Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 01

Kazys Maksvytis atskleidė kelionės į JAV planus ir palankias žinias dėl M.Grigonio

Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Kazys Maksvytis planuoja keturis pasimatymus su JAV rungtyniaujančiais mūsų šalies krepšininkais.

Kazys Maksvytis negali skųstis, kad gyvenimas nuobodus.

Lietuvos krepšinio rinktinės treneris dėl karo Ukrainoje prieš mėnesį paliko Rusijos klubą „Parma“, o paskui pasiekė susitarimą dėl kito sezono su Kauno „Žalgiriu“, kaip jau rašė 15min praėjusią savaitę.

Dabar 44 metų treneris planuoja savaitės trukmės kelionę už Atlanto.

Jau šeštadienį K.Maksvytis išvyksta į JAV, kur yra suplanuoti pasimatymai ir pokalbiai su Lietuvos rinktinės žaidėjais ir kandidatais.

„Nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Kadangi grįžau iš Rusijos, atsirado galimybių nuvykti į JAV“, – sakė K.Maksvytis.

Pirmiausia jis keliaus į Orlandą, kur vietos „Orlando Magic“ atstovauja Kanados lietuvis Ignas Brazdeikis.

23 metų 198 cm ūgio puolėjas, šį sezoną NBA renkantis po 3,7 taško ir po 1,4 kamuolio, pernai gavo Lietuvos pilietybę, bet dar nėra vilkėjęs savo tėvų šalies rinktinės aprangos.

„Noriu pasiklausti jo nuomonės ir išgirsti jo paties planus, – apie Orlando klubo puolėją sakė K.Maksvytis. – Tiesa, dėl Brazdeikio – jei jis pateks į rinktinę ir tiks mums, dar reikės FIBA galutinio sprendimo.“

„Scanpix“/AP nuotr./Ignas Brazdeikis
„Scanpix“/AP nuotr./Ignas Brazdeikis

Iš Orlando K.Maksvytis keliaus į Sakramentą, kur balandžio 5 dieną NBA rungtynėse susitiks Domanto Sabonio atstovaujama „Sacramento Kings“ su „New Orleans Pelicans“, kuriame žaidžia Jonas Valančiūnas.

Abu Lietuvos rinktinės mūrai šį sezoną spindi labai solidžiais rodikliais NBA arenose.

Suprasti akimirksniu

  • Domantas Sabonis NBA renka po 18,9 taško ir 12,1 atkovoto kamuolio.
  • Jonas Valančiūnas pelno po 18,1 taško ir 11,6 atkovoto kamuolio.

„Telefonu jie jau pateikė atsakymus – „taip“ – dėl rinktinės“, – sakė K.Maksvytis – Bet norisi ir pabendrauti bei susitikti gyvai.

Jie praleis varžybų langą liepą, bet tikrai atvyks į Europos čempionatą bei padės tuo, kuo galės.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis

Iš Sakramento treneris persikels į Portlandą, kur krepšinio talentų stovykloje planuoja susitikti su Matu Buzeliu.

17-metis 208 cm ūgio lietuvis yra viliojamas ir į JAV jaunimo rinktinę, bet Lietuvos rinktinės masažuotojo Aido Buzelio sūnų aktyviai kalbina ir Lietuvos krepšinio federacija.

„Buzelis – ateities projektas. Bus labai įdomu pamatyti gyvai žaidžiantį, nes tokios progos dar neturėjau“, – pažymėjo K.Maksvytis.

„Brewster“ mokyklos nuotr./Matas Buzelis
„Brewster“ mokyklos nuotr./Matas Buzelis

Lankydamas Lietuvos krepšininkus, K.Maksvytis iš arti išvys ir NBA virtuvę, nes Orlando ir Sakramento klubai jau pažadėjo suteikti progą Lietuvos treneriui stebėti pratybas ir pasirengimą rungtynėms.

Iš Portlando mūsų šalies rinktinės treneris persikels į Čikagą, kur balandžio 9 dieną vyks Lietuvos krepšinio šimtmečiui skirtas renginys.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazio Maksvyčio spaudos konferencija
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazio Maksvyčio spaudos konferencija

Lietuvos rinktinė šią vasarą susirinks birželio viduryje, kai be savo NBA bokštų ruošis 2023 metų pasaulio čempionato atrankos dvejoms rungtynėms su Bulgarija išvykoje ir su Čekija namie.

Šie mačai vyks liepos 1 ir 4 dienomis, po jų Lietuvos krepšininkai išsiskirstys kelioms savaitėms atostogų, o rengtis šių metų Europos čempionatui vėl susirinks liepos 25 dieną.

K.Maksvytis teigė, jau kalbėjęs su dauguma rinktinės kandidatų dėl Europos pirmenybių, kurios vyks rugsėjo 1–18 dienomis, o Lietuvai prasidės grupės varžybomis Vokietijoje. Treneris džiaugėsi, išgirdęs palankių žinių.

„Pasikeitė Mariaus Grigonio situacija.

Anksčiau būta susirūpinimo dėl jo nugaros ir kontrakto su CSKA, bet dabar jis pažadėjo dalyvauti. Jam pačiam irgi reikia sugrįžti į rinktinę ir sportinę formą, – sakė K.Maksvytis. – Galiu nudžiuginti, kad 99 procentai žaidėjų, su kuriais kalbėjau, pažadėjo atvykti. Yra, kas neatvyks, bet labai mažai.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Vilerbano ASVEL
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Vilerbano ASVEL

Penktadienį Kaune surengtoje spaudos konferencijoje K.Maksvytis nekalbėjo apie Kauno „Žalgirį“ ir susitarimą dėl kito sezono.

„Treneris pažymėjo, jog klausimų apie Kauno „Žalgirį“ nekomentuos, tad prašome jų neužduoti“, – buvo rašoma Lietuvos krepšinio federacijos kvietime į spaudos konferenciją žurnalistams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas