Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 30

Karjeros rungtynes sužaidęs A.Marčiulionis atvedė „Rytą“ į pergalę prieš „Lietkabelį“

18-metis Augustas Marčiulionis eilinį sykį pademonstravo, kad jau yra subrendęs aukščiausio lygio kovoms. Vilniaus „Ryto“ sistemos talentas sužaidė karjeros rungtynes LKL pirmenybėse, o jo vedamas „Rytas“ (12-6) namuose 78:72 (17:19, 21:20, 22:19, 18:14) palaužė Panevėžio „Lietkabelį“ (11-6).

Po penktos pergalės LKL pirmenybėse iš eilės „Rytas“ kyla į antrą turnyrinės lentelės vietą. Tiesa, panevėžiečiai yra sužaidę vieneriomis rungtynėms mažiau ir artimiausiu metu pergalėmis galės išsilyginti su sostinės krepšininkams.

Dėl antrosios pozicijos įnirtingai kovoja ir trečiasis klubas – Utenos „Juventus“, turintis 11 pergalių ir 5 pralaimėjimus.

Susitikimą agresyviau pradėjo aikštės šeimininkai, kurie galbūt negalėjo pasigirti tokiais baudos aikštelės bokštais kaip varžovai, tačiau centimetrų stygių kompensavo kova kiekviename aikštės centimetre. „Rytas“ per pirmą ketvirtį sugriebė 5 kamuolius puolime, iš kurių 3 – Gytis Radzevičius, tačiau komanda stokojo stabilesnio pataikymo. Kėlinio pabaigoje „Lietkabelis“ inicijavo mini spurtą ir ketvirtį laimėjo 19:17.

Antrojo kėlinuko pradžioje abi ekipos paspartino žaidimą, tačiau nė vienos komandos pranašumas neišryškėjo. Po keleto sėkmingų Džordže Gagičiaus epizodų puolime „Lietkabelis“ pirmavo 37:31, bet kėlinį sėkmingiau baigė vilniečiai, prieš antrą mačo dalį turėję tik vieno taško deficitą (38:39).

Po pertraukos su įspūdinga energija į aikštę žengė A.Marčiulionis. 18-metis gynėjas per pusę kėlinio vienas pats surinko 11 taškų, o 15:3 spurtavęs „Rytas“ įgijo dviženklį pranašumą (53:42). Jaunasis Marčiulioniukas netrukus sėdo užtarnauto poilsio, tačiau su įžaidėjo išėjimu pradėjo strigti ir vilniečiai. „Lietkabelis“, padedamas taiklių tritaškių, greitai panaikino visą deficitą ir netgi įgijo minimalų pranašumą. Kėlinio pabaigą solidžiau sužaidęs „Rytas“ pirmavo 60:58.

Lemiamo ketvirčio pradžia ir vėl priklausė šeimininkams. Į aikštę sugrįžęs A.Marčiulionis vėl pagyvino savo ekipos žaidimą (73:66), tačiau „Lietkabelis“ iš kovos nesitraukė. Rungtynių pabaiga buvo labai nervinga ir kupina vaikiškų abiejų ekipų klaidų, tačiau vilniečiams pavyko atlaikyti varžovų šturmą ir iškovoti dramatišką pergalę.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Augustas Marčiulionis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Augustas Marčiulionis

Nugalėtojų gretose karjeros pasirodymą LKL pirmenybėse surengė A.Marčiulionis. Įžaidėjas ant parketo praleido 16 minučių, per kurias spėjo pelnyti 17 taškų, atkovoti 3 kamuolius, atlikti 3 rezultatyvius perdavimus ir surinkti 19 naudingumo balų.

Iki šio mačo LKL pirmenybėse Augustas daugiausiai buvo pelnęs 9 taškus ir surinkęs 18 naudingumo balų.

Solidžiai atrodė ir kitas sostinės ekipos jaunuolis – 21-erių Lukas Uleckas, pelnęs 16 taškų ir buvęs labai arti sezono rezultatyvumo rekordo pakartojimo (18 tšk.).

12 kamuolių puolime sugriebę „Jeep“ arenos šeimininkai kovą po lenta laimėjo 35:24.

Įdomu tai, kad panevėžiečiai taikliau atakavo krepšį (59 proc. dvitaškių prieš varžovų 52 proc. ir 44 proc. tritaškių prieš varžovų 39 proc.), tačiau pakovoti dėl pergalės jiems neleido per didelis klaidų skaičius – kamuolys pamestas net 19 kartų.

Vilniaus „Rytas“: Augustas Marčiulionis 17, Lukas Uleckas 16 (4/5 trit.), Mindaugas Girdžiūnas 14, Dovis Bičkauskis ir Keithas Bensonas po 8.

Panevėžio „Lietkabelis“: Kyle'as Vinalesas 15, Vytenis Lipkevičius (3/4 trit.) ir Margiris Normantas po 13, Gytis Masiulis ir Paulius Valinskas (7 rez. perd.) po 9.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Rytas“ - „Lietkabelis“ [2021-01-30]

Rungtynių eiga

IV kėlinys: Vilniaus „Rytas“ – Panevėžio „Lietkabelis“

Panevėžiečiai nesurengia tikslios atakos ir pralaimi 72:78.

Liko 16 sek. Po netikslaus antrojo baudų metimo kamuolys liko vilniečių rankose, tačiau G.Radzevičius užsidirba pražangą puolime. Intriga dar gyva.

Liko 18 sek. Taiklus vienas R.Boatrighto baudų metimas (78:72).

Liko 26 sek. Rezultatas nesikeičia – pasipylė klaidos ir netikslūs metimai. Kamuolys „Ryto“ rankose, o varžovai neabejotinai imsis pražangų taktikos.

39 min. M.Girdžiūnas pataiko dvitaškį, o svečiai ir vėl nepataiko nuo baudų metimo linijos (77:72).

38 min. L.Uleckas čiumpa kamuolį puolime ir pelno du taškus, tačiau taškais atsako ir G.Masiulis (75:71).

Ojojoj... Tik sugrįžęs į aikštę A.Butkevičius gauna techninę pražangą už vaidybą, o tai yra penktoji „Ryto“ kapitono pražanga. Tiesa, baudos metimą prameta P.Valinskas.

36 min. Du P.Valinsko taškai su pražanga (73:69).

35 min. Svečių taškų badą baudos metimu nutraukia M.Normantas (72:66), tačiau įvykiai ir toliau krypsta į „Ryto“ pusę – emocionalusis N.Čanakas užsidirba techninę pražangą. Minutės pertraukėlė.

33 min. Kėlinio pradžia ir vėl priklauso „Rytui“ – solidi atkarpa 12:7 (72:65) ir N.Čanako minutės pertraukėlė.

32 min. K.Vinalesas demonstruoja raumenis ir pataiko sunkų tolimą metimą, bet svečiams išsiveržti į priekį nepavyksta. Tuo pasirūpina M.Girdžiūnas (68:63).

31 min. Kėlinys prasideda apmaudžia vilniečių klaida, tačiau greitai jiems pranašumą sugrąžina ketvirtą tritaškį pataikęs L.Ulekcas (63:60).

Po III kėlinių: Vilniaus „Rytas“ – PanevėžioLietkabelis“ 60:58 (17:19, 21:20, 22:19)

29 min. Po taiklios G.Maldūno baudos „Lietkabelis“ jau buvo išsiveržęs į priekį, tačiau pirmaujanti komanda nuolatos keičiasi – taip atsitinka ir po D.Bičkauskio tolimos bombos (58:56).

27 min. A.Butkevičius galingai kyla virš lanko, tačiau panevėžiečiai grįžta – po M.Normanto ir V.Lipkevičiaus tritaškių rezultatas jau lygus (55:55).

26 min. Gyvybiškai svarbų tritaškį svečiams pataiko V.Lipkevičius (53:47).

25 min. Augusto šou tęsiasi – perimtas kamuolys, dar vienas dvitaškis ir užtarnautas poilsis po labai intensyvių 5 minučių (53:44).

24 min. Po pertraukėlės M.Normantas pataiko tritaškį, tačiau „Rytui“ tai nė motais – dar penki jaunojo „Marčėlos“ taškai, M.Girdžiūno dėjimas ir rekordinė vilniečių persvara (51:42).

22 min. Visai kaip ir susitikimo pradžioje, taip ir dabar A.Marčiulionis startuoja galingai – pelno 4 taškus. Dvitaškį prideda ir M.Girdžiūnas, o N.Čanakas prašo labai greito pasitarimo (44:39).

Po II kėlinių: Vilniaus „Rytas“ – PanevėžioLietkabelis“ 38:39 (17:19, 21:20)

20 min. L.Uleckas pataiko jau trečią tritaškį šiame mače. Mūsų laukia labai įdomi antroji rungtynių dalis!

19 min. Tenka atsiimti savo žodžius. Šįkart „Lietkabelis“ perima kamuolį ir K.Vinalesas įmeta sunkų dvitaškį su pražanga (35:39).

18 min. Komandos apsikeičia klaidomis, tačiau taškais jas verčia tik šeimininkai, po R.Boatrighto dvitaškio priartėdami iki 2 taškų (35:37).

17 min. D.Gagičius prideda metimą iš vidutinio nuotolio, tačiau kitoje aikštės pusėje pastarajam atsaką suranda ir K.Bensonas (33:37).

16 min. M.Pacevičius yra bejėgis prieš varžovų galiūną D.Gagičių. Iš pradžių vilniečių aukštaūgis atlieka protingą pražangą oponentui tik priėmus kamuolį, tačiau jau netrukus serbas verčia du taškus su pražanga (31:35).

15 min. Tritaškiais apsikeičia V.Lipkevičius ir D.Bičkauskis (31:32).

14 min. Aikštėje pasirodė ir „Ryto“ naujokas Rapolas Ivanauskas, iš karto užsidirbęs asmeninę pražangą (26:29).

13 min. Žaidimo tempas didėja, o gynyboje kol kas neblizga nė viena komanda. K.Bensonas ir vėl atsiranda visiškai laisvas po varžovų krepšiu bei dar kartą krauna kamuolį į krepšį (26:27).

11 min. 2/2 – L.Uleckas toliau baudžia iš tolimojo nuotolio, tačiau vilniečiai stringa gynyboje (20:23).

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Panevėžio „Lietkabelis“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Panevėžio „Lietkabelis“

Po I kėlinio: Vilniaus „Rytas“ – PanevėžioLietkabelis“ 17:19

9 min. Devynias minutes besivejančio vaidmenyje buvęs „Lietkabelis“ po T.Barneso tolimo šūvio pirmą kartą išsiveržia į priekį (17:19), o G.Žibėnas priverstas prašyti pasitarimo.

8 min. Tik išėjęs į aikštę L.Uleckas pasižymi tritaškiu, tačiau neatidirba gynyboje – link krepšio praleidžia M.Normantą (17:16).

7 min. Vienas, antras, trečias atkovotas kamuolys puolime vienos atakos metu ir galiausiai pasižymi M.Pacevičius (14:12). Dėl kamuolių tarsi liūtas grumiasi G.Radzevičius.

6 min. Panevėžiečių gretose taškus sparčiai renka ir M.Normantas bei K.Vinalesas. Kol kas – lygybė (12:12)

5 min. Kol kas aukščiausi balai jaunajam A.Marčiulioniui – šįkart įžaidėjas atlieka puikų perdavimą K.Bensonui, o šiam telieka įkrauti kamuolį į krepšį (10:7).

3 min. Visus svečių taškus kol kas renka G.Masiulis, tačiau persvarą savo klubui sugrąžina tritaškį įskraidinęs A.Marčiulionis (7:4).

1 min. Šeimininkai jau pirmos savo atakos metu drebina krepšį – galingu dėjimu pasižymi G.Radzevičius (2:0).

„Ryto“ startinis penketas: Augustas Marčiulionis, Mindaugas Girdžiūnas, Gytis Radzevičius, Arnas Butkevičius, Keithas Bensonas.

„Lietkabelio“ startinis penketas: Kyle'as Vinalesas, Margiris Normantas, Vytenis Lipkevičius, Gytis Masiulis, Džordže Gagičius.

Susitikimo pradžia – 17:20 val.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas