įspūdį. 

Viskas, kaip ir priklauso – LKL juk sujungė taurės kovas su Žvaigždžių diena.

Garsūs Lietuvos muzikos atlikėjai savo pasirodymus surengs po pirmųjų pusfinalio ir finalo rungtynių – šeštadienį išgirsime „Jama & W“ bei „Dee & Kamy“, o sekmadienį „Leon Somov & Jazzu“ ir Vaidą Baumilą.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./„Leon Somov & Jazzu“ koncertas Vilniuje
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./„Leon Somov & Jazzu“ koncertas Vilniuje

Sirgaliams Karaliaus Mindaugo taurės turnyras gali įstrigti ne tik dėl karštų kovų ir gero šou.

Sekmadienį, finalo dieną, LKL vienam laimingajam suteiks galimybę laimėti 30 tūkst. eurų – tereikės pataikyti nuo aikštės vidurio. Visą savaitgalį bent du šokėjų kamuoliuką pagavę žiūrovai tokiu pat būdu galės namo grįžti su naujutėlaičiu „Mercedes-Benz CLA“.

Du laimingieji taip pat turės progą laimėti puikų skrydį: už taiklų šūvį nuo vidurio linijos – į Mauricijų, nuo tritaškio – į Niujorką, nuo baudų metimo linijos – į Stambulą.

Bet grįžkime prie reikalų. Juk pirmiausia į Karaliaus Mindaugo taurę žiūrovai rinksis stebėti krepšinio, o ne muzikinių pasirodymų ar pabandyti laimėti skrydį, pinigų ir automobilį. 

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Rungtynių akimirka
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Rungtynių akimirka

Po smagaus Junior NBA renginuko pirmieji į kovą stos „Žalgiris“ ir „Vytautas“. Bet intrigos čia nesitikėkite, nes žalgiriečių varžovas – visiškai subyrėjęs.

„Vytautas“ ketvirtfinalyje su „Juventus“ panaudojo devynis žaidėjus. Vienas jų – Kajus Okamanas, žaidė šešias minutes. Vaido Čepukaičio trauma sumažino šį skaičių iki aštuonių – Virginijus Šeškus neturi jokių vilčių pastatyti pusfinaliui vienintelį komandos „centrą“ ant kojų.

Trenerio žodžiais, kito traumą patyrusio aukštaūgio Vilmanto Dilio statusas – „kaip užeis“. Vėliau treneris pripažino, kad puolėjui „blogai“, nors šis lyg niekur nieko vaikštinėjo „Lietuvos ryto“ arenos koridoriais. Gali būti, kad „Vytautas“ žais su septyniais, o teoriškai – vos šešiais žaidėjais.

Bet kokiu atveju, „Žalgiris“, ypač po tokio blankaus mačo su „Nevėžiu“, privalo tokį priešininką nugalėti užtikrintai. Kaip ir priklauso čempionams.

Tačiau vienas „Vytauto“ lyderių Šarūnas Vasiliauskas tik linksmai šyptelėjo: „Treneris mėgsta aferiukes, todėl kažką bandysime – nepasiduosime“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Šarūnas Jasikevičius: „Aš – nusivylęs“

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Tomas Pačėsas
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Tomas Pačėsas

Vakarinėje pusfinalio dalyje turėtų būti gerokai įdomiau. „Lietuvos rytas“ taip pat pasiekė ne auksinę pergalę prieš „Lietkabelį“ (88:82), o „Neptūnas“ 96:58 nunešė „Šiaulius“.

„Vilniečiai turi pasitempti, jei, pirmiausia, nori žaisti finale, o tada ir laimėti taurę“, – po pralaimėjimo „Lietuvos rytui“ pareiškė gerokai vilniečiams nervus patampęs „Lietkabelio“ treneris Kazys Maksvytis.

Favoritai, be abejo, vilniečiai, bet „Lietuvos ryto“ ir „Neptūno“ pusfinalis – nenuspėjamas. Ar „Neptūnas“ išsimėtė visus taiklius savo tritaškius, į „Šiaulių“ krepšį įleisdamas net 15 (iš 28, 54 proc.)? Ar „Lietuvos rytas“ po tokių blankių rungtynių galingu renesansu išsklaidys visas abejones?

Klausimai, į kuriuos atsakymo iki Vilniaus ir Klaipėdos susirėmimo nesulauksime.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Lietuvos rytui“ – griežtas Kazio Maksvyčio įspėjimas

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Rungtynių akimirka
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Rungtynių akimirka

Savaitgalį „Siemens“ arena taps didžiule scena, kurioje žvaigždėmis pasijus ir krepšininkai. Ne tik metaforiškai. 

Pirmą kartą Lietuvos krepšinio istorijoje komandos žais koncertine šviesa apšviestoje aikštėje. Pavyzdžiui, kaip per Europos čempionatą Lilyje, kur tribūnas apgaubė prieblanda, o visi prožektoriai buvo nukreipti į parketą

Sporto scenos efektui sukurti panaudota: 150 šviesos prietaisų aikštei, 60 prietaisų muzikinei scenai, 100 kv. metrų ploto LED ekranas, o renginio vaizdai ir vizualizacijos bus perduotos per penkis ekranus. Visa įranga buvo suvežta lyg per roko koncertą – keliais vilkikais.

„Planuojame, kad „Siemens“ arena šias dvi dienas tiesiog sproginės spalvomis, šviesomis ir emocijomis“, – žadėjo renginio režisierius Kastytis Šliužas.

Taigi, atsiloškite ir pasirenkite geriausiam šių metų renginiui Lietuvoje!

Karaliaus Mindaugo taurės tvarkaraštis
Laikas Rungtynės Vieta 
Penktadienis (ketvirtfinalis)
12:00 Prienų-Birštono „Vytautas“ – Utenos „Juventus“ 88:86 „Lietuvos ryto“ arena
14:30 Kauno „Žalgiris“ – Kėdainių „Nevėžis“ 77:64 „Lietuvos ryto“ arena
17:00 Klaipėdos „Neptūnas“ – „Šiauliai“ 96:58 „Lietuvos ryto“ arena
19:30 Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Panevėžio „Lietkabelis“ 88:82 „Lietuvos ryto“ arena
Šeštadienis (pusfinalis)
13:30 „Žalgiris“ – „Vytautas“ „Siemens“ arena
16:00 „Lietuvos rytas“ – „Neptūnas“ „Siemens“ arena
18:00 Dėjimų konkursas „Siemens“ arena
Sekmadienis (finalas)
13:00 Rungtynės dėl bronzos „Siemens“ arena
15:15 Tritaškių konkursas „Siemens“ arena
17:00 Finalas „Siemens“ arena

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas