Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 15

Kauno „Žalgirio“ vyrai pripažino: „Gavome skuduru per veidą“

Kauno „Žalgirio“ treneris Jure Zdovcas ir vienas komandos lyderių Edgaras Ulanovas vėl daugiau dūsavo spaudos konferencijoje nei šypsojosi. „Žalgirio“ vyrai atkakliai kovėsi su dar vienais Eurolygos favoritais, bet galiausiai 73:84 krito Kaune prieš Pirėjo „Olympiakos“.
Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“
Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Josho Nebo karjeros rezultatyvumo rekordo ir dar vieno įspūdingo Edgaro Ulanovo pasirodymo neužteko, kad žalgiriečiai liktų pergalių kelyje, kuriame buvo 9 laimėtos rungtynės iš 10 per pastarąsias penkias savaites visose varžybose.

„Tikėjomės sunkių rungtynių. Kovojome, nesu nusivylęs, tokių rungtynių ir tikėjomės. Pabaigoje mums nevisiškai sekėsi, jie pataikė, o būdama gera komandai mus taip ir nubaudė. Aišku, ir mes galėjome būti išmintingesni, – po mačo sakė Kauno komandos strategas Jure Zdovcas. – Be to, tai buvo trečios rungtynės per penkias dienas. Stengėmės, bet „Olympiakos“ buvo geresnė komanda.“

„Manau, kad „Olympiakos“ pilnai nusipelnė laimėti, – treneriui pritarė vienas komandos lyderių E.Ulanovas. – Nepalaikėme to lygio, kokį plius-minus laikėme pastaruoju metu. Jie baudė mus gynyboje, judino kamuolį, juo dalinosi. Aišku, skaudžiausia atkovoti kamuoliai ir suteikti antrieji šansai, nusvėrę svarstykles į jų pusę.

Nieko gero. Galėjome laimėti, bet gavome su skuduru per veidą.“

Komplimentai – Joshui Nebo

Pirmojoje rungtynių dalyje „Žalgiris“ laikėsi taškas į tašką, suradęs tris ryškius lyderius.

Joshas Nebo, pradėjęs rungtynes starto penkete, mitriai pradėjo rinkti taškus, tik šįkart ne firminiais dėjimais, o pašlifuotais metimais viena ranka iš 2-3 metrų. Dominavęs 206 cm ūgio „Žalgirio“ vidurio puolėjas šešėlyje paliko už save 12 cm aukštesnį oponentą Moustaphą Fallą.

Iš viso J.Nebo pelnė 17 taškų, trimis pagerinęs asmeninį rezultatyvumo rekordą. Jis dar atkovojo 10 kamuolių ir surinko net 25 naudingumo balus – tik vieno trūko iki savo antrojo svarbaus rekordo.

„Nebo pradėjo eiti ant kamuolių, – apie komandos draugą sakė E.Ulanovas. – Su savo kūnu galėtų dar daugiau nusiimti. Jis žengia žingsnius, labai naudingas pastaruoju metu.

Turime du centrus, kurie labai gero lygio. JoJo (Joffrey Lauvergne'as) ir Joshas. Džiaugiuosi dėl Josho, nors dėl didelio noro jis kartais pasimiršta aikštėje, bet dėl atkovotų kamuolių – tai fantastika. Mums kiekvienas taškas svarbus, tad tokiais taškais jis labai padeda.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“

„Taip, jis tikrai žaidžia geriau ir geriau, – apie J.Nebo sakė ir J.Zdovcas. – Jis labiau agresyvus. Prieš tai jis gaudavo daug informacijos, bet nesugebėjo jos sugerti ir buvo kiek palūžęs. Kalbėdavome jam: pernelyg daug negalvok, remkis savo jėga.

Kai JoJo sugrįžo, yra trys vidurio puolėjai, jie kovoja per treniruotes. Aš labai laimingas turėdamas tokio lygio tris didelius aukštaūgius.“

Ir žemiausias žalgirietis pradėjo rungtynes, pasileidęs plaukus.

Bene geriausią krepšinį per karjerą pastaruoju metu žaidžiantis Lukas Lekavičius, šiuo metu rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas Eurolygoje, greitai pelnė 10 taškų.

Ir Edgaro Ulanovo vėl buvo pilna visur, šįkart ne tik taškais ir atkovotais kamuoliais, bet ir rezultatyviais perdavimais. E.Ulanovas iš viso pelnė 13 taškų, atliko 6 perdavimus, surinko net 25 naudingumo balus – daugiau nei surinko per pirmąsias devynerias rungtynes kartu sudėjus turnyre sezono pradžioje.

„Stengiuosi žaisti, mėgautis. Kol kas pavyksta, smagu kol sekasi, bet norėjosi laimėti, parodyti, kad pergalių prieš Ispanijos grandus neužtenka, – kalbėjo E.Ulanovas. – Gaila, kad pralaimėjome, taip nublanksta tie asmeniniai pasirodymai. Bet džiaugiuosi, kad esu sveikas, galiu mėgautis krepšiniu – daugiau nieko ir nereikia.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“

„Žalgirio“ lyderių trejetas pelnė 27 iš 34 pirmųjų komandos taškų. Tačiau prie trijų muškietininkų dar reikėjo D'Artanjano, juo labiau, kad „Olympiakos“ traukė mažiau tikėtus kardus – Kostas Papanikolaou ir Hassanas Martinas perėmė lyderių marškinėlius iš Kosto Slouko, Tylerio Dorsey, M.Fallo.

Labai lygiose rungtynėse, kuriose abi komandos pataikė mažai tritaškių, „Olympiakos“ kertiniu metu pataikė du tolimus metimus ir tiek užteko, kad Graikijos klubas atsiplėštų ketvirtojo kėlinio pradžioje 7-8 taškais.

Tyleris Cavanaugh atsakė į tai dviem tritaškiais, bet A.Milaknio prarastas kamuolys ir kvaila J.Nebo pražanga aikštės viduryje kainavo dar penkis taškus, po kurių Graikijos klubas pasiekė dviženklę persvarą.

„Aišku, galėjome sužaisti protingiau, buvo žioplų sprendimų, tai ne ten nueidavome, kol sugrįžta kamuolys, baigiasi laikas atakai, – kalbėjo E.Ulanovas. – Tyleriui buvo sunkiau, po traumos, jis kažkur vis pavėluodavo.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“

„Žalgirio“ rotacijoje akivaizdžiai trūko gylio ir jėgų – per pirmąsias 2 minutes dvi atakas sudeginęs ir likusias 38 minutes žiūrovu ant suolo tapęs Tai Websteris, o taip pat ir Janis Strelniekas bei Karolis Lukošiūnas liko su tuščia taškų sąskaita.

Taškų nepelnė ir buvęs žalgirietis Thomas Walkupas, bet prieš rungtynes atminimo prizą už trejus metus „Žalgiryje“ atsiėmęs amerikietis savo gynyba apsunkino L.Lekavičiui gyvenimą ir antrojoje dalyje Lukas nebebuvo toks efektyvus.

„Olympiakos“ įrodė, kad ne veltui rikiuojasi ketvirtas Eurolygoje ir šį sezoną turi realių ambicijų sugrįžti į finalo ketvertą pirmąsyk nuo 2017 metų.

„Viena iš problemų – nebuvo atvertos erdvės puolime, perdavimai buvo per ilgi arba kamuolys priimamas per toli nuo krepšio. Turime atlikti korekcijas susirenkant kamuolius gynyboje, nežinau, kiek varžovai taip surinko taškų, bet tikrai per daug“, – pažymėjo J.Zdovcas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“

Poilsio po rungtynių J.Zdovco vyrai turės mažai – ketvirtadienį laukia pasimatymas Kaune su Eurolygos čempionų titulą ginančiu Stambulo „Anadolu Efes“, kuris pagal naują Eurolygos lentelę (be Rusijos klubų) rikiuojasi penktas.

„Žalgiris“ naujoje rikiuotėje su 7 pergalėmis ir 17 pralaimėjimų lieka priešpaskutinis, 14-as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas