Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kazys Maksvytis išsirinko dvyliktuką, su kuriuo vyks į olimpinę atranką

Pergalingu akordu pasiruošimą olimpinei atrankai pradėjusi Lietuvos krepšinio rinktinė jau rytoj kels sparnus į Slovėniją, bet komandos lėktuve bus mažiau žaidėjų nei prieš savaitę, kai rinktinė pradėjo pasiruošimą šios vasaros iššūkiams. Kazys Maksvytis išsirinko 12 vyrų, su kuriais sieks bilieto į Paryžiaus olimpines žaidynes.

Lietuvos rinktinės treneris Kazys Maksvytis apsisprendė.

Savaitę savo pasirinktus 16 krepšininkų „pačiupinėjęs“ ir pirmąsias kontrolines rungtynes laimėjęs treneris nusprendė ištarti „ačiū“ keturiems žaidėjams – Rokui Giedraičiui, Eimantui Bendžiui, Motiejui Krivui ir Vaidui Kariniauskui.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Tai reiškia, kad Lietuvos rinktinėje liko 12 žaidėjų, kurie keliaus ir į Slovėniją, kur poryt bus žaidžiamos dar vienos draugiškos rungtynės, tiek į Puerto Riką, kur jau liepos 2-ąją prasidės olimpinės atrankos kovos.

„Į Slovėniją vešimės 12 žaidėjų. Labai gaila, bet reikėjo padėkoti keturiems žaidėjams: Vaidui Kariniauskui, Eimantui Bendžiui, Motiejui Krivui ir Rokui Giedraičiui. Su tais 12 žaidėjų važiuosime tiek į Slovėniją, tiek į Puerto Riką“, – paskelbė savo sprendimą K.Maksvytis.

M.Krivas ir V.Kariniauskas buvo iškviesti paskutinę akimirką, E.Bendžius beveik metus nežaidė dėl traumos. O kodėl rinktinėje nelieka sėkmingai Eurolygoje žaidžiančio R.Giedraičio?

„Šita pozicija gana perpildyta. Tiek Edgaras Ulanovas, tiek Arnas Butkevičius, tiek Sirvydis, net Grigonis gali žaisti trečioje pozicijoje. Neveši visų lengvų kraštų. Mes nusprendėme pasirinkti tuos žaidėjus. Gal buvo kažkiek neramu dėl Arno, kokios jis formos grįš. Pasirinkome tuos žaidėjus. Nebuvo lengvas sprendimas, bet mums reikėjo jį padaryti“, – paaiškino K.Maksvytis.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas

  • Rokas Jokubaitis, Lukas Lekavičius, Tomas Dimša, Marius Grigonis, Deividas Sirvydis, Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičius, Mindaugas Kuzminskas, Tadas Sedekerskis, Domantas Sabonis, Donatas Motiejūnas, Ąžuolas Tubelis.

Lietuvos rinktinė jau rytoj išvyks į Slovėniją, kur birželio 25-ąją žais prieš vietos krepšininkus.

Liepos 2-7 dienomis ji dalyvaus olimpinėje atrankoje, kur grupių etape susidurs su Dramblio Kaulo Krantu ir Meksika, o kitame etape gali žaisti prieš Italiją, Puerto Riką ir Bahreiną. Iš šių šešių rinktinių į Paryžių važiuos tik viena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas