Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 12

Karštas ketvirtfinalis Vilniuje – masinės peštynės ir „Ryto“ pergalė tik po pratęsimo

Lietuvos čempiono titulą ginantis Vilniaus „Rytas“ itin dramatiška pergale pradėjo šio sezono „Betsafe-LKL“ atkrintamąsias. Masiniu konfliktu pažymėtame mače Giedriaus Žibėno auklėtiniai tik po pratęsimo 107:99 (25:20, 16:25, 27:14, 20:29, 19:11) palaužė Klaipėdos „Neptūną“.

Rimtas susistumdymas kilo baigiantis antrajam kėliniui. Konfliktas prasidėjo po, atrodytų, paprastos Luko Ulecko pražangos prieš Roką Gustį, tačiau kibirkštį įskėlė krepšininkų replikos vieni kitiems.

Galiausiai išskyrus besistumdžiusius krepšininkus, darbo ėmėsi teisėjai. Techninė pražanga skirta Žygimantui Janavičiui, kuriam mačas dėl to iš karto baigėsi – „Neptūno“ įžaidėjas anksčiau buvo gavęs ir nesportinę pražangą. Technine dar buvo nubaustas Evaldas Kairys, nesportine – Gytis Radzevičius.

LKL nuotr./Konflikto akimirka
LKL nuotr./Konflikto akimirka

„Rytas“ trečiajame kėlinyje buvo atitrūkęs ir 12 taškų persvara (68:56), bet baigiantis mačui „Neptūnas“ panaikino visą varžovų pranašumą – įtampa pasiekė maksimumą (77:77).

Priešpaskutinę minutę Mindaugas Girdžiūnas netgi išvedė svečius į priekį (83:85), bet Justinas Gorhamas atsakė tritaškiu (86:85).

„Neptūnas“ vėl galėjo išsiveržti į priekį, bet Deividas Gailius persistengė, metė netaikliai ir prasižengė. G.Radzevičius sumetė baudas (88:85).

LKL nuotr./Mindaugas Brazys
LKL nuotr./Mindaugas Brazys

Mindaugas Brazys paprašė minutės pertraukėlės, iniciatyvos vėl ėmėsi D.Gailius, bet jo ataka įstrigo. „Neptūno“ kapitonas metė desperatišką tritaškį ir išprovokavo J.Gorhamo pražangą. Varžovo dovanėlę gavęs D.Gailius šaltakraujiškai išlygino rezultatą (88:88).

„Rytui“ liko 7,3 sekundės, bet R.Gustys nupūtė E.Kairio metimą ir pasiuntė rungtynes į pratęsimą.

LKL nuotr./Giedrius Žibėnas
LKL nuotr./Giedrius Žibėnas

Papildomos minutės „Neptūnui“ prasidėjo tiesiog košmariškai – susižeidė Matas Jogėla, o „Rytas“ šovė į priekį (92:88). Nors M.Jogėla, kęsdamas skausmą, po pertraukėlės grįžo į aikštelę, tačiau „Rytas“ ir toliau bėgo (100:92).

Dėl skausmo aikštę paliko ir R.Gustys, bet „Neptūnas“ net ir tada nepasidavė (100:97). Vis dėlto daugiau jėgų ir sveikų žaidėjų išsaugojo „Rytas“.

VIDEO: „Betsafe-LKL“ rungtynių apžvalga: „Rytas“ - „Neptūnas“ [2023-05-12]

Antrosios serijos iki 2 pergalių rungtynės sekmadienį vyks Klaipėdoje.

Raktas į vilniečių pergalę buvo net 21 puolime atkovotas kamuolys, o rezultatyviausiai ir naudingiausiai nugalėtojų gretose žaidė G.Radzevičius – 21 taškas (5/8 trit.) ir 28 naudingumo balai.

Pralaimėtojams neužteko puikaus M.Jogėlos pasirodymo – tauragiškis pelnė 25 taškus ir surinko tiek pat naudingumo balų.

„Rytas“: Gytis Radzevičius 21 (5/8 trit.), Justinas Gorhamas 19, Evaldas Kairys 17, Marcusas Fosteris 15, Gytis Masiulis 12, Margiris Normantas 10, Lukas Ulekcas 6.

„Neptūnas“: Matas Jogėla 25, Deividas Gailius 20, Matas Vaitkus 13, Rokas Gustys 12, Mindaugas Girždiūnas 10, Žygimantas Janavičius 8, Oskaras Pleikys 6.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas