Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 10 14

Kauno „Žalgirio“ nerašytą taisyklę šiemet pirmas vykdys Tadas Klimavičius – už pelnytą šimtąjį tašką rengs „picų vakarėlį“

Debiutinėse naujojo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezono rungtynėse Kauno „Žalgiris“ 100:71 nugalėjo Alytaus „Dzūkiją, o pagal komandos nerašytas taisykles, įmetus šimtą taškų, ekipos laukia „Picų vakarėlis“ – jį organizuoja šimtąjį tašką įmetęs krepšininkas.
Tadas Klimavičius
Tadas Klimavičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Kitose komandose, kur žaidžiau, tokių tradicijų nėra, o „Žalgiryje“ ji jau labai sena“, – sakė dėjimu iš viršaus šimtąjį tašką pelnęs Tadas Klimavičius.

Interviu „Žinių radijui“ metu krepšininkas papasakojo ne tik apie picas, bet ir apie savo sugrįžimą į aikštę po sunkios traumos, apie „Žalgirio“ pasiruošimą ir rungtynes su „Dzūkija“.

– Tadai, kaip su tomis picomis? Iš kur ši tradicija?

– Tiesą sakant, net nežinau, nes, man atėjus į „Žalgirį“, jau tada „šimtukininkai“ turėdavo vaišinti komandos draugus. Ši tradicija tikrai sena.

– Iš to galima daryti išvadą, kad šimtasis taškas yra gana brangus. Nekyla minčių, kad tą šimtąjį tašką geriau pelnytų kas nors kitas?

– Na, kas čia dabar.... Po to dar nuo trenerio gali velnių gaut (šypsosi). Tiesą sakant, tuo metu net negalvoji apie tai – yra proga ir meti.

– Jūsų nerašytose taisyklėse yra punktas apie tai, kokios tos picos turi būti?

– Dažniausiai tuo rūpinasi klubo vadybininkai. Mes tik pinigus sumokame.

– Kita tema – jūsų  sveikata. Jau pavyko įsilieti į komandą po tos sunkios traumos?

– Kol kas sunkiai. Dar nejaučiu žaidimo ir tikrai skiriuosi nuo tų žaidėjų, kurie jau yra geros formos. Metus prabuvus „štanginėje“ ir stiprinus koją – nėra lengva. Nepadeda ir tai, kad koja kol kas dar nėra visiškai atsigavusi.

– Jaučiate vidinę baimę, kad gali atsitikti kažkas panašaus?

– Neslėpsiu, baimės dar yra.

– Pakalbame apie komandą. Ar „Žalgiris“ jau pasirengęs sezonui?

– Kaip ir daugelis komandų, sezono pradžioje nesame visiškai pasiruošę. Tos ekipos, kurios anksti įgyja gerą sportinę formą, anksti ir „pasėda“. Pasakyčiau taip: esame netoli geros sportinės formos, tačiau, prisijungus rinktinės vyrams, šiek tiek dar trūksta.

– Kalbant apie vakar dienos rungtynes –  ar „Žalgiris“ visa galva buvo pranašesnis už alytiškius?

– Jeigu pažiūrėsite į rezultatą, manau, bus viskas savaime suprantama. Visų pirma, laimėjome patirtimi. Kita vertus, jei žaidi „Žalgiryje“, tai žaidi ne šiaip sau, o dėl to, kad darytum rezultatą. Be to, „Žalgiris“ Lietuvoje yra komanda numeris vienas, todėl viskas aišku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas