Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 15

Katastrofiškai baudas metęs „Nevėžis“ neužkirto „Žalgiriui“ kelio į pusfinalį

Kauno „Žalgiris“ tapo trečiuoju Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalio dalyviu. Daugkartiniai šalies čempionai išvykoje 92:86 (29:18, 23:17, 22:25, 18:26) įveikė Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ ir laimėjo ketvirtfinalio seriją 2-0.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pusfinalyje „Žalgiris“ žais jau 29-ą kartą iš eilės – nuo pat LKL įkūrimo Kauno klubas nė karto nepralaimėjo ketvirtfinalio etape.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai į priekį Kėdainiuose šovė pirmojo kėlinio pabaigoje, kai laimėjo atkarpą 14:4 ir po pirmų 10 minučių pirmavo 29:18.

Galingai „Žalgiris“ rungtyniavo ir antrajame ketvirtyje, kurį užbaigė su solidžia 17 taškų persvara – 52:35.

Bet Gedimino Petrausko treniruojamas „Nevėžis“ ginklų nesudėjo.

Trečiajame kėlinyje šeimininkai pelnė 8 taškus be atsako ir iš „Žalgirio“ pranašumo paliko tik 7 taškus – 52:59.

Kauniečiai kiek geriau užbaigė trečią ketvirtį ir turėjo 14 taškų pranašumą (74:60), bet „Nevėžis“ vėl draskė akis „Žalgiriui“ lemiamame ketvirtyje.

Bradley Davisonas pataikė vieną metimą po kito, o po Tito Sargiūno tritaškio iš svečių persvaros liko vos 6 taškai – 79:85.

B.Davisonas ir toliau liepsnojo, kai išprovokavęs Karolio Lukošiūno pražangą pataikė tritaškį, o Timas Lambrechtas įmetė iš po krepšio ir likus minutei „Nevėžis“ jau alsavo į nugarą Kauno komandai – 86:89.

Kėdainiškiai galėjo netgi išlyginti rezultatą po žalgiriečių klaidos, bet suklydo ir Marius Valinskas, o K.Lukošiūnas ištaisė savo ankstesnę klaidą taikliu tritaškiu likus mažiau nei pusei minutės.

Dyshawnas Freemanas dar turėjo šansą atkurti intrigą, bet amerikietis, išprovokavęs pražangą mesdamas tritaškį, prametė visas tris baudas ir „Žalgiris“ triumfavo.

D.Freemanas iš viso šiose rungtynėse metė 13 baudų metimų ir nepataikė nė vienos. „Nevėžis“ įmetė tik 13 baudų iš 30.

„Žalgirį“ į priekį vedė kapitonas Edgaras Ulanovas. Nuostabiai atakavusio kauniečio sąskaitoje – 20 taškų (7/7 dvit., 2/4 trit.), 7 atkovoti kamuoliai, 2 rezultatyvūs perdavimai ir 24 naudingumo balai per 29 minutes.

Kauniečiai pusfinalyje iki trijų pergalių grumsis su Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ ir Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ poros nugalėtojais.

„Žalgiris“ tapo trečiąja komanda, žengusia į LKL pusfinalį. Sekmadienį į jį prasibrovė ir titulą ginantis Vilniaus „Rytas“ bei sensaciją pateikę ir Alytaus „Wolves“ klubą eliminavę Jonavos „CBet“ krepšininkai.

Savo ruožtu „Nevėžis“ baigė sėkmingiausią sezoną per penkerius metus – kėdainiškiai reguliariajame sezone užėmė aštuntą vietą ir atkrintamosiose žaidė pirmąsyk nuo 2018 m.

„Nevėžis-Optibet“: Dyshawnas Freemanas 16 (8/14 dvit., 0/13 baud., 6 atk. kam.), Darylas Doualla, Bradley Davisonas (6 atk. kam.) ir Timas Lambrechtas (12 atk. kam., 25 naud. bal.) po 15, Marius Valinskas 10 (2/8 trit., 7 rez. perd., 6 kld.).

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 20 (7/7 dvit., 7 atk. kam.), Lukas Lekavičius 12, Isaiah Tayloras 10, Ignas Brazdeikis ir Karolis Lukošiūnas (3/7 trit.) po 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?