Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 16

Kazys Maksvytis – apie Mariaus Grigonio sportinę formą ir Igną Brazdeikį rinktinėje

Krepšinio namuose Kaune Lietuvos krepšinio federacija (LKF) pristatė naują generalinį rėmėją „Biovela“ bei nacionalinę komandą artėjančiam pasaulio čempionato atrankos langui.

Kazio Maksvyčio vadovaujama Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė birželio 16-ąją dieną Kaune susirinko į treniruočių stovyklą ruošiantis FIBA pasaulio taurės atrankos mačams.

Kontrolines rungtynes birželio 22-ąją Rygoje ir birželio 26-ąją Šiauliuose lietuviai žais atitinkamai prieš Latvijos ir Čekijos nacionalines komandas.

Visas keturias pergales F grupėje iškovoję K.Maksvyčio auklėtiniai šį grupių etapą užbaigs kovomis liepos 1-ąją išvykoje su Bulgarija ir liepos 4-ąją Klaipėdoje su čekais.

„Džiaugiuosi, kad pradedame stovyklą. Galiu garantuoti, kad turėsime tuos žaidėjus, kurie labai norėjo atvykti. Surinkti juos nebuvo lengva, nes sezonas ilgas, buvo traumų ir kitų dalykų. Turėsime pajaunintą rinktinę, bet alkanesnę. Tikslas išlieka tas pats – sužaisti po dvejas draugiškas ir oficialias rungtynes, o pastarosiose ir iškovoti pergales“, – sakė K.Maksvytis.

45-ąjį gimtadienį vakar minėjęs strategas iš Darbėnų bendram tikslui subūrė 16 žaidėjų, tarp kurių – po du NBA (Ignas Brazdeikis ir Arnoldas Kulboka) ir Eurolygos krepšininkus (Marius Grigonis ir Tadas Sedekerskis).

Didžiausią ažiotažą kelia Igno Brazdeikio (23 metai, 198 cm) dalyvavimas.

Beveik dvejus metus dokumentus dėl Lietuvos pilietybės atkūrimo tvarkęs puolėjas sulaukė FIBA vadovybės žalios šviesos ir yra pasiruošęs debiutui nacionalinėje Lietuvos komandoje.

„Kalbėjome su Ignu ir jo aplinka, kad yra galimybė, turėsime dvi savaites treniruočių ir ketverias rungtynes. Bus progų pamatyti Igną ir kitus žaidėjus prieš kitą etapą“, – sakė K.Maksvytis.

VIDEO: PIKENROLAS: D.Songaila ir L.Kleiza – „Spurs“ išskirtinumas, Šaras NBA ir „Žalgirio“ naujokas

Nuo vasario mėnesio dėl Rusijos pradėto karo Ukrainoje ir agresorės šalies klubų nušalinimo iš tarptautinio rango varžybų nežaidžiantis M.Grigonis turėtų tapti vienu komandos lyderių.

„Manau, kad Marius duos didelę naudą, – dėstė K.Maksvytis. – Mačiau, kaip jis treniruojasi prieš ir po treniruočių. Gal neturi jausmo penkis prieš penkis žaidime, kontaktinio jausmo, bet sportinė forma yra nebloga. Reikės įvesti jį į komandinį krepšinį. Jis išsiilgęs krepšinio, yra išsigydęs traumas, manau, kad bus dar geriau.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pristatymas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pristatymas

Paskutinę akimirką prie rinktinės prisijungė Klaipėdos „Neptūno“ vidurio puolėjas Benas Griciūnas, kuris dar prieš kelias dienas atostogavo JAV, bet sulaukęs netikėto kvietimo susikrovė lagaminus ir grįžo į Lietuvą.

Šis avarinis kvietimas atliktas, nes prisijungti atsisakė Marekas Blaževičius, o Martyno Echodo atvykimas užtruko.

„Turėjome iššūkių renkant komandą. Marekas nusprendė neatvykti ir skirti didesnį dėmesį ateinančiam sezonui, o Martynas Echodas vėluoja į rinktinę. Paprašėme Beno mums padėti ir jis iškart prisijungė. Benas buvo JAV, bet atskrido kitą dieną net negalvojęs. Ačiū jam. Turėsime alkanus ir norinčius padėti žaidėjus komandai“, – sakė nacionalinės komandos vairininkas.

Treneris sulaukė klausimo ir apie Mindaugą Kuzminską bei Artūrą Gudaitį, kurių stovykloje irgi nėra.

„Turėjome pokalbį su jais. Iš visų žaidėjų galiu atskleisti, kad tik vienintelis Edgaras Ulanovas nepadės Lietuvos rinktinei Europos čempionate. Visi kiti sutinka padėti, jei juos kviesime“, – atsakė strategas.

K.Maksvytis teigė, jog rinktinės sudėtis šiame lange nebesikeis.

„Išliks iki pat lango pabaigos. Treniruotės, ketverios rungtynės... Turime daug pamokų iš praėjusio lango, kai buvo COVID-19 ir traumos. Visi turės laiko pabūti čia ir patobulėti“, – sakė K.Maksvytis.

PIKENROLO KLUBAS: D.Songaila ir L.Kleiza – apie linksmybes, skandalą ir legendinę gumą
Šis video įrašas matomas
15min prenumeratoriams.
PIKENROLO KLUBAS su Linu Kleiza ir Dariumi Songaila

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas