Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Karjerą baigęs legendinis „Žalgirio“ snaiperis A.Milaknis neria į naują veiklą

Ilgametis Kauno „Žalgirio“ snaiperis Artūras Milaknis baigė karjerą. Apie tai krepšininkas patvirtino portalo „BasketNews.lt“ žurnalistui Lukui Malinauskui.

Kauno „Žalgiriui“ trylika sezonų su pertraukomis atstovavęs 37-erių metų Artūras Milaknis atsisveikino su profesionalaus krepšininko karjera.

„Aplinkybės susidėliojo kažkiek ne taip, kaip planavau, – portalui „BasketNews" teigė A.Milaknis. – Buvo dar noro ir kūnas leido. Gal tikrai nebebuvau Eurolygos 15 minučių žaidėjas, bet manau, kad dar tikrai galėjau žaisti žemesniame lygyje. Kartais gali planuoti, ką nori, bet gyvenimas vis tiek sudėlioja savaip. Taip išeina, jog gavausi savo paties įkaitu. Bet laikas jau praėjo ir negali gailėtis, kas kaip buvo. Vieni turi karjeros pabaigas įspūdingas ir vertas filmų, serialų ar knygų, kiti turi jas tiesiog paprastas. Mano buvo ta tokia paprasta (šypsosi).“

Paskutinį karjeros mačą A.Milaknis sužaidė 2023-ųjų metų balandžio 22-ąją dieną, kai Turkijos pirmenybėse vilkint Bursos „Tofaš“ rungtyniavo prieš Stambulo „Anadolu Efes“ ekipą.

Nuo 2007-ųjų metų profesionalaus krepšininko duoną krimtęs Milas dar yra žaidęs Kauno „Triobet“, Prienų „Rūdupio“ ir Kazanės UNIKS komandose.

A.Milaknis per karjerą iškovojo dešimt „Betsafe-LKL“ čempiono žiedų, šiuo pasiekimu nusileisdamas tik Pauliui Jankūnui (15).

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Artūras Milaknis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Artūras Milaknis

Jis yra pirmas „Betsafe-LKL“ istorijoje pagal pataikytus tritaškius (940). Milas pagal šį rodiklį yra pirmas tarp lietuvių ir Eurolygos istorijoje (461).

Kaip rašo portalas „BasketNews“, A.Milaknis su bičiuliu puoselėja jauniems krepšininkams tobulėti padedančią ir galimybes mokytis bei sportuoti JAV suteikiančią bendrovę „AthletIQs“, o taip pat siekia įgyti trenerio licenciją Lietuvoje ir ruošiasi panašiai procedūrai Ispanijos krepšinio sistemoje.

VIDEO: PIKENROLAS: Eurolygos kulminacija, kova dėl Vilniaus ir J.Valančiūno dilema

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas