Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 02

Karjeros rezultatyvumo rekordą pakartojęs T.Dimša bedė pirštu į esminę „Žalgirio“ bėdą

Tomas Dimša žaidė nuostabias rungtynes, bet galiausiai jo taikiklis nusimušė, o Kauno „Žalgiris“ sugėrė apmaudų pralaimėjimą 88:91 Vilerbano ASVEL komandai.

Tomas Dimša prapliupo tritaškiais ketvirtadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje.

Jis jau trečiajame kėlinyje buvo sumetęs 21 tašką, kai per ketvirtį surinko 11 taškų.

Įspūdį darė gynėjo taiklumas – 5 tritaškiai iš 5.

Tačiau T.Dimšai nepavyko pasiekti rekordo, o „Žalgiriui“ – pergalės.

Praėjusį sezoną irgi per mačą su ASVEL (tik Vilerbane) pasiektą rezultatyvumo Eurolygoje rekordą pakartojęs žalgirietis liko nusivylęs maču.

„Didelis ačiū sirgaliams, kad jie susirinko, bet iš krepšinio pusės buvo prasta gynyba. Pernelyg leidome jiems įsijausti, leidome veržtis į savo stipriosios rankos pusę. Jie mus baudė. Nors kiek susitvarkėme kovą dėl kamuolių, vis tiek padarėme per daug klaidų. Dar daug kur galime tobulėti“, – spaudos konferencijoje sakė T.Dimša.

– ASVEL atvažiavo su 18 pralaimėjimų Eurolygoje serija (skaičiuojant ir praėjusį sezoną). Ar jų skaičiai kirbino mintis?

– Nemanau, kad nors vienas mūsų sekė ir žinojo, kad pas juos buvo 0-18. Matėme šio sezono 0-5, bet nemanau, kad tai darė įtaką – ruošėmės kaip ir visoms kitoms Eurolygos rungtynėms. Nepavyko.

– Tai penktosios Eurolygos rungtynės, kai „Žalgiris“ praleidžia virš 80 taškų. Tai bendra problema ar atskira šio mačo bėda?

– Kelerios rungtynės, kai kartojasi ta pati problema – ir „Valencia“ žaidėjams, ir dabar ASVEL leidome jiems daryti, ką jie labiau mėgsta – pavyzdžiui, Luwawu-Cabarrot veržtis į kairę pusę. Tad jis ir nubaudė mus.

Be to, buvome sutarę prieš jų aukščiausią žmogų (Y.Fallą) neiti gintis iš priekio, bet pirmus du kėlinius kažkodėl ėjome iš priekio. Jis ir susimetė. Darome per daug klaidų kol kas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tomas Dimša
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tomas Dimša

– Kodėl nutrūko sėkmingas puolimas, kai turėjome dviženklį pranašumą?

– Jie ketvirtą kėlinį visi keitėsi ginamaisiais. Gal ne visus taikinius puolime teisingai pasirinkome, nors susikūrėme neprastų metimų. Bet prametėme ir laisvi. Visas rungtynes pavyko pataikyti, o pabaigoje – ne.

Svarbu, kad susikuriame metimus, o didesnė problema buvo mūsų gynyba – ASVEL rinko po 26, 24, 22, 19 taškų per kėlinį – tai smarkiai per daug. Pernai buvome gynybinė komanda, o šiemet pradedame ne iš tos pusės – labiau žiūrime puolimą, o reiktų grįžti prie to gynybinio žaidimo, kurį žaidėme anksčiau.

90 taškų praleidome, prieš tai irgi praleisdavome po daugiau nei 80. Ne toks mūsų turėtų būti veidas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tomas Dimša
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tomas Dimša

– Kas buvo tame epizode, kai paprašėte peržiūrėti J.Lauvergne'o mostą alkūne jums į veidą?

– Paprašiau, bet treneriui pasakiau, kad po pražangos Arnui teisėjai turbūt nepakeis sprendimo. Jie taip ir paaiškino – kadangi po mano pražangos buvo ir Joffrey, jie jau nieko nebegalėjo padaryti.

– Sekmadienį laukia rungtynės Vilniuje su „Rytu“. Kokį veidą tikitės parodyti?

– Mes visi lietuviai žinome, ką mums reiškia šios rungtynės. Galbūt mūsų komandos naujokams turime labiau perteikti ir padėti pasiruošti šioms svarbioms rungtynėms. LKL į kai kurias rungtynes pažiūrime pro pirštus, bet šį sekmadienį to negali būti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas